copytrading met etoro

Copytrading met eToro update #2

We zijn alweer een goed kwartjaar verder, en zoals beloofd geef ik jullie een nieuwe update over hoe het met mijn investeringen met copytrading op eToro is gesteld.

Even een korte recapitulering:

In deze post bekijk ik hoe het na nog eens 3 maanden met mijn investeringen is gesteld.

1. Status Miyoshi

Dit is de huidige status van mijn originele $200 investering bij Miyoshi:

Zoals je kan zien heb ik ondertussen $17 winst gemaakt, oftwel 8,58%. Dat is een zeer goed resultaat!

Indien je €10.000 had geïnvesteerd bij Miyoshi, had je op een halfjaar tijd een goede 858 euro verdiend, oftwel €143 per maand.

Dat klinkt niet veel, maar het is passief inkomen waarvoor je niets hoeft te doen.

Had je €50.000 via copytrading bij Miyoshi belegd, zou je meer dan €700 per maand verdienen. Daarmee kan je wellicht je huur al dekken!

Het is niet waarschijnlijk om stinkend rijk te worden via copytrading. Het doel hier is om (één van vele) stromen van passief inkomen te genereren.

2. Status Jorgeovandos

Dit is de huidige status van mijn originele $200 investering bij Jorgeovandos:

Op het eerste gezicht is dit nogal een verwarrend beeld. Ik heb $4,6 winst gemaakt, oftwel 2,3%, maar toch heb ik maar $168,35 over van de $200 investering?

Een raadsel!

Als we even meer specifiek gaan kijken naar de transacties, wordt het duidelijk wat hier gebeurd is:

Op een gegeven moment was er $22 winst, 11%! Maar dan was er een dividenduitkering, die toegevoegd is aan mijn totale beschikbare balans.

Dat had ik dus moeten herinvesteren.

Een beetje irritant dat dit niet automatisch is gebeurd, want als je je portefeuille slechts om de zoveel maanden bekijkt, mis je wat winst.

3. Conclusie en plannen

Beide traders die ik volg hebben me winst opgeleverd, dus op zich ben ik tevreden van beide beslissingen. Miyoshi percentueel gezien wel veel meer.

De dividendenuitkering die ik van Jorgeovandos heb gekregen is verwaarloosbaar, en het feit dat deze niet automatisch geherinvesteerd werd is vrij irritant.

Jorge had wel veel winst, alvorens die dividendenuitkering, dus ik laat mijn geld rustig bij hem staan, en we zien wel wat ervan komt.

8,58% via Miyoshi is een mooi resultaat, en dat zou ik graag verder zetten, dus ik heb er nog eens $10 extra bij belegd.

Ik heb besloten om gewoon eens één van de meest populaire investeerders te nemen en bij die $250 te investeren. Geen onderzoek, geen twijfel, gewoon op Kopiëren drukken.

De trader in kwestie is JeppeKirkBonde, opnieuw een Deen.

Dit zijn zijn statistieken van de voorbije jaren:

Lage risicoscore en meer dan 16.000 kopieerders. Dat ziet er zeer goed uit!

Binnen een drietal maanden laat ik weten hoe het is gegaan met mijn drie copytraders.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *