hoe werkt binance

Binance review

Laatste update: 27 maart 2022

Binance is een vaste waarde in mijn beleggingsportfolio. Vandaag geef ik jullie een beknopte no-nonsense Binance review, waarin ik kort de voordelen en nadelen opsom, en tot slot er een oordeel over vel.

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance

Binance review

Binance is een cryptocurrency ruilplatform waar je je fiatgeld kan inruilen voor Bitcoin of andere altcoins.

Je kan bij Binance crypto kopen via P2P trading, waarbij kopers en verkopers meteen met elkaar in contact komen.

Hiernaast kan je ook via je kredietkaart kopen, of met een bank transfer.

Dat is precies wat ik heb gedaan in mijn artikel over Hoe werkt Binance?. Als je meer wil weten over hoe je precies kan beginnen met Binance, kan je dat artikel lezen.

Op moment van schrijven heb ik 2300% winst gemaakt met mijn investeringen in cryptocurrency via Binance.

Binance voordelen

 • Veel methodes om je account te beveiligen
 • Vrij eenvoudig om crypto te kopen, via allerlei manieren
 • Meer dan 200 cryptomunten in het aanbod. Dat is waanzinnig veel, bij andere opties zoals Coinbase zijn er slechts een vijftigtal!
 • Relatief lage kosten: geen kosten voor een storting, 0,1% kosten bij kopen/verkopen. Geld opnemen heeft variabele kosten, voor mij is dat momenteel 0.075%, en dit wordt lager naarmate je Binance meer en meer gebruikt
 • Wereldwijd gebruikt
 • Binance is geregistreerd op meerdere locaties, dus in principe zijn ze niet afhankelijk van 1 bepaalde regelgevende instantie die hen zou kunnen doen sluiten
 • Er zijn ook andere opties, zoals Binance Futures, waarbij je kan speculeren op de prijs van Bitcoin en andere altcoins
 • Binance visa kaart: hiermee kan je je cryptocurrency gebruiken om te betalen via kredietkaart/debitcard. Je crypto wordt achter de schermen omgezet in fiatgeld, zonder kosten
 • Veel beschikbare talen op het platform, dus als je Engels niet zo goed is, geen probleem

Binance nadelen

 • Meerdere gebruikers klagen over problemen met hun fondsen opnemen. Voor zover ik kan ondervinden en zien uit eigen ervaring, is dit meer een technisch probleem dan een bewuste scam
 • Niet alle cryptomunten zijn beschikbaar in het aanbod. Maar dat is het geval bij elke andere crypto exchange. De meest populaire zijn beschikbaar, en dat is vaak wat telt
 • Je kan geen euro opnemen, alleen cryptomunten, die je dus zal moeten omzetten via een ander platform
 • Trage klantendienst met geautomatiseerde berichten (soms in het Chinees)
 • Omdat Binance het grootste cryptoruilplatform is, worden ze vaak aangevallen door hackers. Als je grote hoeveelheden cryptomunten hebt, is het beter om die niet hier op te slaan. Kies voor een hardware wallet (lees hier alles over crypto wallets)
 • Geen duidelijke grafieken om je eigen munten en winst/verlies te bekijken

Binance review conclusie

Binance is een van de beste opties om cryptomunten aan te kopen en te verkopen.

De lage kosten en redelijke eenvoudige en no-nonsense inschrijfprocedure zorgen ervoor dat het ideaal is voor beginners.

De Binance visakaart is volgens mij ook een volgende stap in de goede richting, het geeft cryptocurrency een meer “dit is echt” gevoel.

Veel mensen zien crypto immers als iets ver van hun bed, iets wat hen totaal niet boeit of kan baten.

Maar als ze voor hun dagelijkse boodschappen zouden kunnen betalen met bijvoorbeeld Dogecoin, via een gemakkelijke kaart, wat is dan, praktisch gezien, het verschil tussen de cryptomunt en de euro?

Lees hier meer over de Binance visakaart.

Wat betreft veiligheid heb ik een dubbel gevoel bij Binance.

Inloggen en crypto kopen en dergelijke zijn goed beveiligd, maar de voortdurende aanvallen van hackers, het feit dat je je cryptomunten niet rechtstreeks kan opnemen als fiat geld, en dat er veel mensen klagen over nogal verdachte praktijken zorgen ervoor dat ik niet meteen sta te springen om honderden Bitcoins bij hen te stockeren.

(Dat is een slecht idee op om het even welk ruilplatform.)

Binance is verre van perfect, maar in de wereld van cryptocurrency platformen is het sowieso een top keuze.  

Ik kan je aanraden om gratis een account aan te maken, en zelf wat geld te investeren in crypto via Binance. Zie hoe het je bevalt, probeer alle functionaliteiten uit.

Als je er wat meer vertrouwd mee bent, kan je later nog beslissen om je investeringen te verhogen.

Voor mij persoonlijk is cryptocurrency op Binance een vaste waarde in mijn beleggingsportfolio, en zoals ik reeds heb gezegd kan ik niet klagen over de de dato 2300% winst.

Je kan zelf een account maken via deze link, en dan krijg je een bepaald percentage kick-back!

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *