beleggen degiro makelaar

Beleggen bij DEGIRO in 5 stappen

Laatste update: 16 februari 2023

Beleg aan lage kosten

Bezoek DEGIRO

Wat is DEGIRO?

DEGIRO is een Nederlandse beleggingsonderneming voor particuliere beleggers met enorm lage tarieven.

Ze hebben een online platform dat investeren eenvoudig en toegankelijk maakt voor iedereen.

Als ik ermee kon beginnen zonder iets van kennis of ervaring in de beleggerswereld en er meer dan 25% winst mee kan maken door te beleggen in groei-ETFs, dan kan jij dat ook!

DEGIRO is opgericht in 2013 in Nederland door een aantal voormalige werknemers van de Binck bank en is ondertussen beschikbaar in meer dan 15 Europese landen.

Voorlopig zijn ze nog een beetje under the radar en investeren de meeste mensen via een gewone bank, maar dat is niet de beste optie op lange termijn.

Banken rekenen immers allerlei kosten aan. Denk aan transactiekosten, beheerskosten, een boete als je je geld wil terugnemen, enzovoort.

Een percentje hier, een percentje daar, en op lange termijn kan je gemakkelijk 30 tot 50% van je totale investering hebben gespendeerd aan percentjes aan de bank.

Vandaag de dag beginnen steeds meer mensen zichzelf te onderrichten op financieel vlak (overweeg dan zeker mijn boek Financieel Onafhankelijk Worden!) en vertrouwen ze banken steeds minder, dus alternatieve en goedkopere opties zoals beleggen bij DEGIRO worden steeds populairder.

Hier komt ook nog eens bij dat gewone banken, naast duur, ook onbetrouwbaar zijn.

Banken kunnen failliet gaan, zoals de crisis van 2008 heeft aangetoond, en zijn dus bijlange niet meer de eens robuuste en veilige plek voor je geld en beleggingen.

Waarom zou je beleggen bij DEGIRO?

Persoonlijk heb ik al jarenlang goede ervaringen met beleggen bij DEGIRO, en het is een kernwaarde in mijn beleggingsportfolio geworden.

Hiervoor heb ik een aantal goede redenen, en beleggen bij DEGIRO is volgens mij interessant vanwege de volgende 4 factoren:

  1. DEGIRO is een online broker en je kan er dus bij beleggen om het even waar je woont. Dat is voor mij de voornaamste reden. Ik woon aan de andere kant van de wereld, maar kan nog steeds elke maand zonder problemen beleggen in wat ik wil. Bij andere makelaars moet je vaak persoonlijk langsgaan op kantoor om je beleggingen in orde te maken, en dat hebben mensen er steeds minder voor over – omdat er andere opties zijn. Zeker niet zij die elders wonen!
  2. DEGIRO is erg eenvoudig om te gebruiken. Je zet wat geld op je account, gebruikt hun overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform om te vinden waarin je wil investeren, en plaatst je order. Als je elke maand in hetzelfde investeert, kan je dit via je Portefeuille nog sneller doen. Ze hebben zelfs een beleggingsapp waardoor je dit allemaal via je Smartphone kan doen!
  3. DEGIRO is goedkoop – relatief gezien. Ze rekenen geen additionele transactiekosten aan als je kiest uit hun kernselectie (voorwaarden zijn wel van toepassing, zie de website van DEGIRO voor meer info). Per jaar moet je ook €2,5 betalen per beurs waarop je bent aangesloten, de zogenaamde exchange connection fee. Dan heb je enkel nog een verwaarloosbare Financiële Transactiebelasting te betalen (<€0,20), en that’s it wat betreft DEGIRO kosten.
  4. DEGIRO is een gerenommeerde en gereguleerde makelaar met een hele hoop tevreden klanten, en 65 internationale awards. Dat klinkt op het eerste gezicht misschien niet bijzonder of relevant voor jou, maar het toont wel aan dat veel professionele organisaties zich over DEGIRO hebben gebogen en hebben besloten dat zij de beste optie om via te beleggen zijn in meerdere categorieën. Het feit dat DEGIRO ervaringen ook voor anderen positief zijn geeft mij toch een veilig gevoel.

Hier bovenop komt de vermogensscheiding-structuur van DEGIRO: alle beleggingen worden in een apart bewaarbedrijf bewaard en zijn dus gescheiden van DEGIRO.

Indien er iets zou gebeuren met DEGIRO, zoals een faillissement, zal dat geen desastreus effect hebben op je investeringen.

Deze 4 factoren hebben ervoor gezorgd dat mijn DEGIRO ervaringen erg positief zijn, en ongetwijfeld zal dit hetzelfde zijn voor jou.

DEGIRO kosten

DEGIRO staat bekend voor de lage kosten, en zoals eerder vermeld is dit zeker een van hun grootste troeven – maar bijlange niet de enige.

Als je via DEGIRO maandelijks gaat beleggen en gewoon een paar honderd euro in ETFs uit hun kernselectie steekt, betaal je slechts een paar eurocent.

Let op dat je ook rekening moet houden met de exchange connection fee van €2,5 per jaar per beurs waarop je bent aangesloten. Voor mij persoonlijk komt dat op €7,5 per jaar, want ik beleg via 3 beurzen.

Dit is een verwaarloosbaar getal, want met de dividenden die ik ontvang van de ETFs kan ik dat ruimschoots compenseren.

Als je interesse hebt in andere producten  (zoals via DEGIRO aandelen kopen), en andere bedragen wil investeren, kan je hier hun online kostencalculator vinden.

Beleggen bij DEGIRO in 5 stappen

1. Maak een account

De eerste stap voor beleggen bij DEGIRO is uiteraard een account aanmaken! Je kan hiervoor op deze link drukken.

Klik op Open een rekening.

automatisch beleggen degiro

Selecteer je land.

beleggen bij degiro

Geef je e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord in en ga verder.

2. Verifieer je account

Nu zal je een email ontvangen. Ga naar je email inbox, open die email en klik op Voltooi uw registratie.

beleggen bij degiro

Nu moet je hun verificatieproces doorlopen.

Je zal allerlei gegevens moeten ingeven, een bankrekening, en een bewijs van identiteit.

Dit laatste gaat soms mis, omdat je foto echt duidelijk moet zijn, maar over het algemeen gaat het allemaal vrij vlot.

Ik moet toegeven dat dit veruit het minst aantrekkelijke aspect is van DEGIRO – je identiteit moeten verifiëren is nooit leuk, maar dit is helaas wel noodzakelijk, en is ook voor je eigen veiligheid natuurlijk, zodat je account beveiligd kan worden en vreemden er niet zomaar toegang tot kunnen krijgen.

Zodra dit gedaan is, ontvang je nog een email ter bevestiging van je verificatie.

Open die mail en klik op Ga door.

degiro aandelen kopen

Tot slot moet je nog je belastinginformatie geven, en een telefonische verificatie doorlopen.

Opnieuw, dit is irritant, ik besef dat, maar het is nu eenmaal een feit dat je bij een Europese broker informatie over je belastingen zal moeten geven, want je overheid is fan van je veel te belasten.

Als dit je niet bevalt, overweeg dan naar een ander land te verhuizen – dat kan ik je ten sterkste aanraden, en je zelfs mee helpen.

Ga naar https://escapingthewest.net/ voor meer informatie!

Als het hele proces om te beginnen beleggen bij DEGIRO je wat vervelend lijkt, geloof me als ik zeg dat dit hetzelfde of erger is bij een bank.

Al deze stappen zijn vereist om je te beschermen, niet om je te ergeren!

Dat je online via DEGIRO aandelen kan kopen en in een ETF kan beleggen is fantastisch en het zeker waard.

3. Zet geld op je account

Ok, we zijn er bijna. Wat je nu moet doen is geld op je rekening zetten.

Dat kan je doen door naar je dashboard te gaan, en bovenaan rechts op Geld in- & uitboeken te klikken.

Dit verloopt doorgaans erg vlot, en is nog een pluspunt voor DEGIRO!

degiro beleggen

Je kan dit via Sofort doen, of handmatig geld overschrijven.

Als je kiest voor het tweede, krijg je de bankinformatie van je flatexDEGIRO-rekening te zien.

Gebruik dat om via je eigen bank (online of offline, maakt niet uit) geld te storten bij DEGIRO .  

Dit geld zal dan binnen een paar dagen op je DEGIRO-balans staan.

Zodra je dit bedrag beschikbaar hebt, kan je overgaan naar de volgende stap.

degiro inschrijven

4. Kies waarin je zal beleggen

Ga naar Producten (aan de linkerkant van het dashboard) en kies in welk product je wil investeren. Voor mij zijn dat Trackers (ETFs).

Via DEGIRO aandelen kopen is ook mogelijk.

degiro aandelen kopen

Nu krijg je een hele hoop ETFs (of wat je dan ook gekozen hebt) te zien.

Het is aan jou om te kiezen waarin je gaat beleggen bij DEGIRO.

Er zijn heel wat verschillende opties, maar naar mijn mening zijn de meeste producten alleen voor gevorderde of professionele beleggers, en ben je als amateur beter dat je gewoon in ETFs, obligaties of specifieke aandelen belegt.

Belangrijk is dat je iets kiest dat in euro te koop staat, om geen extra conversiekosten te moeten betalen als je aandelen koopt in een andere valuta.

Wat voor mij ook een bepalende factor is, is dat mijn trackers deel uitmaken van de DEGIRO kernselectie, waarvoor je geen transactiekosten hoeft te betalen.

