vastgoed dubai

De voordelen van vastgoed in het buitenland

Investeren in vastgoed is iets dat ik bijna iedereen kan aanraden.

Of je nu fysiek vastgoed aankoopt en het verkoopt voor winst, het verhuurt voor een passief inkomen, of op andere manieren in deze sector belegd (zoals via REITs), er valt heel wat te zeggen over de voordelen van geld beleggen in vastgoed.

Maar zoals ik al vaak heb aangehaald, is investeren in vastgoed in West-Europa ver van de beste optie.

Redenen hiervoor zijn de hoge aankoopprijzen, het zwakke rendement (in vergelijking met andere opties), en sociaalpolitieke factoren zoals het Westen dat langzaam maar zeker vervalt en binnen een aantal decennia onherkenbaar zal zijn.

In meer dan een dozijn artikels heb ik talrijke landen over de hele wereld besproken en gekeken of investeren in vastgoed daar geen goed idee was.

Meer specifiek heb ik het over deze regio’s:

 1. Zuidoost Azië
 2. Centraal Azië
 3. Azië
 4. Latijns Amerika
 5. Afrika
 6. Amerika
 7. Oost Europa
 8. West Europa
 9. Canada, Nieuw-Zeeland en Australië
 10. Midden-Oosten
 11. De Caraïben

Tot slot heb ik ook het beste land om te investeren in vastgoed bekeken.

Vandaag leg ik de voordelen van investeren in vastgoed in het buitenland uit.

Let op dat de factoren die ik aanhaal niet gelden voor alle andere landen, dus hou daar rekening mee. Het is gewoon een tendens die je kan zien bij veel/de meeste andere landen.

Het is vaak goedkoper

In de meeste landen die ik aanraad om in te investeren in het buitenland, kan je dit aan veel lagere prijzen doen dan in onze landen.

Een gemiddeld huis in West-Europa kost je €250.000, terwijl je in Zuidoost Aziatische of Latijns Amerikaanse landen al snel voor €50.000 een degelijk pand kan opsnorren.

Vaak is het zelfs nog veel lager als je verder van de steden gaat!

Dat betekent dat als je dezelfde som geld te besteden hebt, je in West Europa met 1 stuk vastgoed zal zitten, maar in een ander land met 3-4-5.

Een serieus verschil, en dat groeit je vermogen natuurlijk veel sneller.

Nu, er zijn uiteraard landen zoals Japan, VAE of Singapore waar vastgoed gemiddeld duurder is dan bij ons, dat klopt … maar die hebben wel nog een pak andere voordelen.

Het rendement is hoger

Een rendement (yield) van 6 tot 10% op jaarlijkse basis op vastgoed is degelijk tot zeer goed.

Er zijn dozijnen landen waar je dit kan halen, maar helaas ligt dit cijfer in onze landen een pak lager.

Als je percentueel gezien winst wil maken door middel van je vastgoed te verhuren, is het dus een beter idee om dat in het buitenland te doen.

Je investeert in een opkomende economie

Het is een triestig feit dat de economie in onze landen niet sterk meer stijgt, en dat de mogelijkheden tot stevige groei al in het verleden liggen.

Dat weerhoudt de huizenmarkt er natuurlijk niet van om duurder en duurder te worden.

In veel andere landen investeer je in een opkomende economie, landen die 5 tot 10%+ per jaar groeien op economisch vlak.

Door in dergelijke landen te investeren, kan je genieten van hun groei, want je pand zal eveneens in waarde stijgen.

Je profiteert van de lage prijzen op dit moment en hun groei doorheen de jaren.

Sterke diversificatie

Om het even via welke manier je in vastgoed belegt, je brengt een sterke diversificatie in je portfolio, in contrast met beleggingen zoals aandelen, obligaties, cash, fondsen, edelmetalen, en cryptocurrency.

Maar als je dan nog eens in een ander land vastgoed koopt, heb je naast diversificatie op het vlak van sectoren ook geografische diversificatie, en zorg je ervoor dat jouw vermogen zich niet volledig in een bepaalde streek bevindt.

Je hebt een “veilige haven”

Tot slot nog even het tegelijk meest pessimistische en ook meest geruststellende voordeel: door vastgoed te bezitten aan de andere kant van de wereld heb je altijd een veilige haven, een oord waar je heen kan trekken als het in jouw land van verblijf niet meer lukt.

Of je nu problemen hebt met de steeds strengere wetten, schuldeisers, de hoge belastingen, de inflatie, het slechte weer, of wat dan ook, het voelt goed om te weten dat, wat er ook gebeurt, je altijd een toevluchtsoord zal hebben waar je veilig zit.

Jij bezit dat pand, en je kan je hele leven in een oogwenk achterlaten om daar te gaan verblijven.

Ook als je niet zo extreem denkt, is het ook leuk om gewoon een vakantiehuisje te hebben ergens in Thailand, Peru, of waar dan ook.

Een rustige plek waar je kan rentenieren en genieten van je passief inkomen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *