wat is ripple

Altcoin Analyse 3: Ripple (XRP)

In dit artikel bespreek ik wat is Ripple, waar je dit kan aankopen, en vel er tot slot een oordeel over.

Eerder in de reeks Altoin Analyse heb ik DogeCoin en Polkadot besproken.

1) Wat is Ripple?

Ripple, zoals de meeste mensen het kennen, is voornamelijk een cryptomunt, een altcoin: XRP. Maar Ripple is zoveel meer, het is een real-time valutawissel en transactienetwerk.

Het is gebouwd op een gedistribueerd open source-protocol en is gebaseerd op blockchain-technologie,  met ondersteuning voor “tokens” die allerlei zaken vertegenwoordigen, zoals cryptocurrency (de munt XRP), fiatgeld, grondstoffen, enzovoort.

Ripple bestaat al sinds 2012 en kan dus echt een oude rot in het vak genoemd worden.

Het grootste kenmerk van Ripple, waar het zich echt kan onderscheiden, zijn “niche”, als het ware, is veilige, onmiddellijke en zeer goedkope globale financiële transacties, zonder belemmering qua grootte of terugboekingen.

Transacties kunnen niet worden teruggedraaid.

Met andere woorden, de munt XRP kan zeer goed gebruikt worden als globale munteenheid.

2) Waar kan je Ripple XRP kopen?

Je kan Ripple aankopen via de meeste cryptocurrency ruilplatformen, zoals Binance.

Persoonlijk heb ik mijn Ripple ook via Binance aangekocht, en dat ging erg vlot. Je kan hier mijn review ervan lezen, en hier hoe je dit zelf ook kan doen.

3) Ripple analyse en oordeel

Ik ben al jaren redelijke fan van Ripple, bezit er zelf wat van, en heb XRP op #3 gezet in mijn Top 10 beste altcoins in 2020.

In 2021 heb ik slechts een Top 5 gemaakt, en XRP is daar helaas niet binnen geraakt, want de munten die ik heb gekozen hebben immers meer potentie tot groei.

XRP is al een gevestigde waarde, heeft de dato een coinmarketcap van 160 miljard dollar en heeft een huidige waarde van $1,6 per stuk. Voor een klein bedrag kan je dus een heleboel Ripple bezitten.

De munt had zijn hoogtepunt bereikt rond midden april 2021, en is dan redelijk in elkaar gezakt. Momenteel is die wel goed bezig om terug naar die piek te gaan, en die wellicht te overtreffen.

Het principe achter Ripple, onmiddellijke en zeer goedkope internationale transacties is iets waarvan ik denk dat het in de toekomst enorm belangrijk zal zijn, en dat XRP dus enorm in waarde zal toenemen.

Zeker naarmate fiatgeld meer en meer toeneemt in hoeveelheid (en daalt in relatieve waarde) zal een dergelijke cryptomunt een gegeerd goed worden.

Indien je zelf ook wat XRP wil aankopen, heb ik een speciale link waarmee je een bepaald percentage van je investering terugkrijgt. Schrijf je in bij Binance via deze link.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *