affiliate sites andere talen

Affiliate Sites 2.0

Laatste update: 27 maart 2022

Een tijdje geleden heb ik een gids opgesteld over hoe je passief geld kan verdienen met affiliate sites. Kort samengevat:

Een affiliate site is een nichewebsite gericht op het promoten van bepaalde affiliate deals, met het doel om hier passief geld mee te verdienen.

Je kan zelf beginnen door een niche en affiliate deals te zoeken, een site te maken, die deals te promoten, en dan meer en meer verkeer naar je site laten stromen.

Een affiliate site op zich is vrij beperkt. Je kan slechts een bepaald aantal mensen naar je site halen en slechts een percentage ervan overtuigen iets te kopen.

In dit artikel toon ik je hoe je dit een stapje verder kan zetten en je affiliate site uitbreiden naar andere landen/talen.

Uitbreiden naar andere talen maakt je affiliate site enorm schaalbaar.

Dit is een uitstekende manier om je passief inkomen van je affiliate site op te tillen naar een hoger niveau.

Affiliate sites in andere talen opzetten

Zodra je een relatief succesvolle affiliate site hebt in één taal, is het redelijk eenvoudig om deze uit te breiden naar andere talen.

Hiervoor moet je gewoon de volgende stappen doorlopen:

  1. Onderzoek de mogelijkheden in de taal/het land waarnaar je je site wil gaan uitbreiden. Het baat niet dat je veel moeite doet om je site in het Frans op te zetten, als blijkt dat je voornaamste affiliate deals niet in Frankrijk actief zijn
  2. Doe ZoekWoordOnderzoek in de gewenste taal. Kijk hiermee uit naar een beschikte websitenaam (relevant, duidelijk, veelgezocht) en naar de sleutelwoorden voor de grootste affiliate deals die je wil gaan promoten
  3. Koop een domein en hosting (je kan dit doen bij BlueHost)
  4. Zet je website op. Je kan gewoon dezelfde lay-out, thema, plug-ins en dergelijke gebruiken als je originele site
  5. Vertaal je inhoud. Je kan dit ofwel zelf doen als je de andere taal ook spreekt, via Google Translate of op Fiverr of Upwork een vertaler inhuren om dit voor jou te doen. Die laatste optie kost je geld, dus doe dit alleen als je zeker bent dat je nieuwe site geld voor jou kan verdienen. Lees er meer over in Je eigen boek vertalen (dezelfde principes gelden)
  6. Haal de gewenste affiliate links
  7. Publiceer je artikels
  8. Haal verkeer naar je site, maak Social mediaprofielen, haal backlinks, promoot je site waar je ook kan, …

 Zo eenvoudig is het!

Voor- en nadelen van affiliate sites in andere talen

Het grootste voordeel van een affiliate site op te zetten in andere talen is dat je met relatief weinig werk en geld een schijnbaar nieuwe website hebt waarvan je vrij zeker kan zijn dat je er geld mee kan verdienen (mits je je onderzoek grondig hebt gedaan).

Zodra je affiliate site in de nieuwe taal ook geld begint te verdienen (genoeg om de kosten te dekken), kan je dit uitbreiden naar nog meer talen.

Je kan dit zelfs uitbesteden aan andere partijen: Freelancers en allerlei Virtuele Assistenten en vertalers al het werk voor jou laten doen.

Wat betreft nadelen is het grootste nadeel dat het je veel tijd kan kosten, indien je alles zelf doet.

Maar als je alles uitbesteedt, moet je alleen je team beheren.

Er is ook een kleine maar bestaande kans dat Google ontdekt dat je dit doet en dat ze je sites als “duplicate content” kunnen zien, en al je sites kunnen verbannen uit hun zoekopdrachten.

Hierdoor is het altijd een goed idee om de originele tekst wat aan te passen voordat je die gaat (of laat) vertalen .

Je zinnen iets herformuleren en herstructureren, sommige paragrafen schrappen of toevoegen, enzovoort.

Een site in meerdere talen versus meerdere sites

Een andere optie om je site uit te breiden naar andere talen is om subsites toe te voegen.

Je krijgt dan een site zoals passiefinkomen.eu/nl, of passiefinkomen.eu/fr, enzovoort.

De voordelen hiervan zijn dat je kan profiteren van de (hopelijk) goede domeinauthoriteit van je oorspronkelijke site, en dat je hierdoor sneller goed zal scoren bij Google.

Het kost je ook niets extra behalve tijd en moeite.

Als je deze route wil volgen, is het sowieso geen goed idee om je originele sitenaam in een andere taal dan Engels te hebben.

Passief Inkomen is duidelijk Nederlands, en als ik er er /fr bij zou maken, is het duidelijk voor Franstaligen dat het geen “echte” Franse site is.

Een volledig nieuwe website in een andere taal heeft geen authoriteit, en dus zal het langer duren voordat die het goed zal doen.

Hiertegenover staat wel dat je met een nieuwe site je domeinnaam volledig in de andere taal kan zetten, wat op lange termijn zeker een goed idee is.

Ik heb ervaring met beide methodes, en voor mij is een andere website opzetten in een andere taal de beste optie.

Het vergt meer werk en het kost meer geld, maar ik vind het veiliger.

Als je 1 grote site hebt met meerdere talen op die site, en die site gaat neer, verlies je al je inkomen.

Als je daarentegen meerdere sites hebt, verspreid over allerlei hosting providers, en er gaat er eentje van neer, heb je nog de andere om ervoor te zorgen dat je passief inkomen blijft verdienen.

Ik kijk naar mijn affiliate sites als portfolio diversificatie: al je eieren in dezelfde mand steken is eenvoudig en overzichtelijk, maar als die mand op de grond valt breken al je eieren.

Verschillende mandjes met elk een eitje in hebben geeft je veel meer veiligheid en betrouwbaarheid. En dat is toch wat we met een passief inkomen willen bereiken?

Als je je aanbod affiliate sites ook wil uitbreiden, kan je bij BlueHost terecht voor een domein en hosting.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *