fouten bij bloggen

Grootste fouten bij bloggen

Bloggen is een van mijn favoriete bezigheden, en met het schrijven voor en onderhouden van mijn blogs heb ik al heel wat uren gesleten.

Ik ben er fan van, en begin er ook degelijk geld mee te verdienen.

Bloggen is immers een prima bron van passief inkomen, en daarom spendeer ik zoveel tijd aan het opstellen van artikels die precies uitleggen hoe je dit kan doen.

Vandaag bekijk ik dit onderwerp eens van een andere invalshoek, en overloop ik enkele fouten die mensen maken bij het bloggen.

Alleen maar schrijven vanuit eigen perspectief

Jouw blog is jouw creatie, en je moet zeker je eigen toon aanwenden en schrijven over wat je interesseert.

Maar het is een grote fout om alleen maar zaken aan te kaarten die volgens jou belangrijk zijn, en je doelpubliek te negeren.

Als je reeds geruime tijd schrijft en een degelijk publiek hebt weten aan te spreken, moet je jouw volgers als een bron van inspiratie zien.

Luister naar wat ze zeggen over de onderwerpen, en wat hun mening is over de richting die jouw blog uitgaat.

Als jij bijvoorbeeld een politieke blog hebt met een eerder rechts publiek, dan is het geen goed idee om plots over onderwerpen te beginnen schrijven die eerder een linkse invalshoek hebben.

Volgens jouw mening kan dat dan wel gelijk lopen met de aard van je blog, maar als de meerderheid van je publiek aangeeft hier niet van gediend te zijn, moet je ook niet verbaasd zijn als je verkeer begint te verliezen.

Niet systematisch te werk gaan

Tenzij je bloggen echt als een “job” ziet, het serieus opvat en navenant te werk gaat, is de kans groot dat je nooit veel succes zal bereiken.

Veel bloggers zien hun blog gewoon maar als een hobby, en ze schrijven gewoon artikels als ze er zin in hebben, of als ze eens een idee hebben.

Dat zorgt voor een inconsistent publicatieschema, wat niet alleen irritant is voor je publiek, maar ook niet goed overkomt bij zoekmachines zoals Google.

Als je een succesvolle blog wil oprichten, ga systematisch te werk.

Plan op voorhand je artikels in, doe zoekwoordonderzoek, rafineer je schrijfstijl, en hou je aan een schema.

Als je jezelf oplegt om in juni 10 artikels te schrijven en publiceren, doe er dan ook alles aan om dat te doen.

Systematisch te werk gaan heeft ook als bijkomend voordeel dat het een pak makkelijker is om je blog te schalen, door die bijvoorbeeld in een andere taal ook te maken.

Je hebt immers een helder raster en structuur opgesteld voor je oorspronkelijke blog, en dan is het maar een kleine moeite om dit uit te breiden naar andere talen.

Niet lang genoeg volhouden

De grootste fout die (beginnende) bloggers maken is dat ze niet lang genoeg volhouden.

Ik heb het al meermaals gezegd: met bloggen ga je wellicht niet snel rijk worden.

Bloggen is een werk van lange adem, en als je niet bereid bent om maanden en jaren te wachten tot je genoeg lezers aantrekt om mooi geld te verdienen, moet je er niet aan beginnen.

  1. Het duurt immers een tijdje voordat je genoeg artikels hebt geschreven en voordat die beginnen te verschijnen in de zoekresultaten.
  2. Het duurt lang voordat je genoeg kwalitatieve artikels hebt om er spontane backlinks naar te krijgen.
  3. Het duurt lang voordat je een efficiënt systeem van monetarisatie hebt, waarmee je degelijk geld kunt verdienen.

Als je begint te bloggen, moet je in gedachten nemen dat je een lange tijd bezig zal zitten zonder iets van financiële compensatie.

Maar als je lang genoeg kan volhouden, dan kan je een prima bron van passief inkomen opstellen.

Begin zelf met een blog

Bezoek Bluehost

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *