gastbloggen

Snelle Tip #6: Gastbloggen

Wat is gastbloggen?

Met gastbloggen bedoel ik eerst en vooral een artikel schrijven voor de blog van iemand anders, waarin je dan een link naar je eigen website plaatst.

Dit is een wederzijds voordelige relatie, in de meeste gevallen.

Jij doet er immers aan link building mee (een helaas integraal onderdeel van SEO), en dat zorgt ervoor dat na verloop van tijd meer en meer verkeer zal krijgen.

De blog waarvoor je een artikel schrijft krijgt een gratis stuk content, waarvoor ze niets hoeven te doen en dat wellicht bij hun onderwerp past.

Natuurlijk gastbloggen is een leuke manier om twee vergelijkbare blogs samen te brengen, en hun publiek te delen.

Lezers van blog A kunnen de gastblog van blog B lezen en beslissen om de website van B eens te bekijken, en zo groeit het publiek van B.

Je kan gastbloggen natuurlijk ook van de andere kant bekijken, en als je een grote blog hebt zal je sowieso verzoeken krijgen om een artikel te schrijven voor jouw site, waarin er dan een link staat naar een site van de schrijver van het artikel.

Het is aan jou hoe je hiermee omgaat, want meestal komen dergelijke verzoeken van bedrijven die bijvoorbeeld casinowebsites uitbaten (lucratieve en immers competitieve niches) en honderden links naar hun sites willen.

Moet je betalen voor een gastblog?

Betalen voor een gastblog is een vrij uitgebreid onderwerp.

Langs de ene kant zijn er de puur natuurlijke gastblogs, waarbij je contact zoekt met de eigenaar van een vergelijkbare website (maar geen concurrent), en waarbij jullie afspreken om eens gratis op elkaars website te verschijnen en zo jullie publiek te delen.

Together to the top, zoiets.

Een dergelijke samenwerking tussen “gelijken” is natuurlijk ideaal, een win-win voor beide partijen, en ik zou je dus ook aanraden om dit te overwegen.

Maar de realiteit is dat je helaas vaak zal moeten betalen om een artikel te schrijven voor een andere, meestal grotere website.

Mensen beseffen immers dat jij een link naar je eigen site wenst, en dat dit waardevol is.

Je betaalt dus niet echt voor het artikel te plaatsen, maar wel voor de backlink die erin staat.

Langs de andere kant kan je zelf ook geld vragen aan mensen die op jouw site een artikel willen plaatsen.

Ik heb dit reeds kort aangehaald in mijn manieren om passief geld te verdienen met een blog, maar omdat het een zeer actieve vorm van geld verdienen is, paste het niet in dat artikel.

Dat gezegd zijnde kan je met gastblogs/links te verkopen op je site heel wat geld binnenhalen, dus als je een populaire blog hebt met duizenden bezoekers, kan je via gastblogs een mooi inkomen verdienen.

Gastbloggen: doen?

Het hele concept van gastbloggen is degelijk, en je kan hier veel baat uit halen.

Ten eerste kan je je publiek vergroten, vriendelijke relaties aangaan met andere bloggers, en natuurlijk ook geld verdienen.

Je moet natuurlijk wel opletten dat je niet zomaar elke vraag tot gastbloggen op jouw site aanvaardt, want als je naar illegale en rare en irrelevante dingen begint te linken, kan Google dit niet meteen goed opnemen.

Als je de mogelijkheid krijgt tot een gastblog te schrijven voor een andere site, of gastblogs op je eigen site te plaatsen voor geld, kan ik je aanraden om niet op elke aanbieding te springen, maar als je denkt dat het een goede deal is, zeker voor gaan!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *