beleggen degiro makelaar

Beleggen bij DeGiro in 5 stappen

1. Wat is DeGiro?

DeGiro is een Nederlandse beleggingsonderneming voor particuliere beleggers, met enorm lage tarieven. Ze hebben een online platform dat investeren gemakkelijk en beschikbaar maakt voor iedereen.

DeGiro is opgericht in 2013 in Nederland door een aantal voormalige werknemers van de Binck bank en is ondertussen beschikbaar in 18 Europese landen.

Voorlopig zijn ze nog een beetje under the radar en investeren de meeste mensen via een gewone bank, maar dat is niet de beste optie op lange termijn.

Banken rekenen immers allerlei kosten aan.

Een percentje hier, een percentje daar, en op lange termijn kan je gemakkelijk 30 tot 50% van je totale investering hebben gespendeerd aan percentjes aan de bank.

Denk aan transactiekosten, beheerskosten, een boete als je je geld wil terugnemen, enzovoort.

Vandaag de dag beginnen steeds meer mensen zichzelf te onderrichten in financiën en vertrouwen ze banken steeds minder, dus alternatieve en goedkopere opties zoals beleggen bij DeGiro worden steeds populairder.

2. Waarom beleggen bij DeGiro?

Beleggen bij DeGiro is interessant vanwege 4 redenen:

  1. DeGiro is een online broker. Dat is voor mij de voornaamste reden. Ik woon aan de andere kant van de wereld, maar kan nog steeds elke maand zonder problemen beleggen in wat ik ook wil. Bij andere makelaars moet je in persona langsgaan op kantoor voor dergelijke dingen, en dat willen de mensen steeds minder. Zeker niet zij die elders wonen!
  2. DeGiro is erg gemakkelijk om te gebruiken. Je zet wat geld op je account, gebruikt hun overzichtelijk en gebruiksvriendelijk platform om te vinden waarin je wil investeren, en plaatst je order. Als je elke maand in hetzelfde investeert, kan je dit via je Portefeuille nog sneller doen. Ze hebben zelfs een beleggingsapp waardoor je dit allemaal via je Smartphone kan doen!
  3. DeGiro is goedkoop. Ze rekenen geen additionele transactiekosten aan als je kiest uit hun kernselectie. Dan heb je enkel nog een verwaarloosbare Financiële Transactiebelasting te betalen (<€0,20), en that’s it wat betreft Degiro kosten.
  4. DeGiro is veilig en betrouwbaar. Het is een gerenommeerde en gereguleerde makelaar met een hele hoop tevreden klanten, en 65 internationale awards. Dat op zich klinkt misschien niet zo gek voor jou, maar dit toont aan dat een hele boel professionele organisaties zich over DeGiro hebben gebogen en hebben besloten dat zij de beste optie zijn in meerdere categorieën. Het feit dat DeGiro ervaringen ook voor anderen positief zijn geeft mij toch een veilig gevoel.

Hier bovenop komt de vermogensscheiding-structuur van DeGiro: alle beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf en zijn gescheiden van DeGiro. Indien er iets zou gebeuren met DeGiro, zoals faillissement, blijven je investeringen veilig.

Deze 4 factoren hebben ervoor gezorgd dat mijn Degiro ervaringen erg positief zijn, en ongetwijfeld zal dit hetzelfde zijn voor jou.

3. DeGiro kosten

DeGiro staat bekend voor zijn lage kosten, en zoals eerder vermeld is dit een van hun grootste troeven.

Als je via DeGiro maandelijks beleggen wil en elke maand €250 belegt in ETFs uit hun kernselectie, betaal je per jaar €0,84. Minder dan een euro!

Als je in andere producten interesse hebt (zoals via DeGiro aandelen kopen), en andere bedragen wil investeren, kan je hier hun online kostencalculator vinden.

4. Beleggen bij DeGiro in 5 stappen

4.1 Maak een account

De eerste stap voor beleggen bij DeGiro is uiteraard een account aanmaken! Je kan hiervoor op deze link drukken. Je krijgt dan meteen €20 transactietegoed!

Klik op Open een rekening.

automatisch beleggen degiro

Selecteer je land.

beleggen bij degiro

Geef je e-mail, gebruikersnaam en wachtwoord in en ga verder.

4.2 Verifieer je account

Nu zal je een email ontvangen. Ga naar je email inbox, open die email en klik op Voltooi uw registratie.

beleggen bij degiro

Nu moet je hun verificatieproces doorlopen. Je zal allerlei gegevens moeten ingeven, een bankrekening, en een bewijs van identiteit.

Dit laatste gaat soms mis, omdat je foto echt duidelijk moet zijn, maar over het algemeen gaat dit allemaal vrij vlot.

Zodra dit gedaan is, ontvang je nog een email ter bevestiging van je verificatie.

Open die mail en klik op Ga door.

degiro aandelen kopen

Tot slot moet je nog je belastinginformatie geven, en een telefonische verificatie.

Als het hele proces om te beginnen beleggen bij DeGiro je wat vervelend lijkt, geloof me als ik zeg dat dit hetzelfde of erger is bij een bank.

Al deze stappen zijn vereist om je te beschermen, niet om je te ergeren! Dat je online via Degiro aandelen kopen en in een ETF beleggen kan regelen is fantastisch en het zeker waard.

4.3 Zet geld op je account

Ok, we zijn er bijna. Wat je nu moet doen is geld op je rekening zetten. Dat kan je doen door naar je dashboard te gaan, en bovenaan rechts op Geld in- & uitboeken te klikken.

degiro beleggen

Je kan dit via Sofort doen, of handmatig geld overschrijven.

Als je kiest voor het tweede, krijg je de bankinformatie van DeGiro te zien. Gebruik dat om via je eigen bank (online of offline, maakt niet uit) geld te storten bij DeGiro.  

LET OP! Dit moet komen van dezelfde rekening die je bij het verificatieproces hebt aangegeven.

Dit geld zal dan binnen een paar dagen op je DeGiro-account staan. Zodra je dit bedrag beschikbaar hebt, kan je overgaan naar de volgende stap.

degiro inschrijven

4.4 Kies waarin je zal beleggen bij DeGiro

Ga naar Producten (aan de linkerkant van het dashboard) en kies in welk product je wil investeren. Voor mij zijn dat Trackers (ETFs).

Via DeGiro aandelen kopen is ook mogelijk.

degiro aandelen kopen

Nu krijg je een hele hoop ETFs (of wat je dan ook gekozen hebt) te zien. Het is nu aan jou om te kiezen waarin je gaat beleggen bij DeGiro.

Belangrijk is dat je iets kiest dat in euro te koop staat, om geen DeGiro kosten te moeten betalen als je aandelen koopt in een andere valuta en je wil uitbetaald krijgen in euro.

Wat voor mij ook een bepalende factor is, is dat mijn trackers deel uitmaken van de DeGiro kernselectie, waarvoor je geen transactiekosten hoeft te betalen.

Die zijn sowieso goedkoop bij DeGiro, maar als je via DeGiro maandelijks beleggen wil (wat volgens mij een goede strategie is) kunnen dergelijke transactiekosten snel beginnen oplopen.

indexbeleggen degiro

Persoonlijk beleg ik elke maand ongeveer €250 in de volgende twee ETFs:

  • VANGUARD FTSE AW
  • ISHARES S&P 500

Is een van deze de beste ETF Degiro kernselectie, of zelfs de beste ETF DeGiro? Volgens mij wel.

Hiervoor heb ik eerst veel onderzoek gedaan naar welke trackers allemaal interessant zouden zijn, en dan heb ik hiervan de cijfers van de voorbije 5 jaar in een Airtable gegooid, en op basis van deze data mijn keuze gemaakt.

Als ik binnenkort een derde tracker erbij ga nemen, kan ik simpelweg naar deze gegevens kijken om te zien welke het meest interessant is.

(Ik heb een korte gids geschreven over hoe je zelf ook gratis een dergelijke Airtable kan opstellen.)

4.5 Beleg!

Wanneer je dan een ETF hebt gevonden waarin je wil investeren, kan je er simpelweg op klikken, en dan krijg je er informatie over te zien, zoals de historische koers, huidige prijzen, enzovoort.

Zoals gewoonlijk is dit allemaal erg overzichtelijk bij DeGiro.

Klik op Koop in de rechterbovenhoek.

beleggen met degiro

Je krijgt nu een schermpje waarin je kan aangeven hoeveel je in deze ETF wil beleggen via DeGiro.

De Limiet zet ik gewoonlijk op de huidige prijs, en het Aantal kies ik zodat het Bedrag zo dicht mogelijk bij €100-125 komt te liggen.

Klik op Plaats Order, controleer of alles in orde is, en dan Bevestig Order.

beleggen bij degiro
etf beleggen degiro
indexbeleggen degiro

Zo gemakkelijk is beleggen bij DeGiro! Je orders zullen nu de volgende beursdag worden verwerkt, waarna ze worden toegevoegd aan je portefeuille.

De volgende keer dat je dezelfde ETFs wil aankopen, kan je ze gewoon vinden via Portefeuille, links in je dashboard.

beleggen bij degiro

5. Beleggen bij DeGiro samengevat

DeGiro is een online broker voor particulieren met erg lage tarieven.

Via DeGiro beleggen is een goed idee omdat ze betrouwbaar, goedkoop en gebruiksvriendelijk zijn, met een dashboard dat je in staat stelt om volledig online te beleggen.

Beginnen beleggen bij DeGiro kan je gemakkelijk doen in een vijftal stappen: een account maken en die verifiëren, geld storten op je DeGiro rekening, kiezen waar je wil beleggen, en tot slot gewoon beleggen!

Er zijn nog andere opties op de markt, maar voor mij is beleggen bij DeGiro veruit de winnaar, als ik alle (persoonlijke en objectieve) factoren naast elkaar leg.

Je kan zelf ook meteen beginnen beleggen bij DeGiro. Als je je inschrijft via deze link, krijg je zelfs €20 transactietegoed!

Geschreven door

Stefan

Stefan

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *