cryptocurrency voor beginners

Cryptocurrency voor beginners

Als je interesse hebt in starten met Cryptocurrency voor beginners, ben je op het juiste adres. In deze post leg ik uit wat cryptocurrency is en hoe je kan geld verdienen met cryptocurrency.

1. Wat is cryptocurrency?

Cryptocurrency is een digitale (of virtuele) vorm van valuta/munteenheid, beveiligd door cryptografie, wat ervoor zorgt dat het bijna onmogelijk is om mee te sjoemelen.

Dat komt omdat de meeste cryptocurrency munten (Bitcoin en altcoins) een soort gedecentraliseerd netwerk zijn, gebaseerd op een nieuw soort technologie, genaamd blockchain.

Blockchain technologie is vrij ingewikkeld als je in detail gaat, maar simpelweg gezegd is het een digitaal boek dat alle gegevens van transacties van die cryptomunt bijhoudt.

En het revolutionaire hieraan is dat dit digitale boek verspreid staat op een groot netwerk van onafhankelijke computers.

Een van de grootste kenmerken van cryptocurrencies is dat ze niet uitgegeven worden door een overheid of een of andere centrale autoriteit, waardoor ze – in theorie – immuun zijn voor inmenging of manipulatie van de regering.

In de praktijk uiteraard is dat anders, en een paar overheden hebben al banden gelegd aan cryptocurrencies, net omdat ze zo niet-manipuleerbaar zijn.

Enfin, daar moeten wij ons niets van aantrekken, in België en Nederland is cryptocurrency volledig legaal. Er zijn alleen wetten wat betreft de belastingen erop.

Er zijn duizenden verschillende soorten cryptocurrency, en Bitcoin is de eerste en meest bekende ervan.

Andere grote namen zijn LiteCoin en Ethereum. Alle munten die niet Bitcoin zijn, worden altcoins genoemd.

Het is reeds mogelijk om in bepaalde winkels (online) met cryptocurrency te betalen, en steeds meer handelaren en online zaken stappen over op deze vorm van betalen.

Er zijn immers weinig tot geen taksen, je overdracht gebeurt onmiddellijk, en het is erg veilig. Ook internationaal betalen is geen enkel probleem.

Vergelijk dat met het trage systeem van betalen per bank, waarbij je vaak ook extra moet betalen als je een internationale overschrijving doet, en je kan zien waarom cryptocurrency erg interessant begint te lijken.

Als al dit je wat vreemd lijkt, geen zorgen. Dit is Cryptocurrency voor Beginners, en al wat belangrijk is voor ons is dat het een prima bron van passief inkomen kan zijn!

2. Hoe kan je passief geld verdienen met cryptocurrency?

Cryptocurrency, zoals Bitcoin, Ethereum, en de duizenden altcoins die er momenteel zijn, is een handelswaar.

Dat betekent dat de meest voorkomende, bekendste en simpelste manier om er geld mee te verdienen neerkomt op: laag kopen, hoog verkopen.

Dit is ongetwijfeld geen nieuws meer voor je, maar had je een aantal jaar geleden een paar honderd euro aan Bitcoin gekocht, kon je die vandaag verkopen en miljonair zijn. Dat is een bijna ongezien gigantisch winstpercentage.

Tussen 2010 en 2012 ging de prijs van 1 Bitcoin van een paar cent naar ongeveer €10.

In december 2017 bereikte het een piek van bijna €18.000, om in het jaar erna in elkaar te storten en ‘slechts’ rond €3000 waard te zijn.

Je kan er meer over lezen in De evolutie van Bitcoin.

cryptocurrency voor beginners
Prijs van Bitcoin tussen 2013 en vandaag

Helaas hebben we geen teletijdmachine en kunnen we niet teruggaan naar 2010. We moeten het doen met hedendaagse, meer consistente en voorspelbare methodes.

Vandaag de dag schommelt de prijs tussen €5000 en €10.000. Je kan dus nog steeds je investering verdubbelen als je laag koopt, hoog verkoopt.

Bijvoorbeeld: half maart stond Bitcoin aan €4500 en half augustus stond het hoger dan €9000. Dat is een verdubbeling van je investering op 5 maanden tijd!

Rijk worden met cryptocurrency is dus nog steeds mogelijk, maar het vergt tijd en meer dan een beetje geluk.

Persoonlijk heb ik een paar duizend euro in crypto geïnvesteerd.

Ik ben er redelijk van overtuigd dat de cryptomarkt op een gegeven moment zal omhoog schieten, nog veel meer dan het in zijn piek in 2017 heeft gedaan, dus het is sowieso een goed idee om IETS in deze sector te doen.

Wat me tot die conclusie brengt is dat veel cryptomunten (Bitcoin is prominent in die groep) een eindig handelswaar zijn, een zogenaamde controlled supply.

Tot 2140 kunnen er Bitcoins worden gemijnd, maar daarna is het gedaan. Het algoritme laat simpelweg niet toe dat er nog meer op de markt komen.

Dus als je een veelbelovende alternatieve manier van betalen combineert met een eindig aantal van die eenheden, krijg je schaarste.

De meeste mensen vandaag de dag zijn totaal niet bezig met cryptocurrency, maar dit aantal stijgt en stijgt elk jaar, net als de vraag naar crypto.

Conclusie: Schaarste + toenemende vraag = gigantisch winstpotentieel.

Maar het is voorlopig wel nog meer een risico dan investeren in vastgoed of beleggen op de beurs, dus hou hier rekening mee.

Dit zijn volgens mij de beste methodes om te starten met cryptocurrency voor eginners in 2020, in volgorde:

2.1 Copytrading

2.1.1 Wat is copytrading?

Op bepaalde platforms kan je cryptocurrency kopen en verkopen, zoals op een normale beurs. Hiermee kan je veel winst maken, als je weet wat je doet.

Ik heb een vaag idee, heb er al veel over gelezen, heb al wat minimale ervaring opgedaan met crypto trading, maar het is me nog steeds veel te riskant om een consistent en gemakkelijk inkomen mee te verdienen.

Zou het niet gemakkelijk zijn als je de strategie van een professionele trader kan kopiëren?

Dat is precies wat copytrading is! Je zet wat geld op je account, kiest een trader, en begint die te volgen. Bij elke trade die hij maakt, zal automatisch een deel van je investering dezelfde trade maken. Als die trader winst maakt, jij ook.

Maakt hij verlies, dan hetzelfde voor jou, uiteraard.

Daarom is het belangrijk een trader te volgen met een goede geschiedenis van succesvolle trades!

2.1.2 Waar kan je aan copytrading doen?

Ikzelf doe dit bij eToro, een erg bekend en betrouwbaar platform. Er zijn hier een heleboel traders die meer dan 50% winst hebben gemaakt het voorbije jaar!

Stel je voor, een spaarboekje bij de bank met 50% winst na een jaar, in tegenstelling tot de 0.05% of wat het tegenwoordig ook is.

Je kan bij eToro ook traders vinden die 1000%+ winst maken, maar of dat houdbaar is voor lange termijn is een andere zaak.

En het beste deel van copytrading? Het is volledig passief.

Je moet op voorhand wat instellingen regelen (hoe comfortabel je bent met risico, hoeveel je maximaal wil investeren, enzovoort), onderzoek doen naar een goede trader, maar daarna is het werk gedaan.

Je volgt de trader, en dan blijf je passief geld verdienen!

Ik heb een meer gedetailleerde gids opgesteld over hoe alles precies werkt, met afbeeldingen en een gemakkelijk te volgen proces.

Je kan Copytrading met eToro hier lezen, en een update over mijn investeringen in copytrading hier.

2.2 Lange-termijn-investeringen

Dit is waar ik het voorheen over had, je koopt een bepaalde coin op en bewaart die voor een aantal jaar, om die dan later met winst te verkopen.

Dit vergt veel onderzoek, geluk, en er is de kans dat je je investering (deels of volledig) kwijt raakt, dus begin er niet zomaar aan!

Het is niet 100% passief omdat je een handeling moet stellen om je geld op te eisen later (de coin verkopen), maar als de coin in waarde stijgt, zie je doorheen de jaren je investering wel groeien.

Zelf heb ik een beetje Bitcoin, LiteCoin, Ethereum en DASH, maar allemaal met verlies momenteel, omdat ik ze heb gekocht in de bull run van eind 2017, net voor alle cryptocurrency munten zwaar zijn gekelderd.

Pijnlijk, en dat was te vermijden met wat meer ervaring, maar ik heb ervan geleerd.

EN!

Je maakt pas verlies als je effectief verkoopt aan een lagere prijs, dus ik hou ze gewoon lekker bij, en denk/gok/hoop dat ze in de toekomst  in waarde zullen stijgen.

2.3 Cryptocurrency mijnen

Kort gezegd komt crypto mijnen neer op: bepaalde software gebruiken om ingewikkelde logaritmes die aan de basis liggen van cryptocurrency op te lossen.

De eerste (in de wereld) die een logaritme oplost, krijgt hiervoor een coin.

De competitie is zwaar, en je hebt hier enorm sterke hardware (computer units) voor nodig.

En ook technische know-how, de gepaste software en een betrouwbaar elektriciteitsnetwerk (en de middelen om de bijhorende rekening te betalen).

Als je al het voorgaande hebt, kan je gaan mijnen op je eentje. Je kan je ook bij een zogenaamde miningpool aansluiten en je hard- en software samenvoegen met een bende andere miners.

Alle coins die jullie dan verdienen worden  verdeeld onder de leden.

Een derde, en naar mijn mening de meest aantrekkelijke, optie is cloud mining. Simpel gezegd huur je hiermee de benodigdheden om te minen, en betaal je een maandelijkse huurprijs.

Het vergt wat opzetten in het begin, maar daarna zou je in principe een passief inkomen moeten verdienen, afhankelijk van de prijs van de coin die je mijnt, enzovoort.

Ik heb dit onderwerp in meer detail onderzocht in Cloud Based Crypto mining

Starten met Cryptocurrency voor beginners samengevat:

Cryptocurrency is een vorm van gedecentraliseerde virtuele munteenheden, en de beste manieren om er een passief inkomen mee te verdienen zijn copytrading, lange-termijn-investeren en cryptocurrency mijnen!

Starten met cryptocurrency voor beginners is dus geen enkel probleem, en ook jij kan hiermee geld verdienen!

Geschreven door

Stefan

Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *