crypto

Top 10 Beste Altcoins 2020

Wat zijn de beste altcoins in 2020? Is er überhaubt een beste cryptomunt om te investeren?

Cryptocurrency is een enorm interessant, uitgebreid en polariserend onderwerp, en in deze post ga ik er wat dieper op in.

De meest bekende cryptomunt is Bitcoin, en die wordt vaak als synoniem voor cryptocurrency in het algemeen gebruikt.

Is dat niet allemaal hetzelfde?”, “Is alle cryptocurrency Bitcoin?” zijn vragen die beginners in de cryptowereld zich vaak stellen.

Uiteraard dekt Bitcoin niet de hele lading want er zijn honderden cryptomunten (altcoins) op de markt, met verschillende filosofieën, motivaties en achtergronden, de ene al wat profijtiger en stabieler dan de andere.

Zoals ik al vaak heb aangegeven, kan je met cryptocurrency (grof) geld verdienen, via kopen/verkopen, cryptomining of copytrading.

Je moet opletten voor oplichters, de zogenaamde Bitcoin scams, maar als je weet waar je mee bezig bent, kan cryptocurrency een vitaal en profijtig onderdeel zijn van je portfolio.

Indien je als beginner interesse hebt om geld te verdienen met cryptocurrency, is Bitcoin wellicht voldoende voor jou.

Het is nog steeds de beste cryptomunt om te investeren.

(Lees dan best eerst mijn posts over De evolutie van Bitcoin en Cryptocurrency voor Beginners!)

Als je desondanks toch dieper in de wereld van crypto wil duiken, help ik je graag op weg met de top 10 beste altcoins in 2020.

Met deze post geef ik gewoon een kort overzicht, maar binnenkort start ik een nieuwe serie ‘Altcoin Analyse’, waarin ik specifieke cryptomunten in detail bekijk.

Indien je zelf ook in altcoins of Bitcoin wil investeren, kan je dat doen via Binance, wellicht het beste cryptotradingplatform ter wereld.

Litecoin (LTC)

altcoins
 • Uitgebracht: 2011
 • Huidige waarde: $48
 • Hoeveel munten in omloop: 65 miljoen LTC

Litecoin is wellicht de saaiste cryptomunt uit deze top 10.

Deze altcoin werkt min of meer op dezelfde manier als Bitcoin, maar is minder zwaar qua middelen.

Dat wil zeggen dat het onderhoud van het Litecoin netwerk gemakkelijker en goedkoper is.

Een light versie van Bitcoin, soit. Niet de beste cryptomunt om te investeren, maar zeker de moeite waard.

Titan Coin (TTN)

altcoins
 • Uitgebracht: 2019
 • Huidige waarde: $159
 • Hoeveel munten in omloop: 910 miljoen TTN

Titan coin is op het eerste gezicht niet anders dan de meeste cryptomunten en je kan er ook snel en beveiligde internationale betalingen mee doen.

Waar TTN zich dan weer onderscheidt van de rest is het feit dat er achter de munt een volledig systeem zit met ene heleboel handige en effectief bruikbare mobiele applicaties.

Al die apps gebruiken TTN als betaling, wat ervoor zorgt dat die munt een effectief nut heeft, buiten gewoon betalingen doen zoals de meeste andere altcoins in 2020.

NEO (NEO)

top cryptomunten
 • Uitgebracht: 2014
 • Huidige waarde: $24
 • Hoeveel munten in omloop: 70 miljoen NEO (kan niet worden gemijnd)

NEO is een speciaal geval, want het is de eerste open-source cryptomunt die uit China komt!

Hoewel het soms de Chinese versie van Bitcoin wordt genoemd, zijn er veel verschillen tussen de twee. NEO is immers open-source en werkt op basis van een smart contract systeem, in meerdere talen en meerdere platformen.

Het hoofddoel van NEO is een ecosysteem creëren waar echte activa kunnen worden gedigitaliseerd om ze gemakkelijk om te zetten in cash, én om het concept van blockchain massaal aanvaard te krijgen.

Ambitieus!

Dash (DASH)

top cryptomunten
 • Uitgebracht: 2014
 • Huidige waarde: $72
 • Hoeveel munten in omloop: 9,7 miljoen DASH

DASH is een van de meest verspreide cryptocurrencies over de hele wereld. Veel mensen die met crypto bezig zijn, hebben wat DASH.

Net als XRP is Dash gecreërd met als doel om veilige, peer-to-peer digitale betalingen mogelijk te maken. En op dat vlak is het erg effectief, met betalingen die bijna onmiddelijk worden verwerkt, enorm betrouwbaar zijn, en met een lage kost.

Dash wordt dus door individuen én bedrijven over de hele wereld gebruikt om veilige en onmiddelijke internationale betalingen te verrichten.

Monero (XMR)

altcoins
 • Uitgebracht: 2014
 • Huidige waarde: $92
 • Hoeveel munten in omloop: 17 miljoen XMR

Monero is een van de beste cryptomunten die anonimiteit en privacy tot een hoger niveau brengen, en dat is ook meteen haar belangrijkste kenmerk.

Met XMR heb jij volledig de controle over je geld en je privacy, want niemand kan de accountbalans of transactiegeschiedenis van iemand anders zien.

Monero bereikt dit door de zogenaamde ring signatures (een anonieme digitale handtekening) en stealth addresses (willekeurig-gegenereerde adressen die per transactie eenmalig worden gemaakt om de doelbestemming en identiteit van de ontvanger te beschermen).

Oh ja, de totale som van de transactie is ook geheim.

Bitcoin Cash (BCH)

crypto in portfolio
 • Uitgebracht: 2017
 • Huidige waarde: $232
 • Hoeveel munten in omloop: 18 miljoen BCH

Bitcoin Cash is het digitale equivalent van fysieke geldtransacties.

Net als een bankbiljet direct wordt overhandigd van de ene persoon naar de andere, zo ook kunnen Bitcoin Cash-betalingen rechtstreeks naar iemand worden gestuurd.

In 2017 was er een hard fork in Bitcoin, die tot de creatie van Bitcoin Cash heeft geleid.

BCH behoudt het aspect van schaarste van Bitcoin, wat wil zeggen dat er slechts een beperkt aantal van kunnen worden gemaakt (21 miljoen).

De waarde van BCH zal dus wellicht scherp stijgen naarmate er minder en minder van beschikbaar zijn, en naarmate het meer en meer zal worden gebruikt.

Polkadot (DOT)

polkadot coin
 • Uitgebracht: 2020
 • Huidige waarde: $5,3
 • Hoeveel munten in omloop: 850 miljoen DOT (kan niet worden gemijnd)

Polkadot is de nieuwste telg in deze top cryptomunten. Polkadot (DOT) is gelanceerd eerder dit jaar en is een opensourceproject van een Zwitserse stichting, Web3 Foundation.

Het (nogal verheven) doel van die stichting is een volledig functioneel en gebruiksvriendelijk gedecentraliseerd web mogelijk te maken, waar gebruikers volledig in controle zijn.

Polkadot is alleszins een stap in de goede richting, want aan de basis ervan ligt een shard-protocol waarmee netwerken van blockchains kunnen samenwerken.

Deze cryptomunt is er eentje om in de gaten te houden, want sinds zijn ontstaan is het ongeveer 90% in waarde gestegen, en naar de top 5 van beste cryptomunten op basis van de marktkapitalisatie gekatapulteerd.

Ripple (XRP)

wat is ripple
 • Uitgebracht: 2012
 • Huidige waarde: $0,25
 • Hoeveel munten in omloop: 45 miljard XRP (kan niet worden gemijnd)

Ripple is wellicht de meest handige cryptomunt, want je kan er geld over de hele wereld mee versturen.

XRP, de munt van Ripple, is een digitale activa ontwikkeld puur voor online betalingen.

Je transacties worden in minder dan vijf seconden doorgestuurd en je kan XRP verzenden zonder een centrale autoriteit die zich ermee moet bemoeien, of je toestemming moet geven.

Tether (USDT)

top cryptomunten
 • Uitgebracht: 2014
 • Huidige waarde: $1
 • Hoeveel munten in omloop: 15 miljard USDT (kan niet worden gemijnd)

Tether is een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is een stablecoin, een schijnbaar stabiele munt met een waarde die de Amerikaanse dollar zou moeten weerspiegelen.

Het idee erachter was om een cryptocurrency te produceren die kan gebruikt worden als digitale dollars.

Tether zet, naar eigen zeggen, geld om in digitale valuta om de waarde van Tether vast te maken aan de prijs van fiatmunten (zoals de euro en de dollar).

Tether is nogal controversieel, dus er massaal in investeren op lange termijn is wellicht geen goed idee.

Is het de beste cryptomunt om te investeren? Zeker niet.

Wat je wel kan doen met Tether is je andere cryptomunten omzetten in Tether als ze op een hoog niveau staan (bvb toen Bitcoin €10.000 waard was in augustus), en dan later als de prijs zakt je Tether terug omzetten in die cryptomunt.

Zo kan je anoniem online geld verdienen met cryptocurrency, weg van het oog van de belastingdienst en banken die je allerlei taksen en vergoedingen willen laten betalen.

Ethereum (ETH)

wat is ethereum
 • Uitgebracht: 2015
 • Huidige waarde: $386
 • Hoeveel munten in omloop: 112 miljoen

Ethereum is een gedecentraliseerd opensourceplatform voor meerdere cryptomunten, gebaseerd op blockchain- en smart-contract-technologie.

De technologie van Ethereum laat ontwikkelaars toe om gedecentraliseerde applicaties te bouwen op de blockchain.

De ether (ETH) is de betaaleenheid van Ethereum zelf, en dat is meestal wat bedoeld wordt als je in Ethereum investeert: je koopt ethers.

Ethereum biedt mensen over de hele wereld vrije toegang tot digtaal geld en is, na Bitcoin, de meest bekende, meest populaire en meest veelbelovende vorm van cryptocurrency.

Is het de beste cryptomunt om te investeren (buiten Bitcoin dan)? Historisch gezien wel, en de achterliggende software is ook veelbelovend.

Investeren in Ethereum op lange termijn is dus wellicht een goede zet: deze munt heeft een goede geschiedenis, een stabiele basis en een trouw publiek.

Samenvatting

Wat is de beste cryptomunt om te investeren?

Dat is geen gemakkelijke vraag, maar hopelijk heb je met deze top 10 Beste Altcoins 2020 toch al een beter idee van wat de mogelijkheden zijn.

Er zijn nog honderden andere top cryptomunten, dus alvorens je besluit te investeren, kan ik je aanraden om zelf je onderzoek te doen.

Dit zijn volgens mij de top 10 altcoins van 2020:

 1. Ethereum
 2. Tether
 3. Ripple
 4. Polkadot
 5. Bitcoin Cash
 6. Monero
 7. Dash
 8. NEO
 9. Titan Coin
 10. Litecoin

Als je zelf ook wil beginnen investeren in de beste altcoins van 2020, kan je dit doen via Binance, het grootste en meest betrouwbare cryptocurrency ruilplatform ter wereld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our advertising partner, Google. See  Google’s Privacy & Terms site for more information. View more
Cookies settings
Accept
Decline
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Our website address is: https://www.passiefinkomen.eu.

What personal data we collect and why we collect it

Comments

When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection. An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Contact forms

Cookies

If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year. If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser. When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed. If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website. These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Analytics

Who we share your data with

How long we retain your data

If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue. For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Your contact information

Additional information

How we protect your data

What data breach procedures we have in place

What third parties we receive data from

What automated decision making and/or profiling we do with user data

Industry regulatory disclosure requirements

Save settings
Cookies settings