Kosten zijn sowieso reeds laag bij DEGIRO, zoals ik daarnet heb aangetoond, maar als je via DEGIRO maandelijks beleggen wil (wat volgens mij een goede strategie is) kunnen dergelijke transactiekosten snel beginnen oplopen.

Let op dat er wel bepaalde voorwaarden van toepassing zijn, dus bekijk altijd de website van DEGIRO voor accurate informatie!

indexbeleggen degiro

Persoonlijk ben ik begonnen bij DEGIRO met elke maand een paar honderd euro in de volgende twee ETFs te beleggen:

Is een van deze de beste ETF DEGIRO kernselectie, of zelfs de beste ETF DEGIRO ? Volgens mij wel.

Hiervoor heb ik eerst veel onderzoek gedaan naar welke trackers allemaal interessant zouden zijn, en dan heb ik hiervan de cijfers van de voorbije 5 jaar in een Airtable gegooid, en op basis van deze data mijn keuze gemaakt.

Als ik er een andere ETF bij wil nemen, kan ik simpelweg naar deze gegevens kijken om te zien welke het meest interessant is.

(Ik heb een korte gids geschreven over hoe je zelf ook gratis een dergelijke Airtable kan opstellen)

Na 3 jaar beleggen via DEGIRO heb ik met de bovenstaande ETF’s ongeveer 25% winst gemaakt.

Dat is natuurlijk zeer mooi, en was op een gegeven moment zelfs meer dan 35%, maar dat hadongetwijfeld te maken met de dip in de markt wegens Corona.

Ik heb ook nog drie andere ETF’s aan mijn portefeuille toegevoegd:

Deze zijn amper in waarde gestegen, gemiddeld slechts 3-5%.

Dat klinkt vreselijk, maar ik heb deze gekozen vanwege hun dividenden, niet vanwege hun groeipotentieel.

Ze keren immers zeer mooie regelmatige dividenden uit, en zijn dus ideaal voor een passief inkomen.

Het maakt in feite niet uit dat ze niet in waarde stijgen, want dat zou alleen belangrijk zijn als in van plan zou zijn om ze te verkopen voor winst.

Maar omdat ik beleg om een passief inkomen te verdienen, is het belangrijker dat ze een bron van betrouwbaar geld zijn.

En omdat ze niet in waarde stijgen, kan ik gewoon elke maand exact hetzelfde bedrag investeren.

De eerste twee ETFs zijn in waarde gestegen, dus ik moet nu meer betalen voor dezelfde hoeveelheid ETFs in vergelijking met anderhalf jaar geleden.

5. Beleg

Wanneer je dan een ETF hebt gevonden waarin je wil investeren, kan je er simpelweg op klikken, en dan krijg je er informatie over te zien zoals de historische koers, huidige prijzen, welke beurs, enzovoort.

Zoals gewoonlijk is dit allemaal erg overzichtelijk bij DEGIRO.

Klik op Koop in de rechterbovenhoek.

beleggen met degiro

Je krijgt nu een schermpje waarin je kan aangeven hoeveel je in deze ETF wil beleggen via DEGIRO.

De Limiet zet ik gewoonlijk op de huidige prijs, en het Aantal kies ik zodat het Bedrag zo dicht mogelijk ligt bij wat ik maandelijks wil investeren.

Klik op Plaats Order, controleer of alles in orde is, en dan Bevestig Order.

beleggen bij degiro
etf beleggen degiro
indexbeleggen degiro

Zo gemakkelijk is beleggen bij DEGIRO!

Je orders zullen nu tijdens dezelfde of de eerstvolgende beursdag worden verwerkt, waarna ze worden toegevoegd aan je portefeuille.

De volgende keer dat je dezelfde ETFs wil aankopen, kan je ze gewoon vinden via Portefeuille, links in je dashboard.

beleggen bij degiro

Beleggen bij DEGIRO samenvatting

DEGIRO is een online broker met erg lage tarieven voor particulieren .

Via DEGIRO beleggen is een goed idee omdat ze volgens mij betrouwbaar, goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn, met een dashboard dat je in staat stelt om volledig online te beleggen.

Beginnen beleggen bij DEGIRO kan je gemakkelijk doen in een vijftal stappen: een account maken en die verifiëren, geld storten op je flatexDEGIRO-rekening, kiezen waarin je wil beleggen, en tot slot gewoon je transactie uitvoeren!

Er zijn nog andere opties op de markt, maar voor mij is beleggen bij DEGIRO veruit de winnaar, als ik alle (persoonlijke en objectieve) factoren naast elkaar leg.

Je kan zelf ook meteen beginnen beleggen bij DEGIRO door je in te schrijven via deze link.

Beleg aan lage kosten

Bezoek DEGIRO

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our advertising partner, Google. See  Google’s Privacy & Terms site for more information. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://www.passiefinkomen.eu.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings