wat is fu money

FU money

Laatste update: 27 maart 2022

Vandaag even een korte en meer ludieke post: ik leg uit wat “FU money” is, en hoe jij dit kunt halen.

Wat is FU money?

“FU money” staat voor “Fuck You Money” en kan je los vertalen als “Sodemieter-op-geld” in Nederland of “Kus-mijn-kloten-geld” in Vlaanderen.

Het komt neer op het concept van genoeg geld te hebben (ofwel in een grote som, ofwel in genoeg bronnen van divers inkomen) om je niets aan te moeten trekken van min of meer iedereen.

FU money is in feite een synoniem voor (of op zijn minst een gevolg van) financiële onafhankelijkheid.

Een overheid kan je meer belasten, maar dan ga je gewoon elders wonen.

Je hebt geen baas of overste die je zegt “doe dit, doe dat”. Je bent je eigen baas en doet wat je wil.

Mensen kunnen je een idioot of schoft vinden en noemen op publieke platformen zoals social media, maar daar trek je je geen reet van aan.

Een goed voorbeeld van iemand met FU money is Ricky Gervais.

Deze Britse komiek en dierenvriend heeft al een paar keer de Golden Globes gepresenteerd, waarbij hij gewoon alle beroemdheden die hij kan genadeloos belachelijk maakt.

In Hollywood moet je normaal gezien letten op wat je zegt, want het verkeerde woord kan het einde van je carriere betekenen.

Ricky Gervais heeft FU money, het maakt hem geen bal uit of hij ooit nog wordt aangenomen door iemand anders, dus hij kan zeggen wat hij wil – en doet dat ook.

Zelfde met Bill Maher, een Amerikaanse komiek en talkshowpresentator.

Hij vertelde eens in een interview dat hij regelmatig zeer veel geld krijgt aangeboden om een bepaald bedrijf te promoten, of te komen optreden bij individuen of bedrijven waar hij van walgt.

Grote sommen geld, waar de meeste mensen nog niet eens van dromen, maar Bill Maher heeft FU money, en dus kan hij die gewoon afwimpelen en er geen slaap door verliezen.

Als ik FU money met een woord zou moeten uitleggen, dat zou het wel “vrijheid” zijn.

De vrijheid om te doen wat je wil, en te zijn wie je bent, zonder je iets aan te trekken van anderen.

Hoe kan je FU money halen?

FU money halen is nogal eenvoudig: rijk genoeg worden, ofwel door een groot genoeg fortuin te vergaren, ofwel door voldoende gediversifieerde bronnen (zowel op geografisch vlak, als in verschillende sectoren) van (passief) inkomen te hebben.

Mijn hele website is gericht op het opstellen van passief inkomen, voornamelijk door te beleggen op de beurs, vastgoed aan te kopen, je eigen activa’s aanleggen (eigen boeken, cursussen, …), websites opstellen, noem het maar op.

Kortom, ik probeer je te tonen hoe je financieel onafhankelijk kunt worden.

Zodra je voldoende activa’s hebt, over de hele wereld, in verschillende sectoren, met bankrekeningen en paspoorten in verschillende landen, ben je functioneel rijk en financieel onafhankelijk.

En op dat punt heb je FU money.

Wil je zelf FU money hebben, koop dan zeker mijn boek Financieel Onafhankelijk Worden, waarin ik je stap voor stap toon hoe je dit kan doen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *