namecheap bloggen voor beginners

NameCheap Review

Wat is NameCheap?

NameCheap is een Amerikaanse budget-hostingprovider, die ook de registratie van domeinnamen aanbiedt.

Met andere woorden, bij NameCheap kan je terecht voor alles om een website op te starten.

Ikzelf maak al jarenlang gebruik van NameCheap voor deze blog en enkele van mijn andere sites, en heb er dus redelijk wat ervaring mee.

In dit NameCheap review zal ik de plus- en minpunten van NameCheap bespreken, je kort tonen hoe je er zelf bij kan beginnen, en tot slot geef ik een eindoordeel.

Pluspunten NameCheap

1) Betrouwbaar

NameCheap is opgericht in 2000, en heeft dus al een goede twintig jaar ervaring in deze sector. Ze weten duidelijk waar ze mee bezig zijn, en dat merk je op alle vlakken.

NameCheap is ook geaccrediteerd door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), de organisatie die verantwoordelijk is voor het onderhoud en de procedures van internet domeinen.

2) Goed bereikbare klantendienst

NameCheap heeft een erg bereikbare klantendienst. Ze zijn vriendelijk en 24/7 beschikbaar. Dit is een van de grootste voordelen van NameCheap, want als je een totale newbie bent op het vlak van websites opzetten en dergelijke, zal je vaak vragen hebben.

Ze hebben ook een grote database met handige artikelen, maar als je er echt niet uitraakt is het gemakkelijk om met iemand te praten die je verder kan helpen.

Maar helaas is dit niet altijd even kwalitatief, want er is ook een minpunt aan verbonden (zie verder).

3) Goedkoop

NameCheap is een een budget-hostingprovider, ze bieden hun diensten dus aan voor een lage prijs.

Zoals ik heb aangetoond in Hoe kan je een blog beginnen met WordPress? kan je reeds hosting voor een jaar kopen voor €15,62.

Je krijgt hier zelfs een gratis domein bij, maar dat is helaas alleen mogelijk voor de gratis TLDs (.site, .online,…). Als je een .com of .eu wil, zal je wat meer moeten betalen, meestal rond de €10.

Enfin, dit is allemaal voor het eerste jaar…(zie verder)

Ze geven ook een Niet tevreden? Binnen 30 dagen geld terug! garantie.

4) Overzichtelijk dashboard

Dit is hoe het NameCheap dashboard eruit ziet:

namecheap review

Overzichtelijk, niet? Je kan gemakkelijk al je domeinen zien, wat de status ervan is, of de SSL nog actief is, enzovoort.

Je kan ook gemakkelijk naar je ControlePaneel gaan, je overige producten/Apps bekijken, en je profiel aanpassen.

5) Beginnersvriendelijk

Een website bouwen is nog nooit zo gemakkelijk geweest, en NameCheap zorgt ervoor dat zelfs een volledige beginner hiermee kan beginnen in een mum van tijd.

Ze hebben overzichtelijke en gedetailleerde gidsen om je door alles heen te loodsen, en als je in de problemen raakt kan je altijd bij hun klantendienst terecht.

De overzichtelijke lay-out en het gemakkelijk te volgen proces om bij hen aan de slag te gaan verlagen de drempel voor beginners enorm.

6) NameCheap biedt alles aan wat je nodig hebt

Bij NameCheap kan je terecht voor min of meer alles dat je nodig zou hebben voor een website. Hosting, een domein, WordPress en andere toepassingen gemakkelijk installeren, een VPN, enzovoort.

Ik vind het persoonlijk erg gemakkelijk dat ik niet bij verschillende bedrijven moet gaan voor al die diensten, want dat verhoogt de kans dat je een domein laat verlopen of iets uit het oog verliest.

Minpunten NameCheap

1) Soms luie klantendienst

Ondanks het feit dat de goed bereikbare klantendienst een pluspunt is, moet ik wel vermelden dat ze vrij snel naar de gemakkelijkste oplossing grijpen en je naar hun database verwijzen.

Als je een vraag hebt over dit of dat, zal je snel een link krijgen doorgestuurd naar een artikel dat je meestal wel verder zal helpen.

Ik begrijp uiteraard dat ze een dergelijke chat zo efficiënt mogelijk willen/moeten voeren, en dat mensen met een duidelijke vraag die ook beantwoord kan worden door een artikel te lezen naar dat artikel doorsturen de snelste oplossing is.

En persoonlijk heb ik me ook al geërgerd aan een operator die me een screenshot doorstuurde toen ik vroeg om me te vertellen waar op de pagina een bepaald iets stond.

Ik gaf aan dat het traag aan het laden was, en vroeg of hij me gewoon de woorden kon copy-pasten, waarop de operator zei ‘Please check the screenshot’. Nogal irritant.

Geen gigantisch minpunt, maar toch.

2) Duurder na het eerste jaar

NameCheap is een van de goedkoopste providers op de markt…voor het eerste jaar.

Zodra die promotie is afgelopen, betaal je marktprijs of soms hoger.  

3) Veel negatieve reviews

Op het internet zijn er redelijk veel slechte reviews te vinden van NameCheap, mensen die er echt niet tevreden over zijn.

Op Trustpilot heeft NameCheap bijvoorbeeld een slechte score van 2,6/5! Het kan zijn dat veel van dergelijke slechte besprekingen gericht zijn op de Amerikaanse servers, want persoonlijk heb ik nog niet veel problemen gehad.

4) Hosting is soms traag

Omdat NameCheap een budget-hosting bedrijf is, zal je ook lichtjes lagere kwaliteit krijgen dan bijvoorbeeld bij BlueHost.

Je site laadt over het algemeen iets trager bij NameCheap dan bij andere providers, en dat kan je websiteverkeer erg beïnvloeden.

Hoe kan je beginnen bij NameCheap

Zeer gemakkelijk, je kan een account maken via deze link.

Hierna kan ik je aanraden om mijn artikel te lezen over hoe je een blog kan beginnen met WordPress, waarbij ik stap voor stap uitleg hoe je een site kan kopen en maken via NameCheap.

Eindoordeel NameCheap review

NameCheap heeft volgens mij veel voordelen, maar ook heel wat nadelen.

Er zijn veel negatieve reviews, dus je moet hier zeker rekening mee houden.

Desondanks denk ik dat NameCheap een goede optie is voor beginners, wegens de lage prijs tijdens het eerste jaar en het gemak waarmee je kan beginnen.

En ze geven je ook 30 dagen bedenktijd, dus proberen die handel!

Hoe verder je staat in je blog/website carrière, hoe minder aantrekkelijk NameCheap wordt.

Je hebt de klantendienst immers steeds minder nodig want je weet wat je doet, je bent niet noodzakelijk op zoek naar de goedkoopste oplossing, maar wel de beste, en dan begint NameCheap tekort te schieten.

Eindoordeel: NameCheap is een goede keuze voor beginners, maar als je inkomen volledig afhangt van de kwaliteit (laadtijd, uptime,…) van je site, zijn er betere opties.

Voor beginners:
4/5
Voor gevorderden:
2/5

Geschreven door

Stefan

Stefan