Cryptocurrency in 2023

Cryptocurrency in 2023

Wat zal de toekomst brengen voor cryptocurrency? Niemand die het met zekerheid kan aangeven, maar op basis van het heden en verleden kunnen we wel een aantal suggesties doen.

Laten we even kijken hoe het cryptocurrency in 2023 zou kunnen vergaan!

Cryptocurrency in 2022

2022 was geen goed jaar voor cryptocurrency, ik ben de eerste die dit zal toegeven.

Zowat alle cryptomunten zijn gecrasht – en niet zomaar een beetje.

Munten die gedecimeerd werden waren meer regel dan uitzondering, en ook de meest robuuste, oudste en meer waardevolle munten waren hier niet immuun voor.

Laten we even kijken naar de koers en huidige prijs van enkele van de meest populaire munten:

Bitcoin

Gezakt van $41.687 naar $16.942

cryptocurrency in 2023

Ethereum

Gezakt van $3080 naar $1263

cryptocurrency in 2023

Dogecoin

Gezakt van $0,15 naar $0,07

cryptocurrency in 2023

Ripple

Gezakt van $0,75 naar $0,34

cryptocurrency in 2023

Zoals je kunt zien zijn deze allemaal minstens gehalveerd in waarde.

Dit is een gigantische crash, en geeft criticasters van crypto heel wat munitie.

Maar … dergelijke crashes zijn helemaal niet uitzonderlijk, en zijn al meermaals voorgevallen in de geschiedenis van crypto, zoals ik al vaak heb aangegeven op deze blog.

Lees bijvoorbeeld de Evolutie van Bitcoin om te zien hoeveel keer deze munt al is gecrasht, om daarna steeds sterker terug te komen.

Nu, wat verklaart deze crash?

Er zijn heel wat factoren, die ik onmogelijk in dit artikel tot hun recht kan doen komen, maar laten we stellen dat het door een combinatie van overheidsinmenging, een zwakke globale economie, cryptobedrijven die failliet gingen voor meerdere redenen en gewoon het algemene verloop van cryptocurrency komt.

Even nuanceren

2022 was een slecht jaar voor crypto als je puur naar het jaar kijkt, maar als je even uitzoomt en “the bigger picture” in gedachten neemt, krijg je al meteen een volledig ander beeld.

Zo lijkt Bitcoin met een waarde van “slechts” ongeveer $17.000 het slecht te doen als je het vergelijkt met de piek van meer dan $40.000 eerder in het jaar, maar vergeleken met de waarde van $9800 in begin 2020, zie je dat deze in feite nog steeds bijna het dubbele waard is daarvan.

Hetzelfde kan je zeggen over de andere munten.

Doet Ethereum het slecht met een waarde van $1200? Dat zit sterk onder de piek, klopt, maar is bijna een vertienvoudiging van de waarde in begin 2020.

Dogecoin is van $0,002 naar $0,07 gegaan, ongeveer 35 keer de waarde van 2020.

Dus ja, crypto in 2022 doet het slecht, en de markt is gecrasht … ten opzichte van een jaartje ervoor, maar als je iets verder kijkt, is de markt nog steeds enorm sterk gegroeid, met cijfers waar andere markten alleen maar van kunnen dromen.

Cryptocurrency in 2023

Wat je moet beseffen is dat cryptocurrency niet alleen een volledig digitale en revolutionaire manier is om te beleggen en financiële transacties globaal uit te voeren, het is vooral een NIEUWE technologie, die iets meer dan een decennium oud is, en dus nog heel wat kinderziektes vertoont.

Dergelijke pieken, dalen, crashes, correcties, bull- en bearmarkten zijn hier the name of the game, en moet je dus ook in gedachten nemen als je overweegt om in crypto te beleggen.

Ja, op een gegeven moment zal je je geld verliezen. Dat staat bijna zeker vast.

Maar … op lange termijn, meerdere jaren, is de kans zeer groot dat je je belegging meerdere keren zal zien toenemen in waarde.

Je moet gewoon sterk genoeg zijn om niet toe te geven aan de criticasters en te beginnen verkopen in paniek zodra de markt nog maar eens in elkaar stort.

Wat zal de toekomst brengen voor crypto dit jaar?

Wellicht niet veel verbetering ten opzichte van 2022 helaas.

De kans is groot dat de markt blijft aanmodderen rond het huidige peil, en geen nieuwe pieken zal bereiken.

Volgend jaar, daarentegen, zal crypto bijna zeker opnieuw sterk stijgen in waarde.

De reden hiervoor is dat er dan een nieuwe cyclus in het mijningsproces van Bitcoin aanbreekt, iets dat historisch gezien altijd voor een nieuwe opflakkering van de munt heeft gezorgd.

Conclusie

Crypto doet het momenteel slecht, als je alleen maar naar de cijfers van dit jaar kijkt, maar doet het zeer goed als je even uitzoomt en kijkt hoe het ervoor staat ten opzichte van een drietal jaren geleden.

Omdat crypto het wellicht zeer goed zal doen in 2024, en die momenteel in feite in de uitverkoop staat, is het nu een uitgelezen moment om in de markt te stappen.

Je zal wellicht nooit meer de kans krijgen om zo goedkoop in cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum te beleggen, want als ze naar hun volgende piek gaan, en dan onvermijdelijk terug in elkaar storten, zal die crash hen wellicht niet meer op dit niveau brengen.

Zelf ben ik dus zeker van plan om extra in crypto te beleggen dit jaar, voornamelijk via mijn trouwe platformen Binance en Bitvavo.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.