copytrading met etoro

Copytrading met eToro- UPDATE#1

Laatste update: 27 maart 2022

Een drietal maanden geleden heb ik Copytrading met eToro gepubliceerd. Dit is een gids over copytrading en hoe je hiermee kan beginnen met eToro.

Op het einde van dat artikel toonde ik je met een voorbeeld dat ik een bepaalde persoon, ene Miyoshi, ben beginnen volgen, met de belofte om later een update te geven.

We zijn nu een kwartjaar verder, dus het is tijd om te kijken hoe het met mijn $200 gesteld is.

Dit is de status van mijn investering:

Ik heb $8,38 winst gemaakt, wat betekent dat mijn geld is gestegen met 4,19%.

Dat is niet gigantisch veel, maar het heeft me veel meer opgeleverd dan had ik die $200 op de bank laten staan.

Stel dat je €50.000 had geïnvesteerd, dan had je op drie maanden tijd €2095 winst gemaakt, oftewel €698 per maand. Dat is geen slechte bron van passief inkomen!  

En nu?

Miyoshi blijf ik voorlopig nog volgen. 4,19% winst is niet spectaculair, maar in tijden waar je met obligaties en op je spaarboekje <1% kan verdienen, is het zeker niet slecht.

Ja, ik zou wellicht meer kunnen verdienen indien ik dat geld in een ETF zou investeren via DEGIRO, maar zoals ik al meerdere keren heb gezegd: diversificatie is ongetwijfeld de belangrijkste factor in je portfolio.

Ik laat het geld hier rustig bij eToro staan en zal er wellicht in de toekomst nog meer aan toevoegen. Het copytraden van Miyoshi lijkt een stabiele en veilige manier te zijn om je geld te laten groeien.

Hierbovenop heb ik nog eens $200 op mijn eToro rekening vrijgemaakt, om deze keer een trader te kopiëren met een meer riskant profiel. En dus hopelijk een hogere winst!

Na lang onderzoek te doen en bijna alle mogelijke traders te bekijken, ga ik voor jorgeovandos gaan. Deze Chileen heeft 3977% rendement het voorbije jaar, met een risicoscore 7.

Dat klinkt ongelofelijk, en het is inderdaad indrukwekkend, maar als je zijn profiel in meer detail bekijkt zie je dat de meeste winst in 1 maand is gebeurd:

Maart was dus een erg goede maand voor die kerel, en voor zij die hem volgen.

Alle andere traders die meer dan 1000% winst hebben volgen een vergelijkbaar profiel, dat grote getal is dankzij winst in 1 maand (niet noodzakelijk dit jaar), met andere maanden middelmatig tot laag:

Waarom ik nu specifiek Jorgeovandos volg en niet één van de traders met een nog hoger totaal rendement is simpel: hij heeft in bijna elke maand van dit jaar winst gemaakt, wat niet gezegd kan worden van de anderen.

Jorge heeft, de piek van maart niet meegerekend, 50,81% winst dit jaar. Dat is erg degelijk, dus ik geef hem een kans en volg hem ook met $200.

Binnen drie maanden geef ik een update over hoe mijn investeringen bij hem en Miyoshi het doen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *