Binance Visa Card

Binance Visa Card

Laatste update: 27 maart 2022

Naarmate cryptocurrency meer en meer in gebruik begint te komen doorheen de wereld, worden de mogelijkheden ook uitgebreider.

Je kan reeds in duizenden online winkels betalen via cryptocurrency (oftewel rechtstreeks, oftewel indirect via cadeaubonnen), en in de laatste jaren zijn cryptocurrency Visa kaarten aan een sterke opmars begonnen.

Vandaag bekijken we de Binance Visa Card, een zeer veelbelovende optie en een bewijs dat cryptocurrency naar alle waarschijnlijkheid het betaalmiddel van de toekomst is.

Wat is de Binance visa card?

De Binance Visa Card is een kaart waarmee je kan betalen met cryptocurrency bij meer dan 60 miljoen verkopers doorheen de wereld.

Dit is zowel een digitale kaart als een fysieke versie.

Je cryptocurrency wordt achter de schermen omgezet in de munteenheid van de verkoper op het moment van aankoop.

Ik heb al meerdere keren aangegeven dat cryptocurrency een ver-van-hun-bed-show is voor veel mensen omdat ze er geen praktisch nut van zien of hebben.

Maar als ze met crypto voor een brood bij de bakker of wat vlees bij de slager kunnen betalen met Bitcoin via een handige kaart, wat is dan het verschil met fiatgeld?

Ik heb geen expert in crypto, maar ik weet er vrij veel over en ben er al lang genoeg mee bezig om te zien dat een dergelijke praktische kaart een gigantische stap vooruit is in de algemene perceptie van cryptocurrency.

Op dit moment zijn er slechts een beperkt aantal cryptomunten beschikbaar om te gebruiken met de kaart, met name Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Swipe (SXP) en Binance USD (BUSD, een stablecoin van Binance zelf).

Dat komt omdat de meeste andere cryptocurrency’s enorm volatiel zijn en de prijs sterk kan schommelen van dag tot dag, dat maakt hen niet echt geschikt voor een betaalsysteem.

Voordelen Binance visa card

De Binance Visa Card heeft meerdere voordelen, maar ik heb het grootste voordeel reeds besproken, en dat geldt ook voor andere crypto Visa kaarten: Ze maken cryptocurrency “echter”, en zorgen ervoor dat mensen die niets begrijpen van de technologische concepten ook praktisch nut kunnen halen uit crypto.

Met andere woorden, dergelijke kaarten zijn een stap vooruit in de ontwikkeling van crypto.

Hiernaast zijn er ook nog een aantal kleinere en specifieke voordelen van de Binance Visa Card:

  • Er zijn geen maandelijkse kosten, en het kost je ook niets om de kaart (de eerste keer) aan te vragen. Dit is volgens mij een geniale zet van het bedrijf, want moesten er kosten aan vasthangen zouden mensen veel minder geneigd zijn om dit te gebruiken
  • Volgens de site van Binance zijn er geen transactiekosten, maar sommige andere websites rapporteren dat er tot 0,9% transactiekosten zijn. Dit kan verouderde informatie zijn, dus ik ga uit van de informatie op de site van Binance zelf. Het staat er immers expliciet meerdere keren vermeld “zero transaction fees”. Let op dat er misschien wel kosten kunnen worden aangerekend door derde partijen die aan de ontvangende kant staan van de transacties
  • Je krijgt tot 8% cashback op bepaalde aankopen
  • Als Debitcard kan je deze kaart in meer dan 200 regio’s over de hele wereld gebruiken, bij maar liefst 60 miljoen verkopers
  • De kaart is veilig om te gebruiken

Hoe kan je beginnen met de Binance visa card?

Beginnen met de Binance Visa Card is enorm eenvoudig, en min of meer iedereen kan dit doen.

De eerste stap is een account aanmaken bij Binance.

Dat kan je doen via mijn link, dan ontvang je zelfs cashback op de cryptomunten die je aankoopt.

Als je niet goed weet hoe, kan je mijn gids Hoe werkt Binance? lezen.

Daarnaast moet je een KYC (Know Your Customer) Level 1 Verified account zijn.

Dat betekent gewoon dat je je identiteit moet verifiëren.

Dit is vrij eenvoudig, en kan je snel in orde brengen.

De Binance Visa Card is alleen beschikbaar in Europese landen, dus voor ons is dat geen probleem.

Dan is het simpelweg een kwestie van de kaart te bestellen.

Ga hiervoor jaar https://www.binance.com/en/cards, of ga gewoon naar “Finance” en klik op “Binance Visa Card” in de header op de voorpagina.

Binance Visa Card

Lees de overeenkomst, en vink het aan als je akkoord bent.

Dan kan je de kaart bestellen, en moet je aangeven hoe je wil dat je naam op je kaart komt.

Tot slot moet je nog enkele gegevens ingeven, en op “Order Your Binance Card” drukken.

Zo makkelijk is het!

Wil je zelf beginnen met Binance, schrijf je dan meteen in via mijn link en ontvang cashback op je aankoop van cryptomunten!

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.