Streitwise review

Streitwise review

Investeren in vastgoed is iets dat ik iedereen kan aanraden, voor meerdere redenen.

Maar als je geen kapitaal genoeg hebt om fysiek vastgoed aan te kopen en het te verhuren voor een inkomen, of hier gewoon niet veel zin in hebt, zijn er niet veel opties.

Vandaag bekijk ik Streitwise. Wat is dit precies, en wat is mijn Streitwise review?

Wat is Streitwise?

Streitwise is zeer simpel gezegd een bedrijf dat in commercieel vastgoed investeert door middel van een REIT.

Een REIT is een Real Estate Investment Trust, en ik heb dat meer gedetailleerd besproken in Wat zijn REITs?

Streitwise geeft je de mogelijkheid om met een minimale som van $5055 (dit zijn 500 aandelen van de REIT) te beleggen in een professioneel beheerd portfolio van commerciële vastgoedbeleggingen en een gemiddeld jaarlijks rendement van 9,2% in passief inkomen te verdienen (gebaseerd op 21 kwartalen op rij).

Dat klinkt vrij goed, en hoewel je normaal gezien een hoger rendement kan halen door het beleggen in brede indexfondsen, is het wel waar dat bepaalde REITs (degene die niet publiekelijk geruild worden) een betere optie zijn in tijden van inflatie – zoals nu het geval is.

Hier heb je een vergelijking van hoe Streitwise het – naar eigen zeggen – doet in vergelijking met andere manieren van investeren, zoals obligaties, aandelen en dergelijke:

Vrij mooie cijfers, maar je moet deze uiteraard met een korrel zout nemen – zoals het feit dat de dividend yield gebaseerd is op de meest recente cijfers, en de totale opbrengst van de voorbije 3 jaar gebaseerd is op 2017 tot 2019.

Maar zelfs dan nog lijkt het echt wel mooi.

Normaal gezien waren privé vastgoedinvesteringen en niet-handelbare REITs alleen beschikbaar voor mensen met heel veel geld of bedrijven, maar Streitwise maakt dit nu ook beschikbaar voor iedereen.

De marktwaarde van de REIT van Streitwise is aan ongeveer $81 miljoen, en je moet minstens $5055 inleggen om te kunnen investeren.

Het vastgoed in kwestie bevindt zich in St. Louis en Indianapolis in de Verenigde Staten.

Streitwise heeft een app, en is een volledig geregistreerd en gelicentieerd bedrijf.

Streitwise review

In plaats van lange paragrafen te schrijven over Streitwise, ga ik je gewoon een lijstje van voor- en nadelen geven, die Streitwise vrij duidelijk in kaart brengen:

Voordelen

 • Privé-REIT dat volledig door het bedrijf wordt beheerd

 • Beschikbaar voor iedereen

 • Zeer hoge dividenden van 9%+

 • Relatief lage minimale investering

 • Belastingsvoordelen (voor Amerikanen, ik ben niet volledig zeker hoe dat bij ons zit)

 • Passief inkomen elk kwartaal

 • Geld verdienen zowel via dividenden als door de verhoging in waarde als een pand verkocht wordt

 • Commercieel vastgoed: je investeert dus in kantoorgebouwen die reeds inkomen verdienen van huurders

 • Laag risico, want Streitwise zorgt ervoor dat ze minstens 55% van het vastgoed zelf bezitten, en de rest is een lening

 • Mogelijkheid om te investeren via Bitcoin en Ethereum

 • Streitwise is goed bereikbaar, dus je kan snel met iemand praten via live chat of met de telefoon

 • Ze hebben een handige app om je investering in de gaten te houden (alleen voor Apple)

 • Geen verborgen kosten

 • De eigenaars beschikken zelf over heel veel aandelen in de REIT, wat betekent dat ze er alles aan zullen doen om Streitwise een succes te maken

Nadelen

 • 2% jaarlijkse kosten, die worden afgetrokken van je dividenden, wat het jaarlijkse effectieve rendement op 7% legt

 • Vrij lang inschrijvingsproces, met meerdere stappen van verificatie

 • Je belegging zit minstens voor een jaar vast. Als je deze voor minstens 5 jaar vasthoudt, betaal je geen kosten bij het opnemen, anders betaal je wel een “boete” van 2,5 tot 10% van de nettowaarde van je investering

Conclusie

Streitwise is een uitstekende manier om te investeren in vastgoed via een REIT, en geeft je tal van voordelen, niet in het minst een mooi passief inkomen van meer dan 7% per jaar.

Je kan je portfolio diverser maken, en je moet hiervoor minsens $5055 inleggen.

Dit is meer dan andere vergelijkbare platformen, en ook de jaarlijkse onkosten van 2% zijn hoger dan de competitie … maar hier staat wel tegenover dat je je investering al na een jaar kan opnemen.

Streitwise focust ook op commercieel vastgoed: kantoorgebouwen die reeds huurders hebben.

Dit is naar mijn mening een gigantisch voordeel, want zo ben je veel zekerder van een rendement. Bedrijven nemen immers contracten van meerdere jaren, en zijn meer waarschijnlijk om te blijven betalen.

Kortom: voor beginners en privébeleggers die in vastgoed willen investeren maar hier niet veel moeite voor willen doen en/of geen grote bedragen ter beschikking hebben, is Streitwise een prima optie.