Financieel Onafhankelijk Worden

Financieel Onafhankelijk Worden

Laatste update: 2 februari 2022

Meer informatie:

Vandaag heb ik iets speciaals met jullie te delen: de publicatie van mijn boek “Becoming Financially Independent: Proven Principles for a Carefree and Prosperous Financial Life”!

In dit boek geef ik je, zoals verwacht, een uitgebreide uitleg over hoe je financieel onafhankelijk kan worden.

Dit doe ik op basis van een aantal principes, en als je die volgt zal je gegarandeerd financieel onafhankelijk zijn.

Gegarandeerd.

In het eerste deel leg ik het concept van financiële onafhankelijkheid een beetje meer uit, wie kan dit worden, wie niet.

Ook leg ik een passief inkomen uit, activa’s/passiva’s, een financiële balans, en uiteindelijk geef ik een overzicht van de principes.

In Deel 2 overloop ik alle aspecten van financieel stabiel zijn: een overzicht van je uitgaven/opstellen, het belang van schuldenvrij zijn en een noodfonds aanleggen, een aantal manieren om geld (veel geld) te kunnen besparen in je leven, en tot slot wat een divers portfolio is en hoe je dit kan opstellen.

Het volgende deel gaat volledig over zelfstandig geld verdienen: hoe je kan afstand nemen van iemand anders rijk maken, en al je moeite, kennis en talent op jezelf kan richten.

Freelancing komt uiteraard aan bod, net als een eigen website opstellen (blog, affiliate sites, e-Commerce). Hiernaast besprek ik ook de mogelijkheden van een online bedrijfje op te richten, en tot slot met welke methodes je een passief inkomen kan verdienen.

Deel 4 is volledig gericht op Beleggen. Wat is het, wat zijn de voordelen, nadelen, in wat kan je allemaal beleggen, enzovoort.

Begrippen zoals dividenden, compound interest, beren- en stierenmarkten, cryptocurrency, copytrading en veel meer komen allemaal aan bod.

Het laatste grote deel gaat over Vastgoed. Ik leg de basis ervan uit, waarom je al dan niet in vastgoed zou investeren, waar je dit best kan doen, weeg verkopen tegen verhuren af, enzovoort.

In alle delen leg ik ook zeer concreet uit waar en hoe je actie kan ondernemen met de theorie die besproken werd.

En dan tot slot in Deel 6 breng ik al die informatie samen en geef ik je concrete verwachtingen op welke tijdsspanne je (in volgorde) Financieel Stabiel, Vrij en Onafhankelijk kan worden.

Hiervoor gebruik ik checklists, en als je alle items van een bepaald niveau hebt bereikt, kan je overgaan tot het volgende niveau, en zo stapsgewijs aan je vermogen en financiële welvaart werken.

Kortom, dit boek in samenhang met sommige van de meer uitgebreide en gedetailleerde artikels op deze site geef je – in mijn mening – alles wat je nodig hebt om financieel succesvol te worden in je leven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *