solana coin SOL

Altcoin Analyse 6: Solana (SOL)

Wat is Solana?

Solana is een gedecentraliseerde blockchain met als voornaamste doel om schaalbare gebruiksvriendelijke applicaties aan te bieden aan de gebruikers.

Het wil dit bereiken door middel van “smart contracts” en snellere en goedkopere transactiekosten dan andere blockchains, voornamelijk dan in vergelijking met Ethereum.

Solana bestaat nog niet heel lang (sinds november 2017) en kan je zien als een voornaam lid van de 2e golf van cryptomunten, die in alle opzichten beter willen zijn in vergelijking met de oudere garde zoals Bitcoin en Ethereum.

Deze cryptocurrency zou wel eens stevige competitie kunnen opwekken voor Ethereum, want met snellere transacties en lagere kosten is er weinig reden om oudere systemen te gebruiken.

Solana maakt gebruik van het “proof-of-stake” mechanisme, een systeem dat ik heb uitgelegd in Staking met Bitvavo.

Op moment van schrijven gaan er meer dan 2000 transacties per seconde via Solana, met gemiddelde kosten van $0,00025 per transactie.

Dat lijkt veel en goedkoop, maar in theorie kan Solana meer dan 700 duizend transacties per seconde aan, een gigantische sprong vooruit ten opzichte van oudere munten!

Nog even een leuk weetje, voormalige First Lady Melania Trump wou Solana gebruiken om een NFT te lanceren.

Waar kan je de Solana coin SOL kopen?

De cryptomunt die gebruikt wordt op de Solana blockchain heet SOL, en is op moment van schrijven €120 waard.

Dat is een stevige toename van de <€1 waarde bij het onstaan, maar ligt wel lager dan de piek van meer dan €200 eind 2021.

Je kan de Solana coin SOL aankopen via de meeste bekende crypto brokers, zoals Binance en Bitvavo.

Solana beoordeling en analyse

Solana is ondertussen een vaste waarde geworden in de cryptowereld.

Deze blockchain doet geen erg speciale dingen, maar Solana is zeer goed in de paar dingen waar het zich in specialiseert.

Snelle en goedkopere internationale transacties zijn een grote reden waarom mensen cryptocurrency gebruiken.

Het is immers niet meer van deze tijd om dagenlang te moeten wachten voordat je geld naar het buitenland kan overzetten via een gewone bank, vaak aan een hoge kost.

Cryptomunten zijn de toekomst van internationale betalingen, en Solana zou wel eens een koploper kunnen zijn in deze wereld.

Voor zover ik kan zien zijn de grootste concurrenten Ethereum en Ripple, twee titanen in de industrie.

Solana is, puur theoretisch gezien, beter dan beide.

Het heeft ook een leuke naam, en een cryptomunt SOL die zich uitstekend leent aan het makkelijk uitspreken en dagelijks gebruik.

  • “Barman, geef me eens een pintje!”
  • “Hier, dat zal dan 2 SOL zijn.”

Klinkt beter dan “2 ETH” of “2 XRP”, toch?

Enfin, dat laatste moet je niet al te serieus nemen, maar het blijft een feit dat Solana een uitstekende blockchain is met een solide softwarebasis, miljoenen tevreden gebruikers en een wellicht glorieuze toekomst.

Persoonlijk is dit een van de munten waar ik het meest enthousiast over ben om in te investeren.

Niet vanwege de massieve verwachte winst (hoewel dat ook een factor is), maar omdat je met Solana een waardevolle cryptomunt in je wallet hebt zitten.

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Bitvavo
ProfitFarmers Banner

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *