los problemen op

Snelle tip 7: Los problemen op

Wil je zelf een blog opstarten?

Dat kan ik alleen maar toejuichen, want het is wellicht een uitstekend idee!

Vandaag bespreek ik de 7e tip die ik je kan geven over bloggen, en hier kan je de vorige tips vinden:

  1. Schrijf voor links
  2. Call-to-Action
  3. Schrijf niet voor geld
  4. Plan je artikels goed op voorhand
  5. Update je artikels
  6. Gastbloggen

Een niche

Een cruciaal element voor een geslaagde blog is een goede niche: een redelijk nauw en specifiek onderwerp waarover je kan schrijven.

Als je gewoon over algemene zaken zoals “mode” of “gaming” schrijft, zal je competitie hebben van honderden andere websites, en is de kans klein dat je veel succes zal halen.

Een beter idee is om je blog te richten op een veel kleiner segment van een breder onderwerp, omdat je dan niet alleen minder concurrentie hebt, maar ook veel makkelijker een band kan scheppen met je publiek.

Je komt dan immers sneller over als een expert, en hoewel je een veel kleiner publiek zal aanspreken, zal dat publiek doorgaans ook trouwer zijn en jou als de autoriteit in je niche beginnen zien.

Maar het is niet voldoende om gewoon een nauwe niche te vinden en daar willekeurig over te beginnen schrijven.

Als je mensen wil aanspreken en aansporen om jouw website te bezoeken en eventueel iets te kopen van jou, dan moet je een probleem zoeken dat jouw niche heeft en dat oplossen.

Los problemen op

Dit klinkt misschien nogal vaag, maar zie het zo.

Mensen komen meestal op jouw website terecht omdat ze met een probleem zitten.

Dit kan gewoon een kleine vraag zijn, zoals “hoe kan ik piano spelen met 1 hand”, waarbij ze een duidelijk antwoord van jouw site verwachten.

Dat is vrij eenvoudig om op te lossen, en als je goed zoekwoordonderzoek hebt gedaan, stel je je artikels zo op dat ze zich op dergelijke zoekwoorden/vragen richten en die beantwoorden.

Zo kan je immers vaak ook een snippet halen!

Dergelijke mensen verdwijnen vaak even snel, want zodra ze het antwoord hebben op hun vraag, zijn ze weg.

Je kan dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken en sterke Call-To-Actions op te stellen in je artikel dat hun vraag beantwoordt, door andere en relevante artikels aan te bieden, of door hun e-mailadres te vragen voor je nieuwsbrief.

Een andere groep mensen zullen je website idealiter vinden omdat ze met een probleem zitten dat verder gaat dan gewoon maar een simpele vraag.

Hun zoektocht begint vaak ook met een vraag in een zoekmachine, maar eens ze op jouw website aankomen zien ze dat jij hen veel meer kan bieden dan alleen maar een kort antwoord: jij en je site lossen immers hun probleem op.

Dergelijke mensen zullen dan ook tal van jouw artikels doornemen, en veel meer geneigd zijn om jouw producten of diensten aan te schaffen.

Bijvoorbeeld

Mijn site bijvoorbeeld lost een duidelijk probleem op: een leven lang werken voor geld en de tijd die daarin kruipt om een middelmatig resultaat te halen.

Zoals je ongetwijfeld wel weet, is werken voor geld geen goede manier om een gelukkig en welvarend leven te lijden – in de meeste gevallen.

Je geld voor jou laten werken en op zijn beurt geld laten verdienen via concepten zoals compound interest is een veel betere optie, en steeds meer mensen beginnen dit te beseffen.

Op deze site geef ik dan ook tal van informatie gratis weg over hoe je een passief inkomen kan opstellen, via verschillende methoden.

Ik denk dat ik het probleem van mijn publiek kan oplossen, en ik stel bijna alle mijn artikels op met dat in gedachten.

Als je zelf een blog wil opstarten, is de eerste stap een nauwe niche te vinden.

En de tweede stap is zonder twijfel na te denken over welk probleem je precies wil oplossen, en je hele site richten op het oplossen van dat probleem.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *