cloud based crypto mijnen

Cloud Based Crypto Mijnen

1. Wat is cloud based crypto mijnen?

Cloud based crypto mijnen/cryptomining is het huren van de diensten van een datacenter en de bijkomende benodigdheden om cryptocurrency te mijnen.

Dit is een erg aantrekkelijke en toegankelijke manier om cryptocurrency te verdienen, zonder de kopzorgen en kosten die traditioneel cryptomining met zich meebrengt.

In Cryptocurrency voor Beginners heb ik het reeds besproken, maar even om op te frissen: cryptomining/ crypto mijnen is

 1. Bepaalde software gebruiken om ingewikkelde logaritmes die aan de basis liggen van cryptocurrency op te lossen, en hiermee cryptomunten verdienen
 2. Het proces waarmee crypto-transacties worden geverifieerd en toegevoegd aan het openbare logboek (de blockchain)

Bij traditioneel crypto mijnen (individueel of met een mining pool) komen wel een aantal nadelen:

 • Je hebt erg zware hardware nodig
 • De competitie is hevig en professioneel
 • Je moet er veel mee bezig zijn
 • Je hebt een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk nodig
 • De kosten voor de hardware, onderhoud en elektriciteit kunnen hoog oplopen

Als je de diensten inhuurt van een cloud-mining-bedrijf, betaal je om gebruik te maken van hun hardware en software. In tegenstelling tot alles zelf doen, kan je erg snel en gemakkelijk met cloud based mijnen beginnen.

De voordelen van cloud based cryptomining zijn vrij duidelijk:

 • Je hoeft geen hardware aan te schaffen
 • Je moet geen elektriciteitskosten betalen
 • Het is erg passief: eenmaal je een contract hebt afgesloten, loopt je investering in de achtergrond geld (in de vorm van cryptocurrency) te verdienen voor jou

Dergelijke contracten worden uitgedrukt in hashing power. Je koopt dan bijvoorbeeld een pakket van 4 TH/s (terahash per seconde) voor een aantal maanden.

Een contract/pakket kopen maakt je een deelnemer in een mining pool, waarvan elke deelnemer een proportioneel aandeel van de winst krijgt, afhankelijk van de hashing power die gebruikt is.

Als jij bijvoorbeeld 10% van de totale hashing power hebt geleverd die gebruikt werd om een Bitcoin te mijnen, krijg jij 10% van de Bitcoin!

cloud based crypto mining
Kleine mining operatie

2. Hoe kan je beginnen met cloud based crypto mijnen

In theorie zijn er grofweg drie soorten cloud based mining:

 • Hosted Mining
 • Virtual Host Mining
 • Leased Hashing Power

Er zijn verschillen, maar op zich maakt dat voor jou als klant niet erg veel uit.

Beginnen met cloud based cryptomining is enorm gemakkelijk. Al wat je moet doen is:

 • een bedrijf kiezen
 • registreren
 • een contract/pakket selecteren
 • betalen

Je betaalt eenmaal, en dan laat je de cloud based cryptomining gewoon zijn gang gaan, en verdien je passief cryptomunten!

Wat betreft bedrijven die cloud based crypto mijnen aanbieden moet je enorm opletten, er zijn veel scammers op de markt. Een paar voorbeelden van redelijk betrouwbare bedrijven zijn:

Ik heb die persoonlijk nog niet getest, dus ik kan ze niet volledig en met een gerust hart aanraden, maar van wat ik kon vinden wat betreft ervaringen van anderen, lijken die 4 betrouwbaar en stabiel.

Goede bedrijven zijn ook vaak ‘uitverkocht’, ze hebben met andere woorden hun maximale capaciteit bereikt en je moet wachten tot een huidig lid stopt met mijnen voordat jij kan beginnen.

Als je zelf wil beginnen met cloud based mining, moet je sowieso je huiswerk doen en alle bedrijven goed bekijken en vergelijken!

3. Cloud based crypto mijnen samengevat

Cloud based crypto mijnen is een bepaald bedrijf betalen voor hun cryptomining-diensten. Je koopt een pakketje voor een bepaalde looptijd, en gedurende die tijd zal dat bedrijf hun hard- en software aanwenden om voor jou cryptomunten te mijnen.

Hiermee kan je gemakkelijk en relatief goedkoop cryptocurrency beginnen vergaren, en het is een volledig passieve vorm van inkomen!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *