Top altcoins 2021

Top altcoins 2021

Laatste update: 27 maart 2022

Cryptocurrency wordt jaar na jaar populairder, en na de ongeziene opmars van Bitcoin (de dato rond de $60.000 per stuk) gaan steeds meer mensen uitkijken naar andere cryptomunten die interessant zijn, zowel in concept als in potentieel tot winst.

Vorig jaar heb ik reeds de Top 10 altcoins van 2020 bekeken. Even recapituleren:

 1. Ethereum
 2. Tether
 3. Ripple
 4. Polkadot
 5. Bitcoin Cash
 6. Monero
 7. DASH
 8. NEO
 9. Titan Coin
 10. Litecoin

Een halfjaar later heb ik dan gekeken hoe de prijs van deze munten was gestegen of gedaald.

 • Ripple, Bitcoin Cash en DASH waren gedaald.
 • LiteCoin, Monero, Polkadot en Titan Coin waren allemaal minstens verdubbeld in waarde.
 • De prijs van Ethereum was meer dan verviervoudigd.

Winst maken met cryptocurrency is dus nog steeds zeer goed mogelijk.

In deze post overloop ik de top altcoins in 2021, de 5 beste cryptomunten die het volgens mij goed gaan doen dit jaar.

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance

Wat zijn de top 5 altcoins in 2021?

Polkadot (DOT)

Laten we beginnen met Polkadot, de tweede altcoin die ik heb besproken in mijn serie Altcoin Analyse. DOT heeft een erg interessante software en filosofie erachter, waar ik persoonlijk wel in geloof.

Polkadot is de nieuwste telg in deze top 5 altcoins in 2021 (nog geen jaar oud momenteel) maar heeft sinds zijn uitgave de prijs van ongeveer $2,9 naar bijna $40 zien gaan. Dat is meer dan een vertienvoudiging, niet slecht!

Omdat de cryptomunt nog zo nieuw is, en er een professioneel team achter zit dat het succes van deze altcoin zeer waarschijnlijk maakt, denk ik dat de prijs ervan nog zeer veel ruimte heeft om te groeien.

Monero (XMR)

Monero is een oude rot in het vak en is al actief sinds 2014. Op die tijd heeft de munt veel pieken en dalen gekend, maar wegens de uitstekende software die achter de munt zit, blijft het een goede altcoin om in te investeren in 2021.

Je zal je geld wellicht niet vertienvoudigen dit jaar door te investeren in XMR, maar je zal er wellicht wel winst mee maken, en de kans dat de waarde in elkaar zakt is zeer klein. Bekijk Monero dus als een “veilige” cryptomuntinvestering.

top altcoins 2021

DogeCoin (DOGE)

Ja, Dogecoin, de altcoin die als grap werd opgericht en waar ik de eerste aflevering van Altcoin Analyse aan heb gewijd.

De prijs van 1 DOGE lag sinds zijn ontstaan in 2019 tussen 0,2 en 1 cent, maar die grens werd begin 2021 overschreven, om dan plots massaal de hoogte in te schieten en meer dan 8 cent waard te zijn.

“8 cent, dat is belachelijk weinig!”. Ja, maar je moet in relatieve cijfers kijken, je zou je geld maal 8 kunnen doen op die tijd. Als je €1000 in DogeCoin had gestoken in 2020, had je nu €8000. Dat is veel meer dan je kan halen met veiligere investeringen zoals vastgoed of ETF’s.

Na de piek van 8 cent is de prijs terug in elkaar gezakt, naar “slechts” 5 keer de waarde van in het begin van het jaar, maar momenteel lijkt die zich goed te herstellen en een nieuwe piek zal ongetwijfeld komen.

Dogecoin is goedkoop om in te investeren, dus als je er nu een paar tientallen euro’s van koopt, zal je daar in de toekomst wellicht mooie winst uit kunnen halen.

Persoonlijk heb ik mijn investering in Dogecoin maal zeventien zien gaan.

top altcoins 2021

Polygon (MATIC)

Polygon is een redelijk recente altcoin, uitgebracht in augustus 2019.

Tot begin dit jaar was de prijs erg stabiel, maar op een paar maanden tijd is die van $0,1 naar meer dan $0,4 gesprongen, een verviervoudiging van de prijs.

Omdat we over zulke kleine sommen spreken, kan je voor een klein bedrag een heleboel van dergelijke altcoins aankopen, en als die dan in prijs omhoog gaan, maak je zeer veel winst.

Persoonlijk heb ik mijn investering in MATIC al maal twintig zien gaan.

top cryptomunten 2021

Ethereum (ETH)

Zonder enige twijfel moet Ethereum in elke top altcoins 2021 komen, want deze cryptomunt is de (voorlopig) onbetwiste nummer 2 in de wereld van cryptocurrency.

Bij het begin van 2021 was de altcoin $741, en momenteel is de waarde gestegen naar $1819, meer dan verdubbeld.

Als we kijken op iets langere termijn, op een jaar tijd is de waarde van Ethereum zelfs maal tien gegaan!

Ethereum blijft het goed doen en er zijn geen indicatoren die erop wijzen dat deze trend zich zal omkeren.

best altcoins 2021

Samenvatting

2021 belooft een zeer interessant en lucratief jaar te worden voor investeerders in cryptocurrency. Net als 2020 is Bitcoin bezig aan een indrukwekkende opmars, en ook altcoins blijven niet achter.

Dit zijn de beste 5 altcoins om in te investeren in 2021, naar mijn mening:

 • 5) Polkadot
 • 4) Monero
 • 3) DogeCoin
 • 2) Polygon
 • 1) Ethereum

Als je zelf interesse hebt om hier ook in te investeren, kan je dat doen via Binance. Als je je inschrijft via mijn link, krijg je zelfs een bepaald percentage kickback van je investeringen!

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.