USD Coin USDC

Altcoin Analyse 14: USD Coin (USDC)

Wat is USD Coin (USDC)?

USD Coin (USDC) is een cryptocurrency die is ontwikkeld door het consortium Centre, dat bestaat uit het bedrijf Circle en de crypto-beurs Coinbase.

Zoals de naam al aangeeft, is USDC een stablecoin die is ontworpen om een stabiele waarde te behouden ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Dit betekent dat de waarde van één USDC altijd ongeveer gelijk is aan één Amerikaanse dollar.

Bekijk even het volgende screenshot ter verduidelijking, je ziet hier de prijs van USDC:

USD Coin USDC

Zoals je kunt zien, altijd rond de 1 dollar, met af en toe eens wat pieken en 1 groot dal waar de prijs zakte naar 0,955 USD.

USDC is gebaseerd op de Ethereum-blockchain en maakt gebruik van de ERC-20-standaard voor tokens.

Dit maakt het gemakkelijk om USDC te integreren in bestaande Ethereum-gebaseerde applicaties en dApps (gedecentraliseerde applicaties).

USDC is gemaakt als een alternatief voor andere stablecoins zoals Tether (USDT), die in het verleden is bekritiseerd vanwege een gebrek aan transparantie en vermoedens van mogelijke manipulatie van de prijs.

USDC daarentegen wordt geauditeerd door een derde partij om ervoor te zorgen dat elke uitgegeven USDC gedekt wordt door een gelijke hoeveelheid Amerikaanse dollars.

USDC wordt ondersteund door een groeiend aantal handelsplatforms, wallets en andere applicaties.

Het kan worden gekocht en verhandeld op verschillende crypto-beurzen en kan worden gebruikt om waarde over te dragen over de hele wereld, zonder de complexiteit en hoge kosten die gepaard gaan met traditionele valuta-overdrachten.

De Coin Market Cap ligt ongeveer op 35 miljard dollar, en per dag wordt er ongeveer 4 miljard USD in verhandeld.

Waar kan je de USD Coin (USDC) kopen?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen in USD Coin (USDC). Hier zijn enkele opties:

  • Crypto-beurzen: USDC kan worden verhandeld op verschillende crypto-beurzen, waaronder Coinbase, Binance, Kraken en Gemini. Om te beleggen in USDC, moet je eerst een account aanmaken bij een van deze beurzen, een storting doen in Amerikaanse dollars en vervolgens USDC kopen. Persoonlijk doe ik dit via Binance en Bitvavo, en dat ziet er zo uit:
USD Coin USDC
  • Crypto-wallets: Als je USDC wilt opslaan of vasthouden, kan je een crypto-wallet gebruiken die USDC ondersteunt. Enkele populaire opties zijn Ledger, Trezor en MetaMask. Zorg ervoor dat je de wallet van jouw keuze goed onderzoekt en begrijpt voordat je jouw USDC hierop opslaat
  • Crypto-leningen: Je kan USDC gebruiken als onderpand voor het verkrijgen van crypto-leningen op bepaalde platforms zoals BlockFi, Celsius en Nexo. Op deze manier kan je rente verdienen op jouw USDC terwijl je deze ook als onderpand gebruikt voor andere investeringen
  • Crypto-beleggingsfondsen: Er zijn enkele crypto-beleggingsfondsen die USDC in hun portefeuilles hebben opgenomen, waardoor beleggers indirect kunnen beleggen in USDC. Een voorbeeld van zo’n beleggingsfonds is Grayscale’s Digital Large Cap Fund

USD Coin (USDC) beoordeling en analyse

In het algemeen is USDC een populaire stablecoin voor mensen die op zoek zijn naar een relatief veilige en betrouwbare manier om waarde op te slaan en over te dragen op de blockchain.

Beleggen in een stablecoin is volgens mij een beter idee dan te beleggen puur in cash geld – maar ik heb er wel mijn twijfels bij.

Persoonlijk zou ik nooit veel geld voor lange tijd in een stablecoin steken, tenzij je dit puur als cash reserve wil gebruiken.

In dat geval is het een prima idee, en ik denk zelfs dat USDC een betere optie is dan Tether.

Maar als je geld wil verdienen met je beleggingen, dan zal je met USD coin niet ver geraken helaas.

Je zal in andere cryptomunten moet investeren, zoals Bitcoin of Ethereum.

Of, als je buiten de cryptowereld gaat kijken, vastgoed, ETFs of je eigen bedrijfjes.

Maar kijk, een stablecoin zoals USDC heeft zijn nut, en ik zou liegen indien ik zou zeggen dat het geen interesssante optie is.

Je kan er zelf ook in beleggen via  Binance en Bitvavo.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *