polkadot coin

Altcoin Analyse #2: Polkadot Coin

1. Wat is Polkadot?

Polkadot coin is een open-source cryptocurrency project waarmee verschillende blockchains berichten kunnen verzenden op een vertrouwensvrije manier.

De unieke kenmerken van deze blockchains worden gedeeld en hun veiligheid wordt gebundeld.

Een schaalbare, heterogene technologie die opgericht werd in augustus 2020.

Polkadot biedt een netwerk- en consensuslaag waarmee blockchain-ontwikkelaars zich kunnen concentreren op het creëren van unieke functies, zoals formele verificatie of anonimiteit.

De kernwaarden van Polkadot zijn:

  • Echte interoperabiliteit: hiermee bedoelen ze voornamelijk de transfer van allerlei soorten data doorheen blockchains
  • Economische en transactionele schaalbaarheid: het Polkadotnetwerk is uitgerust om transacties te spreiden over meerdere parallele blockchains
  • Gemakkelijke blockchain-innovatie: via Polkadot is het vrij simpel (relatief gezien toch) om een nieuwe blockchain te maken, met behulp van het Substrate-framework
  • Vorkloos en toekomstbestendig: in tegenstelling tot meerdere andere cryptomunten kan Polkadot upgraden zonder harde vorken. Hierdoor kan de technologie zich gemakkelijk aanpassen aan veranderingen in de industrie, vooral als er nieuwe en verbeterde technologie op de markt komt
  • Veiligheid voor iedereen: ondanks het feit dat blockchains erg gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en interageren, blijft de veiligheid van hen allen gewaardborgd. (Persoonlijk heb ik daar mijn bedenkingen bij, want het lijkt me nogal gevaarlijk wegens hackers, maar ik ben geen expert uiteraard)
  • Gebruikersgestuurd netwerkbeheer: zoals verwacht van een cryptonetwerk waarbij blockchains kunnen interageren wordt Polkadot erg democratisch geleid. Netwerkupgrades worden op de blockchain zelf gecoördineerd en autonoom in actie gezet

Oké, dat klinkt nogal ingewikkeld, zeker als je niet goed thuis bent met al die crypto-termen.

Dit komt min of meer neer op het feit dat ontwikkelaars van blockchains en cryptocurrency zich op het Polkatdot-netwerk kunnen baseren en dat onderlinge samenwerking zo veel gemakkelijker wordt.

Volgens velen is dit de volgende stap in de ontwikkeling van cryptocurrency en is het Polkadotnetwerk erg belangrijk in deze evolutie.

2. De Polkadot Coin: DOT

De altcoin/cryptomunt die aan het Polkadotnetwerk verbonden zit is genaamd DOT.

DOT heeft 3 specifieke doelen:

  • Bestuur: als je DOT hebt, heb je een stem over hoe het netwerk beheerd wordt
  • Staking: eerlijk handelen wordt beloond, terwijl slecht handelen ervoor zal zorgen dat je je inzet in het netwerk verliest
  • Hechting: DOT tokens kunnen  aan elkaar worden gebonden om nieuwe parachains te maken. Parachains zijn blockchains die hun eigen tokens kunnen hebben

Op moment van schrijven kost 1 DOT $5,44 en is de coinmarketcap bijna $5 miljard.

De prijs van DOT is redelijk stabiel, in vergelijking met andere altcoins:

polkadot coin

3. Waar kan je de Polkadot Coin DOT kopen?

Je kan de Polkadot munt DOT halen bij veel cryptocurrency platformen, zoals Binance.

Hier kan je er meer over lezen, en je inschrijven bij Binance kan je doen via deze link. Als je je inschrijft via mijn link krijg je hier 10-20% cashback op je aankopen door!

4. Polkadot Analyse en oordeel

Polkadot is een erg nieuwe telg in de cryptofamilie. Deze altcoin is uitgebracht in augustus 2020 en heeft een redelijk stabiele koers gekend.

De prijs gaat op en neer, maar niet super volatiel, zoals we gewoon zijn van andere munten.

Het principe dat achter de Polkadot coin schuilt is volgens mij erg belangrijk en de volgende stap in de evolutie van cryptocurrency. Veel experts en techneuten denken er hetzelfde over, dus volgens mij zal Polkadot de komende jaren erg in waarde toenemen.

Als je zelf ook wil investeren in Polkadot, kan je dat doen via Binance. Of als je niet weet hoe je daaraan moet beginnen, lees dan eerst Hoe werkt Binance?.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *