degiro review

DeGiro review en jaarevaluatie

Vaste lezers weten ongetwijfeld al dat ik via DeGiro investeer. Ondertussen al meer dan een jaar, dus hoog tijd dat ik jullie een DeGiro review bezorg!

Ik heb reeds een volledige gids geschreven over wat DeGiro precies is en hoe ook jij hiermee kan beginnen. Je kan Beleggen bij DeGiro in 5 stappen hier lezen.

Kort samengevat: DeGiro is een Nederlandse online broker die erg lage kosten hanteert. DeGiro is actief in een heleboel landen doorheen Europe.

Je kan via hen beleggen in allerlei producten, zoals ETFs, aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, en nog een heleboel andere dingen.

In deze DeGiro review ga ik het volgende bespreken:

 1. Voordelen DeGiro
 2. Nadelen DeGiro
 3. Is DeGiro betrouwbaar?
 4. Eigen ervaringen DeGiro
 5. DeGiro review: eindoordeel

Voordat we beginnen even het volgende duidelijk maken:

 • Ik ben geen professionele broker. Ik deel alleen mijn mening, ervaringen en feitjes die je zelf kan verifiëren.
 • Links in dit artikel naar DeGiro zijn affiliate links. Dat wil zeggen dat als jij je inschrijft bij DeGiro, ik een kleine commissie krijg van hen..en jij ook! We krijgen beide €20 transactietegoed.
 • Nu kan je denken dat ik bevooroordeeld ben en een partijdige review geef, en op een bepaald niveau heb je gelijk. Ik gebruik het DeGiro platform immers zelf en ben er erg tevreden over (anders zou ik het zeker niet aanraden), maar dat wil niet zeggen dat ik blind ben voor de slechte dingen. Alles wat ik zeg kan je gemakkelijk verifiëren, dus als je mij niet gelooft, doe wat extra onderzoek.

Okay, laten we beginnen!

1. Voordelen DeGiro

5/5

Meteen de grootste sectie, want er zijn een redelijk aantal voordelen van DeGiro op te sommen. Enfin, toch volgens deze DeGiro review!

 • DeGiro is veilig en betrouwbaar. Dat is wellicht een van de meest belangrijke voordelen die een online broker kan hebben. DeGiro heeft allerlei internationale prijzen gewonnen, is een gereguleerde makelaar met veel tevreden klanten. Eerder dit jaar was er wel wat ophef over problemen bij DeGiro, maar die zijn ondertussen opgelost, dus dat is niet meer relevant.
 • Bij DeGiro kan je volledig online beleggen. Dat is een enorm belangrijk aspect voor digital nomads, of mensen die gewoon graag thuis blijven en niet naar een bank willen gaan om te beleggen.
 • DeGiro heeft een vermogensscheiding-structuur. Je beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf, dus als DeGiro failliet gaat verlies je je geld niet.
 • De kosten van DeGiro zijn wellicht de laagste op de markt. Er zijn geen addionele transactiekosten te betalen als je kiest uit de DeGiro kernselectie. Per maand betaal ik ongeveer €0,4 op een investering van €250, dus 0,15%.
 • Het is vrij gemakkelijk om snel met DeGiro te beginnen. Je zet wat geld op je account, zoekt waarin je wil investeren, en plaatst je order. Als je in hetzelfde als eerder wil investeren, kan je dat erg snel doen via je portefeuille. Er is ook een beleggingapp die het nog gemakkelijker maakt!
 • Overzichtelijk dashboard, rekeningoverzicht en transactiegeschiedenis. Bij DeGiro kan je alles overzichtelijk terug vinden en bekijken. Het wijst zichzelf allemaal uit en alle informatie die je nodig hebt over je beleggingen kan je in een oogopslag zien.
 • Gemakkelijke en intuïtieve portefeuille: Je ziet in een meteen welke producten je bezit, hoeveel ervan, wat de huidige waarde is per stuk en in totaal, hoeveel winst (of verlies)
 • Recente functies zoals statistieken, productdetailpagina’s en Tabblad Financiën zorgen ervoor dat je erg veel informatie kan opzoeken over een bepaald product of bedrijf. Zo kan je goed inschatten of een bepaalde koop of verkoop een goed idee zou zijn. Ook is er in het DeGiro dashboard veel nieuws te vinden over de financiële wereld.
 • Wat ook een erg interessante en leuke recente toevoeging is is de Agenda: hier kan je immers de Ex-divided datum, waarde en de betaalbaarstellingsdatum van een honderdtal bedrijven zien. Interessant als je aandelen wil kopen met het expliciete doel om een maandelijks passief inkomen via dividenden op te stellen! Het is wel jammer dat je dit niet kan zien van ETFs, maar misschien komt dat nog in de toekomst.
 • Ze hebben een leuk initiatief: als je een vriend of familielid uitnodigt (of wie dan ook) krijgen jullie beide €20 transactietegoed!

2. Nadelen DeGiro

3.5/5
 • Om toegang te krijgen tot allerlei specifieke producten moet je testen afleggen. Ik begrijp waarom ze dit doen, maar het voelt nogal bemoederend. Mijn geld, mijn keuze
 • Wegens de Coronacrisis is er een wachtrij, dus het kan zijn dat je razend enthousiant bent over DeGiro en meteen wil beginnen investeren…maar je lidmaatschap is tijdelijk geblokkeerd, tot ze meer personeel aanwerven of gewoon meer capaciteit hebben
 • Tot voor kort was er weinig informatie op hun platform te vinden over de producten, maar daar werken ze gelukkig goed aan, en tegenwoordig is dit al heel wat beter
 • DeGiro is recent overgenomen door Flatex, waardoor je nu een bankrekening moet openen bij die Duitse bank. Als je geld wil overboeken naar je DeGiro rekening, moet je dat eerst via Flatex. Op die rekening heb je negatieve rente (-0,5%) als je er meer dan €2500 op bewaart. Uiteraard komt hier wel een voordeel bij kijken: omdat Flatex een bankvergunning heeft, zijn je beleggingen beschermd tot €20.000, onder het beleggerscompensatiestelsel
 • Je kan bij DeGiro niet in alle ETFs en indexfondsen investeren. Hun aanbod is uitgebreid, maar toch zijn er redelijk bekende en belangrijke zaken die ze (voorlopig) niet aanbieden
 • Als je belegt in zaken die niet in de kernselectie vallen, betaal je gewoon kosten zoals bij een andere broker. Dat beperkt je keuze nogal

3. Is DeGiro betrouwbaar?

4.5/5

Ja, DeGiro is betrouwbaar. Het is een erkend, gereguleerd en gerenommeerd internationaal bedrijf dat allerlei awards heeft gewonnen.

Je geld is veilig wegens de vermogensscheiding-structuur die ervoor zorgt dat bij een eventueel faillissement van DeGiro jouw geld veilig blijft.

Inloggen bij DeGiro is ook erg veilig, met twee-stapsverificatie en Face/Touch ID.

4. Eigen ervaringen DeGiro

5/5

In het algemeen zijn mijn ervaringen met DeGiro enorm positief. Inschrijven was gemakkelijk en snel. Ik log ongeveer eenmaal per maand in om te beleggen, en dat is nog nooit een probleem geweest. Alles gaat altijd vlot en snel.

Tot slot ga ik eens kort bespreken hoe het mij in het voorbije jaar met mijn beleggingen via DeGiro is gegaan.

Zoals al eerder uitgelegd investeer ik voornamelijk in 2 ETFs:

 • iShares S&P 500 UCITS ETF (Dist)
 • Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

Elke maand steek ik hier ongeveer 250 euro in, dus op een jaar tijd komt dat neer op ongeveer 3000 euro.

Mijn absolute winst dit jaar is 319,54 euro, wat neerkomt op 10,67%. Dat is erg goed!

Een groot deel van die winst komt zonder twijfel uit mijn strategie om gewoon elke maand hetzelfde te doen en me niet te laten afleiden door wat de markt doet.

Zo kon ik in bij de crash in maart (dankzij Corona) meer ETFs kopen dan normaal, aan een lagere prijs. Ondertussen heeft de markt zich mooi hersteld, en heb ik dus goede zaken gedaan.

Wat betreft dividenden heb ik een totaal van 22 euro verdiend. Geen gigantisch bedrag, maar ik kan er bijna een extra ETF mee kopen.

Zoals ik heb aangetoond in mijn artikel over dividenden, is dat precies hoe je op lange termijn je geld maal tien, twintig, dertig kan doen.

5. DeGiro review: eindoordeel

DeGiro is een van de beste opties voor Europeanen om online mee te beleggen. Hun systeem is gebruiksvriendelijk, gemakkelijk, goedkoop, snel en betrouwbaar.

Er zijn een aantal nadelen die best belangrijk en hinderlijk zijn, maar op zich wegen die niet op tegen de overweldigend interessante voordelen waarmee DeGiro kan uitpakken.

Mijn persoonlijke ervaringen zijn zeer positief, en in 2020 heb ik bijna 11% winst gemaakt op mijn beleggingen via DeGiro. Via een andere broker zou dat sowieso minder zijn, omdat ik daar extra kosten zou moeten betalen.

Laten we de cijfers even bekijken:

 • Voordelen DeGiro: 5/5
 • Nadelen DeGiro: 3,5/5
 • Is DeGiro betrouwbaar? 4,5/5
 • Eigen ervaringen DeGiro: 5/5
 • DeGiro eindscore: 18/20

Zo, dat was mijn DeGiro review.

Hopelijk had je er wat aan, en als je zelf ook wil beginnen beleggen met DeGiro, kan je je inschrijven via deze link (krijgen we beide €20 transactietegoed!), of eerst mijn gids over hoe je kan Beleggen bij DeGiro in 5 stappen lezen.

Geschreven door

Stefan

Stefan

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *