top cryptomunten 2022

De toekomst van crypto

Laatste update: 29 april 2022

De toekomst van cryptocurrency ziet er erg positief uit, en als je interesse in dit onderwerp hebt, kan je er hier meer over leren.

Persoonlijk investeer ik voornamelijk in de volgende altcoins, en heb hier in totaal iets meer dan 2500% winst mee gemaakt:

 • Enjin (ENJ)
 • Fantom (FTM)
 • Solana (SOL)
 • Avalance (AVAX)
 • The Sandbox (SAND)
 • Polygon (MATIC)
 • Ethereum (ETH)
 • Dogecoin (DOGE)
 • Siacon (SC)
 • Polkadot (DOT)
 • Vechain (VET)
 • Ripple (XRP)

Dat doe ik via het Nederlandse Bitvavo en het internationale Binance. Spreid je beleggingen in crypto, maak een account aan bij beide.

Onlangs ben ik ook begonnen met crypto trading, maar dan op een zeer eenvoudige en vrij passieve manier, via het erg interessante platform Profitfarmers.

Je kan hier lezen hoe je kan beginnen met crypto trading met Profitfarmers, en hoewel het nog te vroeg is om er een uitsluitend oordeel over te vellen, kan ik wel al een screenshot delen van de winst op een paar dagen:

Zeer veelbelovend, en omdat ik volledig in de toekomst van cryptocurrency geloof, ga ik deze manier van geld verdienen via crypto trading ten volle benutten.

ProfitFarmers Banner

Hoe ziet de toekomst van cryptocurrency eruit?

In alle waarschijnlijkheid ziet de toekomst van cryptocurrency er zeer rooskleurig uit.

De prijzen van bijna alle cryptomunten blijven stijgen en dalen, met de welbekende volatiliteit, maar over het algemeen is er duidelijk een stijgende trend te bespeuren.

Steeds meer mensen beginnen zich in deze wereld te begeven.

Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven en overheden beginnen te aanvaarden dat crypto een blijvende waarde is.

De technologie achter cryptocurrency, blockchain, is werkelijk revolutionair.

En cryptocurrency, de valuta, is slechts één onderdeel daarvan.

De mogelijkheden van blockchain zijn uitgebreid en zelfs mochten alle cryptomunten verdwijnen, dan nog zou deze technologie de wereld veranderen.

Het mijnen van bepaalde cryptomunten is nog steeds erg zwaar en slecht voor het milieu.

Vooral Bitcoin is hier schuldig aan, en dat is een van de voornaamste redenen waarom ik er niet in investeer.

Maar de technologie wordt elke dag sneller en efficiënter, en de meeste altcoins zijn een heel pak beter voor het milieu.

Zeker als je het vergelijkt met de impact die traditionele bedrijven hebben op het milieu.

Op het eerste gezicht zijn zaken zoals creditcards beter, want ze gebruiken minder energie per transactie dan de meeste transacties via cryptocurrency.

Maar … wat met de duizenden kantoren van creditcardbedrijven, de miljoenen, miljarden, plastic kaartjes?

Cryptocurrency heeft deze zaken over het algemeen niet, dus als je de totale impact van beide vergelijkt, is het duidelijk dat crypto de winnaar is.

Wat is de cryptomunt van de toekomst?

Speculeren over wat de cryptomunt van de toekomst zal zijn is futiel, want de hele markt is volatiel en gebaseerd op perceptie van en vertrouwen/wantrouwen in crypto.

Is Bitcoin de cryptomunt van de toekomst? Wellicht niet. Zelfs als die gigantisch in elkaar stort qua waarde is Bitcoin per stuk nog steeds veel te duur om als wijdverspreid en courant betaalmiddel te worden gebruikt.

En natuurlijk is die vrij vervuilend, zoals net besproken.

Er is sprake van Bitcoins op te delen in Satoshi’s, de kleinste unit van waarde van een Bitcoin: er zitten er 100 miljoen in.

Dat betekent dat er per euro duizenden satoshi’s hebt. Dat is ook niet ideaal, maar natuurlijk wel beter dan te moeten betalen in pure Bitcoin.

Andere opties zoals Ethereum of Ripple zijn mogelijk, maar ook die beginnen te duur te worden per stuk.

In het boek The Internet of Money geeft de auteur aan dat we in de toekomst niet gewoon met 1 specifieke cryptomunt gaan handelen, maar dat er honderdduizenden gangbare cryptomunten zullen zijn, die we allemaal kunnen gebruiken via een universele cryptowallet.

Is dat vergezocht? Ik denk het niet, want op moment van schrijven zijn er reeds vele honderden cryptomunten, en elke dag komen er nieuwe bij.

Veel ervan zijn bagger, dat klopt, maar er zijn er ook heel wat bij die oplossingen bieden voor technologische problemen op een innovatieve manier.

Omdat het concept van de blockchain zo revolutionair is, en omdat elke ontwikkelaar zijn of haar ding kan doen, staat er ons nog heel wat te wachten in de toekomst.

Zijn cryptomunten de toekomst?

Cryptomunten zijn zonder twijfel de toekomst van ons financieel systeem.

Er zijn gewoon te veel voordelen om deze technologie zomaar van de baan te schuiven.

Elk jaar komen er miljoenen nieuwe gebruikers bij en wordt de software steeds maar geavanceerder.

Het is dus zeer waarschijnlijk dat we allemaal binnen een paar decennia volledig online via cryptocurrency zullen handelen.

Natuurlijk, hier hangen veel voorwaarden aan vast.

Ten eerste denk ik niet dat de huidige generaties van cryptomunten degene zijn die gebruikt zullen worden.

Cryptocurrency in het algemeen zit nog in de beta-fase, en er moet nog veel aan gesleuteld worden.

Het energieverbruik van bijvoorbeeld Bitcoin is ook niet min, en dat doet de hele premisse van een efficiënt alternatief voor fiatgeld teniet.

De wetgeving rond cryptocurrency is zeer vaag en totaal niet uniform, waardoor er veel onduidelijkheid ontstaat bij zowel burgers als overheden.

Maar dit zijn allemaal zaken die geen hindernis op lange termijn zullen zijn voor het succes van cryptocurrency.

Het feit dat het een globaal en gedecentraliseerd betaalmiddel kan zijn dat het monopolie van de grote banken en de macht van overheden kan ontwrichten zorgt ervoor dat cryptocurrency bijna gegarandeerd een belangrijke factor in het leven van de meeste mensen zal worden.

Heb je zelf interesse om wat in crypto te investeren? Dan kan je dat doen via Binance en Bitvavo.

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance
ProfitFarmers Banner

2 thoughts on “De toekomst van crypto

 1. Eddy Boriau
  Eddy Boriau says:

  Ik ben gepensioneerd en wil een extra verdienen bovenop mijn pensioen, aangezien ik geen enkele ervaring heb zoek advies waar kan ik terecht om passief te traden

  1. Stefan

   Hallo Eddy! Dat hangt een beetje af van wat je bedoelt met “passief traden”. Bedoel je op de beurs, dus in aandelen of fondsen? Of eerder cryptocurrency of forex?
   In elk geval zou ik je aanraden om eens te kijken naar copy trading: Je volgt automatisch een bepaalde andere trader, en je haalt zijn of haar rendement. Dat is volledig passief traden. https://www.passiefinkomen.eu/cryptocurrency/copytrading-met-etoro/
   Er zijn ook een heleboel bedrijven online die je passief traden beloven door middel van allerlei crypto robots of iets dergelijks, maar dat is oplichterij.
   Hopelijk heb je hier iets aan!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.