Vastgoed kopen in de Filipijnen

Vastgoed aankopen in de Filipijnen

De Filipijnen is een uitstekende locatie om vastgoed aan te kopen.

Niet alleen is het vrij goedkoop, je haalt er ook een mooi rendement op én de waarde van je vastgoed stijgt jaar na jaar.

Persoonlijk ben ik hier ook volop mee bezig, en je kan meer lezen over hoe ik dit concreet aanpak in Vastgoed verhuren in de Filipijnen.

Het is meteen belangrijk om duidelijk te stellen dat je als buitenlander geen grond kan bezitten, alleen condominiums.

Dat is in mijn ogen geen probleem, want met condominiums kan je meer winst maken en je hebt er doorgaans minder last mee.

Via deze blog ben ik reeds meermaals benaderd door mensen die me vragen hoe ze dit best kunnen doen, hoe ze zelf ook vastgoed in de Filipijnen kopen.

Mijn antwoord kwam tot nu toe altijd neer op iets in de zin van “Kom hierheen, en regel het zelf”.

Maar recent heb ik mijn aanpak veranderd, en ik ben met wat vastgoedbedrijven hier gaan praten.

Het is perfect mogelijk voor mij om als tussenpersoon te fungeren voor andere Belgen en Nederlanders die ook vastgoed in de Filipijnen willen aankopen.

En wat meer is: omdat ik een commissie ontvang van de vastgoedbedrijven, kan ik deze dienst volledig gratis aanbieden aan geïnteresseerden – mits de stad waarin je wil investeren niet te ver is.

Als ik naar de andere kant van het land moet reizen om dit te regelen, lijkt het me ook alleen maar fair om die onkosten aan te rekenen, toch?

Wil je zelf ook vastgoed aankopen in de Filipijnen? Contacteer me dan op passiefinkomenbenl@gmail.com en we kunnen samen kijken wat er mogelijk is.

Ik heb immers een bedrijfje genaamd Serenity Relocation waarvan vastgoed aankopen een tak is!

Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De eerste stap die je moet zetten is gewoon mij contacteren.

Ik heb dan enkele gegevens nodig, zoals waar je precies wil investeren, wat je budget is, wat voor soort pand, pre-selling of reeds gebouwd, enzovoort.

Met je gegevens ga ik op zoek naar geschikt vastgoed, en dan stel ik je die voor.

Eens je iets ziet waar je interesse in hebt, zal ik je doorverbinden met de makelaar of het vastgoedbedrijf in kwestie.

De verdere procedures verlopen doorgaans via hen, zoals betalingen en dergelijke.

Je zal mij geen geld sturen, het gaat altijd rechtstreeks naar het bedrijf zelf.

In veel gevallen zal er mij ook een “Power of Attorney” (een volmacht) moeten worden gegeven, waarmee ik fysieke documenten kan ondertekenen voor jou, en bijvoorbeeld de akte (die op jouw naam staat) in ontvangst moet nemen.

Dit is het vervelendste deel van het traject, voor zover ik weet, want om een officiële volmacht op te stellen zal je naar de ambassade in Brussel of Amsterdam moeten gaan, om daar de documenten te laten notariseren/officieel maken.

Afhankelijk van wat voor pand je aankoopt en wat voor project het is, zal je daarna regelmatig betalingen moeten doorsturen, ofwel gewoon meteen de volle pot betalen.

Sommige panden kan je reeds kopen aan €50.000, dus het is goed mogelijk dat je dat gewoon zo kan doen.

Dat is ook mijn aanpak geweest, want als je meteen alles betaalt krijg je meestal een mooie korting.

Eens de betaling (ofwel meteen volledig, ofwel het voorschot plus de procedure voor afbetalingen) is afgerond, zal het pand op jouw naam staan.

Ik neem de aktes in ontvangst, en stuur ze dan op naar jou in België of Nederland, of ik leg ze gewoon in het pand zelf, afhankelijk van wat jij wil.

Verdere opties

Op dit punt zijn we in feite klaar, en is onze samenwerking afgerond.

Jij hebt je pand en de akte, en kan er nu mee doen wat je wil.

Gewoon hier laten in waarde stijgen en er niets mee doen, af en toe eens bezoeken en erin vertoeven op vakantie, of … het laten verhuren.

Afhankelijk van waar je pand ligt en andere factoren, kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn om de verhuur ervan ook aan mij over te laten, waarbij de huurders jou rechtstreeks betalen.

Uiteraard zal ik hiervoor wel vergoed moeten worden, maar daarover kunnen we rustig praten als het ooit zover komt.

Is dit betrouwbaar?

Naar mijn mening is dit betrouwbaar, want ik weet dat ik geen enkele interesse heb in mensen proberen op te lichten.

Jij weet dat natuurlijk niet zeker, dus ik begrijp dat er hier twijfels bij zijn.

Het zou voor mij erg moeilijk zijn om hier iets opzettelijk fout te doen, want ik ontvang geen geld van vastgoedkopers.

Ik ben gewoon een middenman die de aankoop op afstand faciliteert, een soort Nederlandstalige vastgoedagent op locatie.

Ik zou je ook aanraden om alleen maar panden aan te kopen van grote vastgoedbedrijven, en geen zaken te doen met particulieren.

Daar kan er immers een en ander mislopen.

Met een groot vastgoedbedrijf zit je doorgaans goed, en het zijn ook alleen die bedrijven waarnaar je geld zal sturen.

De betalingen gaan dus rechtstreeks naar een officiële bankrekening van internationale vastgoedbedrijven, waarvan je altijd ontvangstbewijzen ontvangt.

De communicatie over details en dergelijke verlopen ook via die bedrijven.

Ik kan begrijpen dat mensen twijfelachtig staan over een dergelijke aanpak, maar voor zover ik kan zien is er weinig risico aan verbonden.

Mijn ervaringen met vastgoed aankopen met dergelijke bedrijven zijn goed, en ik ken meerdere andere buitenlanders die dit ook hebben gedaan.

De enige manier waarop ik in theorie kwaad zou kunnen doen is via de volmacht … maar voor zover ik weet is dit zeker geen carte blanche waarmee ik gewoon om het even wat kan doen.

Hier heb je een kopie van een dergelijk document, en zoals je kan zien heeft dit enkel betrekking tot het vastgoedpand:

Ik zou het niet kunnen verkopen of op een andere naam zetten of iets dergelijks, de “power” van de “attorney” is erg beperkt tot alleen maar op voorhand afgesproken documenten ondertekenen.

Kan je dit niet volledig zelf doen?

Ja, vastgoed aankopen in de Filipijnen is eenvoudig en natuurlijk kan je dit zelf doen.

Als ik het kan, kan jij het ook.

Maar als je dit wil doen vanuit België of Nederland … dan wordt het al een pak ingewikkelder.

Je kan altijd zelf die vastgoedbedrijven contacteren en kijken of ze het volledig op afstand kunnen regelen, maar uit mijn onderzoek blijkt dat er altijd een persoon fysiek op locatie moet zijn om bepaalde dingen in orde te brengen, zoals de akte en de sleutels in bezit nemen en dergelijke.

Als je liever een eigen contactpersoon zoekt in de Filipijnen en die de POA wil geven, mij niet gelaten.

Waarom zou je vastgoed kopen in de Filipijnen?

Er zijn meerdere redenen waarom je vastgoed in de Filipijnen zou kopen, en hier zijn de naar mijn mening grootste:

  • Het is een pak goedkoper dan in België en Nederland. Mijn studio’s hebben me ongeveer €45.000 per stuk gekost, en dit is op een van de beste locaties in een opkomende stad
  • Mooi rendement: Als je het vastgoed verhuurt, kan je je verwachten aan 6 tot 8% rendement, eventuele kosten nog niet meegerekend
  • Een eigen plek onder de zon: de Filipijnen is een populaire toeristenlocatie, en hier zijn goede redenen voor. Prachtige stranden, zonnig weer, Engels wordt overal gesproken, enzovoort. Zelf een stulpje bezitten 200 meter van het strand om later te gaan genieten van je oude dag (of gewoon jaarlijks op vakantie heen te gaan) is een aantrekkelijk idee
  • Warm weer: de meeste panden die je kan kopen worden vergezeld van een zwembad. Als je dit combineert met het feit dat het hier elke dag warm is, kan je zien dat een lekker leventje binnen bereik ligt
  • Het leven in Europa wordt steeds duurder, en ik maak er geen geheim van dat ik van mening ben dat het Westen langzaam maar zeker in elkaar aan het storten is. Binnen een paar decennia zullen onze landen heel wat minder aangenaam zijn om in te leven, en dan is verhuizen naar een opkomende natie een prima idee. Als je nu reeds begint te investeren in een rijzende economie, kan je genieten van hun opwaartse mars

Plus, het is gewoon een leuk land om te wonen en ik vind het persoonlijk erg leuk om te weten dat ik altijd een thuis zal hebben hier, om het even wat er elders in de wereld gebeurt.

Enkele voorbeelden

Om te eindigen zal ik je wat foto’s tonen van condominiums hier in de Filipijnen waarin je kan investeren.

Palawan

Vastgoed kopen in de Filipijnen

Davao

Vastgoed kopen in de Filipijnen

Voorbeeld 2-slpk

Vastgoed kopen in de Filipijnen

Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit het aanbod, en afhankelijk van je wensen kunnen we altijd kijken wat de mogelijkheden zijn.

Interesse? Contacteer me op passiefinkomenbenl@gmail.com of via Facebook.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *