affiliate marketing

Passief Geld Verdienen met Affiliate sites

Laatste update: 27 maart 2022

Wat zijn affiliate sites?

Affiliate sites zijn nichesites over een bepaald onderwerp, met als specifiek doel om geld te verdienen door het promoten van bepaalde affiliate deals.

Dit staat ook bekend als geld verdienen met Affiliate Marketing, en dat komt neer op:

Je haalt een persoonlijke link van een affiliate netwerk (waar je allerlei affiliate deals kan vinden) of rechtstreeks van een partner, en je gebruikt die link op je site.

Als iemand een product koopt of zich inschrijft voor een bepaalde service via jouw affiliate link, krijg je een commissie.

Dat is of een percentage van de gekochte producten/services, of een vast bedrag.

Passief geld verdienen met affiliate sites is op zich dus vrij simpel (of toch alleszins rechttoe rechtaan).

Op dergelijke sites heb je dan meestal reviews/besprekingen van de nicheproducten in kwestie, waarbij er altijd een CTA (call-to-action) op de pagina staat, dat de bezoekers van die pagina aanmaant om zich in te schrijven bij dit of dat, of een bepaald product te kopen.

Het vergt wat werk in het begin om alles op te zetten, maar daarna zou je in principe met een uur of twee per week eraan te werken voldoende hebben om je passief inkomen te behouden.

Persoonlijk werk ik ongeveer 1 uur per maand aan mijn sites, en het geld blijft komen.

Je moet er wel rekening mee houden dat het maanden tot jaren kan duren alvorens je site effectief wat betrouwbaar succes heeft, en dat je er in die periode veel meer aan zal moeten werken.

En als je in een competitieve (en lucratieve) niche zit, zoals Financiën, zal je veel meer werk hebben met deze sites te onderhouden. De competitie zal immers ook niet stil zitten!

Verkeer naar deze affiliate sites halen kan je op een natuurlijke manier doen via SEO (Search Engine Optimization), dus gewoon goede content schrijven dat mensen echt informeert over een vraag die veel gesteld wordt, waardoor Google je hoog zal plaatsen in de zoekresultaten.

Backlinks halen is ook een vereiste, net als een heleboel andere SEO technieken toepassen.

Je kan ook verkeer kopen, advertenties plaatsen, aan e-mail-marketing doen, je site promoten via Sociale Media, enzovoort.

Voorbeelden van affiliate sites

Dergelijke nichesites kunnen echt over om het even welk onderwerp gaan, in theorie. Uiteraard moeten er affiliate deals voor zijn, en een geïnteresseerd publiek!

Een aantal van de meest voorkomende niches zijn financiën, gezondheid/fitness en dating.

De structuur van die sites is vaak ook erg vergelijkbaar. Op de voorpagina zie je een overzicht van alle sites die besproken worden, met wat kerninformatie, en een CTA-knop.

Als je op die knop klikt, zal je naar de besproken site in kwestie worden gebracht.

Als je je dan inschrijft voor een service, of een product koopt, krijgt de verwijzende site een kleine vergoeding.

Bijvoorbeeld:

Dating in België

dib passief inkomen affiliate marketing

Zoals de titel het al zegt, gaat deze affiliate site puur over dating in België.  

Je krijgt hier een overzicht van 25+ datingsites, en al die sites hebben een review.

Deze site is een van de meer uitgebreide in het genre, want er zijn ook meerdere pagina’s niet gericht op bepaalde affiliate deals. Ongetwijfeld om de site goed te laten scoren in Google!

Hoe meer content je op je affiliate site kan plaatsen, hoe beter – mits de content van degelijke kwaliteit is.

Bancompare

bancompare affiliate marketing

Een zeer typisch voorbeeld van een financiële nichesite. Hier krijg je een vergelijking van belangrijke zichtrekeningen voor particulieren.

De site geeft je wat informatie over de verschillende opties, waarna je naar een bespreking wordt gestuurd, waarop een CTA staat.

Die CTA zal je dan naar de desbetreffende bank sturen. Als je een zichtrekening opent, krijgt Bancompare een erg lucratieve vergoeding.

Enquêtes Invullen Voor Geld

affiliate site paid surveys

Dit is een van mijn eigen affiliate sites.

Qua uitzicht en werkwijze is deze site vergelijkbaar met de vorige twee, maar wat Enquetes Invullen Voor Geld volgens mij anders maakt, is dat ik mensen geld kan opleveren, in plaats van hen iets te verkopen.

Ik bespreek immers betaalde enquêtes, waarmee je effectief (actief) geld kan verdienen.

Ik heb dit besproken in Andere manieren om geld te verdienen.

Je inschrijven voor de affiliate portals die ik promoot kost je niets, je wint hier alleen maar geld mee.

Dat was een erg sterke factor in mijn zoektocht naar een geschikte niche.

Ik wil mensen waarde aanbieden, en niet zomaar een of andere slinkse online verkoper zijn.

Als je je als Belg inschrijft voor, bijvoorbeeld, MOBROG, krijg ik €1,26. Dat is niet veel, maar als meerdere mensen dit doen, kan het sterk beginnen oplopen aan het einde van de maand.

Het meeste dat ik kan krijgen voor een bepaalde deal is ongeveer €6, maar dat is voor een van de portalen die ik het laagste heb gescoord.

Ik heb me dus niet laten leiden door de financiële factor, maar echt geprobeerd om deze portalen zo eerlijk en objectief mogelijk te beoordelen.

Ik heb voor EIVG al vrij veel werk moeten doen: onderzoek (competitie, keywords, affiliate deals), die affiliate deals dan bemachtigen, de betaalde enquêtes zelf proberen voor een bepaalde periode, de site opstellen, besprekingen schrijven, SEO, enzovoort.

Maar nu staat de site er min of meer (nog veel verbetering vereist, uiteraard), maar met minder dan een uurtje werk per maand kan ik dit onderhouden en gestaag verbeteren.

En dit hele proces was niet erg ingewikkeld, iedereen kan dit doen.

Je kan dit ook op je blog toepassen, uiteraard. Bepaalde sites die ik ook gebruik (zoals DEGIRO) hebben een affiliate programma. Als je je dan inschrijft bij hen via mijn link, krijg ik een vergoeding.

En zoals duidelijk moge zijn uit mijn blogposts over DEGIRO, gebruik ik deze site effectief.

Ik zal ook alleen maar dingen promoten waarin ik geloof.

Dat is een persoonlijke keuze, want je kan er uiteraard ook voor kiezen om alleen de meest lucratieve deals te promoten, in plaats van degene die jouw lezers het meeste waarde kunnen opleveren.

Hoe kan je beginnen passief geld verdienen met affiliate sites?

1. Zoek een geschikte niche (met affiliate deals)

Een geschikte niche voor een affiliate site kan iets zijn waar je zelf interesse in hebt of veel van weet (de beste keuze, want dan kom je over als een expert, en zullen je bezoekers sneller overtuigd worden), of iets waarmee je denkt geld te kunnen verdienen.

Maar het is niet omdat je veel van iets weet, of denkt er veel geld mee te kunnen verdienen, dat het een geschikt onderwerp zou zijn voor een affiliate site.

Onderzoek doen naar welke affiliate deals je kan krijgen voor jouw niche is een belangrijk onderdeel van deze stap!

Wat ook belangrijk is: competitie.

Een Engelstalige site maken lijkt een goed idee, er is immers een groter publiek voor, maar de kans is ook groot dat er al tientallen sites in die niche zijn.

Tenzij die competitie erg zwak is, en je goed weet waarmee je bezig bent, is dit niet meteen de beste optie voor beginners.

Als je niet meteen een idee hebt (want dat had ik ook niet), kan je mijn aanpak volgen:

Ik heb me ingeschreven bij Daisycon, een van de bekendste affiliate netwerken dat vooral actief is in Europa (België en Nederland zijn prominent aanwezig).

Jazeker, de link naar Daisycon is een affiliate link, dus als je je inschrijft via mijn link, krijg ik €5.

Maar, zoals reeds gezegd, zou ik hen niet aanraden als ik ze zelf niet zou gebruiken en er tevreden over zou zijn.

Je kan hier mijn Daisycon review lezen!

Bij Daisycon ben ik dan simpelweg naar Campaigns gegaan, en gefilterd op België. Dan heb ik alle niches overlopen, en gekeken hoe het zat met de affiliate deals.

Betaalde enquêtes waren niet super prominent aanwezig, maar ik wist er zelf al wat over, dus ik heb er wat mee zitten klooien, en het leek me een waardig onderwerp om te promoten.

En, eerlijk gezegd, de meest prominente opties zoals Fashion of Food & Drinks, interesseren me de ballen.

Maar misschien zijn die net geschikt voor jou dus het kan zeker geen kwaad om het aanbod even te bekijken.

Een voordeel van het zo aan te pakken is dat je meteen weet of er affiliate deals te vinden zijn voor je niche!

Hier heb je een screenshot van de niches die je kan vinden bij Daisycon:

affiliate netwerk daisycon

2. Maak je site

Nogal vanzelfsprekend, geen affiliate site zonder site. Hierbij komt ook wat kijken, zoals een geschikte naam vinden, domein en hosting kopen, WordPress installeren, enzovoort.

Ik heb een meer uitgebreide gids gemaakt over hoe je blogs en websites kan maken met WordPress, dus als je wil kan je die gewoon lezen.

Als je zelf meteen wil beginnen, kan je dat doen via BlueHost.

3. Promoot je affiliate deals

Nu je je niche, deals en site hebt, is het tijd om die te beginnen promoten.

De meest voorkomende vorm is een bespreking/review.

Als je bijvoorbeeld in de niche Fashion zit, kan je een review schrijven over een bepaald merk, een bepaald product, of een bepaalde winkel.

Op het einde van je review kan je dan een Call-To-Action-knop met je affiliate link zetten die mensen de mogelijkheid geeft om naar die winkel/dat merk te gaan, en daar wat te kopen.

Als ze dat doen, dan krijg je een commissie.

Je kan ook producten en services vergelijken, dus kleine reviews schrijven, hoe X het doet ten opzichte van Y.

Ik persoonlijk zet een vergelijking op de voorpagina, waarbij ik alle betaalde enquêtes sorteer op basis van score, en mensen gemakkelijk kunnen zien welke effectief de moeite waard zijn.

Dan heb ik ook per enquête een bespreking geschreven, en op het einde daarvan geef ik een score (met uitleg) en een CTA-knop.

4. Haal verkeer naar je site

Dit is een ingewikkeld en uitgebreid onderwerp dat ik niet goed kan behandelen in alleen deze post.

Zoals voorheen aangegeven kan je ofwel verkeer kopen, je site promoten via allerlei kanalen (Social Media vooral) of puur natuurlijk verkeer halen.

Verkeer kopen is effectief, maar kost je geld.

Zodra je stopt verkeer te kopen, drogen je inkomsten op.

Social Media is gratis, maar ook dit vergt moeite en zodra je daarmee stopt, daalt je verkeer drastisch.

Enfin, als je mensen naar je blogt haalt in het begin en je schrijft waardevolle artikelen, heb je uiteraard veel kans dat ze blijven komen!

Natuurlijk verkeer halen via SEO is wat ik verkies, want het is meer op lange termijn gericht.  

Eens je hoog in de rangschikking op Google staat, ga je er (afhankelijk van de niche en competitie) niet gemakkelijk meer uit.

Passief geld verdienen met affiliate sites samenvatting

Affiliate nichesites zijn websites toegespitst op het promoten van bepaalde affiliate links over een bepaald onderwerp, om passief geld mee te verdienen.

Affiliate marketing is simpelweg het promoten van producten/services en hiervoor een commissie ontvangen.

Je kan zelf beginnen met een passief inkomen verdienen via een affiliate site in 4 stappen: een geschikte niche en bijhorende affiliate deals zoeken, je site opstellen en de deals promoten, en dan verkeer naar je site halen.

Indien je zelf wil beginnen met je eigen affiliate site opstellen, kan je een domein en hosting aankopen via BlueHost.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our advertising partner, Google. See  Google’s Privacy & Terms site for more information. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://www.passiefinkomen.eu.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings