copytrading met etoro

Copytrading met eToro update 5

In deze update ga ik even snel tonen hoe het momenteel gesteld is met mijn copytradingavonturen bij eToro.

Als je wil weten hoe je zelf kan beginnen met copy trading, kan je het eerste artikel in de reeks Copytrading met eToro lezen.

Even een korte recapitulatie hoe het elk kwartaal na aanvang met mijn beleggingen ging:

Na drie maanden:

 • Miyoshi 4,19% winst
 • Jorgeovandos beginnen volgen

Na zes maanden:

 • Miyoshi 8,58% winst
 • Jorgeovandos in theorie 11% winst, maar wegens een dividenduitkering stond het slechts op 2,3%
 • JeppeKirkBonde beginnen volgen

Na negen maanden:

 • Miyoshi 11,8% winst
 • Jorgeovandos 22% winst
 • JeppeKirkBonde 11% winst

Na een jaar:

 • Miyoshi 15,2% winst
 • Jorgeovandos 15,77% winst
 • JeppeKirkBonde 13,42% winst

Voordat we beginnen kijken naar hoe het met Miyoshi en JeppeKirkBonde is gesteld, ga ik meteen vermelden dat ik ben gestopt met het volgen van Jorgeovandos.

Ondanks het feit dat hij me een mooie procentuele winst gaf, begon het me erg te irriteren dat hij telkens dividenden opnam en dat deze niet opnieuw terug werden geïnvesteerd.

Ik doe copytrading om een passief inkomen te verdienen, en wil daar liefst zo weinig mogelijk last mee hebben.

Daar komt nog bij dat hij zich bijna uitsluitend op aandelen van Apple richtte, en een dergelijke aanpak druist in tegen het belangrijke principe van diversificatie.

Ik heb de volledige belegging opgenomen, en nog wat extra fondsen gestort en die bij de andere twee gestoken.

Even kijken hoe dat is verlopen!

1. Status Miyoshi

Bijna 5% winst op een belegging is in veel gevallen niet slecht, maar als je dat vergelijkt met de bovenstaande cijfers valt natuurlijk op dat dit veel lager is dan verwacht.

Dat komt omdat ik dit een beetje moet uitleggen. Mijn oorspronkelijke belegging bij Miyoshi was $210, maar omdat ik even een extra $250 bij hem had gelegd en dat 5 minuten later terug heb opgenomen, gebruikt het systeem nu altijd die cijfers.

Wel heb ik er 3 maanden geleden een extra $500 bij belegd, dus het totale cijfer is niet $960 maar wel (210+500) $710.

En als we de absolute winst vergelijken met het begincijfer, komen we op ((46,20/710)*100) = 6,5%

Nog steeds geen gigantisch getal, maar je moet opnieuw rekening houden met het feit dat 2/3de van de investering slechts 3 maanden tijd heeft gehad, en dat de winst dus voornamelijk komt van de eerder belegde $210.

En puur op basis van dat cijfer zitten we aan 22% winst. Kortom, Miyoshi doet het volgens mij zeer goed, en de winst ligt ergens tussen 6,5 en 22%. Het zal helaas nog een tijdje duren voordat de cijfers volledig representatief zijn en dat ik geen rekenkunstjes meer zal moeten uitvoeren.

2. Status JeppeKirkBonde

De winst van JeppeKirkBonde is niet gigantisch, en met net geen 4% zou ik zeker niet tevreden zijn … indien die cijfers accuraat zouden zijn.

3 maanden geleden was de totale inleg bij hem $250, en de winst is daar dus voornamelijk op gemaakt. Op basis daarvan is mijn rendement ongeveer 15%.

Ik heb hem een extra $739 toegewezen, voor een totaal van $989. Dit is de reden dat het percentuele winstcijfer zo laag staat.

Enfin, net als Miyoshi – en in een sterkere mate zelfs – zal het lang duren voordat het winstpercentage volledig gebaseerd zal zijn op de totale inleg, dus ik denk dat ik de volgende update pas binnen minstens een halfjaar, en wellicht pas binnen een jaar zal doen.

We zien wel.

Maar over het algemeen ben ik dus tevreden met het passief inkomen dat ik verdien via copytrading met etoro, dus ik laat het gewoon rustig verder gaan op de achtergrond.

Wil je hier zelf ook mee beginnen, schrijf je dan in bij eToro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *