gas en stroom vergelijken

Snelle tip 10: Je blog schalen

Eens je wat succes begint te halen met je blog, heb je meerdere keuzes.

Je kan gewoon op hetzelfde pad blijven wandelen, en zo je blog gestaag blijven laten groeien.

Dat is een uitstekende optie, en het grote voordeel hiervan is dat je je aandacht maar op 1 project richt.

Dat zorgt doorgaans voor een beter eindproduct, want je kan het volledig naar je eigen wil omzetten, meer aandacht besteden aan lezers, aan alle details tot in de puntjes perfectioneren.

Een andere optie is je blog schalen.

Manieren om je blog te schalen

Wat bedoel ik nu precies met “schalen”?

Wel, in plaats van een gestage groei (denk aan een rechtlijnige grafiek die van linksonder naar rechtsboven loopt), kan je een exponentiële groei nastreven.

Dat betekent dus dat je het heel wat grootser aanpakt:

  • In plaats van 2 artikels per week te publiceren, zet je er 10 online
  • In plaats van 3 backlinks per maand op organische wijze te behalen, ga je aggressief te werk (al dan niet met blackhat SEO) en ga je voor minstens 20-30 backlinks per maand
  • In plaats van gewoon op natuurlijke wijze verkeer aan te trekken (door bijvoorbeeld SEO te doen en op Google te vertrouwen), ga je geld spenderen aan advertenties via Google, Facebook, Quora etc, en gratis reclame beginnen maken voor jezelf via social media, fora, etc

Zoals je kunt zien zal je met een dergelijke aanpak je blog op een meer industriële wijze beheren, het wordt in feite een machine waar je content invoert en mensen naarheen stuwt, en er (hopelijk) geld uithaalt aan de andere kant.

Dit is een uitstekende manier om je blog te schalen, en dit is iets wat ik momenteel sterk aan het overwegen ben.

Het probleem hier is dat het veel meer werk en/of veel meer geld kost.

Je kan alles zelf doen, en zelf dus meer beginnen schrijven, reclame beginnen maken enzovoort … of je kan het outsourcen en zelf “uit” je blog/bedrijfje stappen.

Jij houdt je dan gewoon bezig met “aan” je blog te werken, dus alles beheren en overzien, maar het kleine werk zoals schrijven, SEO etc, laat je aan anderen over die je ervoor betaalt.

Vertalen

Een andere optie is gewoon verder doen me je huidige blog zoals je bezig bent, en in plaats van die te schalen, kan je die ook in andere talen opzetten.

Zo kan je in principe je blog “verdubbelen”, mits wat voorwaarden.

Ook dit zal ofwel geld of veel tijd kosten.

Wat ik je kan aanraden om in dit geval te doen is om je artikels gewoon te vertalen met Google Translate en een proeflezer van die taal die gewoon laten corrigeren.

Dat is een heel pak goedkoper dan die gewoon te laten vertalen, want aan 5 tot 9 cent per woord kom je al snel aan een gepeperde rekening.

Het probleem met deze aanpak is dat het kan dat Google dit als “duplicate content” ziet, en je tweede site (of misschien zelfs de oorspronkelijk!) hierdoor zal bedoeten en je “rankings” laat kelderen.

Dat gezegd zijnde is het volgens mij wel een goede aanpak, mits je dit wat voorzichtig aanpakt.

Je blog/bedrijfje geografisch diverser maken is altijd een prima idee, want stel nu dat een bepaalde manier om geld te verdienen in een bepaald land niet meer geldig is, dan zou je met 1 blog voor een kleine ramp staan (been there, done that …).

Maar als je daarentegen 5 blogs hebt (dezelfde) dan kan die ene manier om geld te verdienen weliswaar in 1 land niet meer geld zijn, maar wel in de andere.

Kortom, je blog schalen is sowieso iets waar elke blogger met een beetje succes op een gegeven moment voor kan kiezen, en hoewel er meer tijd en/of geld in moet worden gestoken, is de kans ook groot dat je er heel wat meer geld uit zal krijgen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *