wat is siacoin

Altcoin Analyse 13: Siacoin (SC)

Wat is Siacoin (SC)?

Siacoin is de munt die wordt gebruikt op de blockchain Sia, met een erg volatiele koers sinds 2018 (Sia is ontstaan rond 2013-2015).

Sia is dus in feite waar het hier om draait, en dit is een volledig gecentraliseerde cloud storage, zoals Google Drive of Dropbox.

Het verschil is dat Sia open-source is, en met blockchain technologie werkt.

Als je wat bekend bent met de technologie (of mijn artikel over blockchain hebt gelezen), weet je wellicht wel wat voor gigantische voordelen dit met zich kan meebrengen.

Wat Sia voor gebruikers doet is hen de mogelijkheid geven om hun ongebruikte opslagcapaciteit “uit te lenen”, een beetje zoals AirBnB.

Sia biedt gebruikers volledige privacy aan, voornamelijk door het feit dat alle bestanden worden gedecodeerd en uiteen gehaald voordat ze via de blockchain (en dus via talrijke gebruikers) worden verspreid.

Dat betekent dat geen enkele persoon een volledig bestand heeft, wat volledige privacy en veiligheid waarborgt.

Als er iets misloopt met een keten in de link, verlies je niets.

Elk bestand wordt immers in 30 segmenten opgedeeld, dus zelfs als je daar 9/10 van verliest, kan je nog steeds al je bestanden houden.

Hier moet je nog eens bijtellen dat elk segment versleuteld wordt voordat het je HDD verlaat, wat een sterk verschil is met traditionele opslagproviders die bestanden helemaal niet versleutelen.

Als hun servers gehackt worden, wordt je data dus te grabbel gegooid.

Sia is op dit vlak dus een gigantische vooruitgang, en veruit de meest capabele en veilige oplossing.

Eens je bestanden in die segmenten zijn opgedeeld en verspreid over de meerdere gebruikers, krijg je een set sleutels.

Deze zijn absoluut nodig om de bestanden terug in elkaar te steken en te decoderen.

Nog een voordeel van Sia is dat er geen centrale autoriteit (zoals Google of Amazon) de prijs bepaalt: gebruikers kunnen hun eigen prijzen bepalen, en een dergelijk model zorgt voor een vrije markt en een competitieve prijs.

Er zijn geen derde partijen of middelmannen, een contract is altijd rechtstreeks tussen twee gebruikers, en alle betalingen worden gedaan via de cryptomunt Siacoin.

Klinkt allemaal best goed, toch?

Waar kan je de Siacoin SC kopen?

De Siacoin SC kan gekocht worden bij de meeste cryptoplatformen, zoals Binance.

Zo ziet dit eruit bij Binance:

waar siacoin kopen

Je kan hiermee aan crypto-trading doen, fiatmunten kopen, of het gebruiken om cloud-storage te kopen op het Sia-platform.

Siacoin (SC) beoordeling en analyse

Het officiële team van Sia heeft laten weten dat hun langetermijndoel is om “the backbone storage layer of the internet” te worden, en dat ze geloven dat “data should be free”.

Ze willen “the unused bits of the world” bedrijven en “the largest storage super server on the planet” oprichten.

Klinkt vrij verheven, maar ik kan me daar wel in vinden.

En buiten mijn en hun persoonlijke mening denk ik ook dat Sia, en bij verlenging Siacoin, een zeer interessant concept is met heel wat toekomst, mits ze het goed aanpakken.

Data opslag is “big business”, maar het is een feit dat veel bedrijven die momenteel “king of the hill” zijn in deze sector soms steken laten vallen, en dat privacy en veiligheid geen prioriteit zijn, hoewel ze vaak aangeven dat dit wel zo is.

Ik denk niet dat iemand serieus denkt dat Google of Amazon verantwoordelijk omgaan met je data.

Sia daarentegen berust op blockchain, de achterliggende technologie van zowat alle cryptocurrency: gedecentraliseerd, open-source, en vooral: veilig en privaat.

Dit is een ideale basis voor cloud storage, en het lijkt me dat steeds meer mensen dit zullen gaan beseffen.

Siacoin zit momenteel in een serieus dipje, net als alle andere cryptomunten, dus het is nu een ideaal moment om ook wat te beleggen in SC.

Je kan dit zelf ook doen via Binance.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *