top 15 blog onderwerpen

De top 5 beste financiële blogs

Kennis is macht, en dan zeker op financieel vlak.

Ja, je kan rijk en financieel welvarend worden zonders iets te weten, puur dankzij geluk, maar dat is een statistisch lage kans en daar moet je niet op rekenen.

Voor de meeste onder ons is financieel onafhankelijk worden mogelijk, maar zoals ik in mijn boek en op deze website vaak aanhaal, is jezelf onderrichten van het grootste belang.

Lees boeken, neem een cursus … volg een goede blog.

Ik maak me geen illusies over mijn blog, en besef maar al te goed dat het er eentje van dertien in een dozijn is, maar dat stopt me niet om elke dag bij te leren en met mijn publiek te delen wat ik heb geleerd.

Vandaag wil ik met jullie de top 5 beste financiële blogs delen, Engelstalige websites waar je heel veel goede informatie kunt halen.

Wat me opviel bij mijn onderzoek voor dit artikel was dat meer dan de helft van de blogs die ik kon vinden door vrouwen werd geschreven.

Een interessante trend, die ik wel zag aankomen (zie Vrouwen beleggen beter), maar zeker een opmerkelijke evolutie als je het vergelijkt met hoe de financiële sector in de  20ste bijna 100% door en voor mannen was.

Reach Financial Independence

Laten we beginnen met Reach Financial Independence, een blog van een Franse vrouw die net als mij graag rondreist en een online inkomen verdient.

Deze blog gaat voornamelijk over freelancers, en meer specifiek digital nomads.

Pauline, de auteur, heeft in heel wat andere landen gewoond, en deelt haar mening en ervaringen ermee.

Hoeveel kost het om daar te leven, hoe doet zij het, hoe verdient ze haar geld, enzovoort.

My Money Wizard

My Money Wizard geeft je heel wat concrete informatie over geld sparen en het voor jou laten werken.

De auteur blijft anoniem, maar deelt wel exacte financiële gegevens van zijn of haar portfolio.

Op een paar jaar tijd is dat portfolio meer dan verdriedubbeld in waarde, wat een heel goede opbrengst is.

Een aanrader als je cijfers en data interessanter vindt dan ellenlange persoonlijke verhalen.

Passive Income M.D.

Een blog met een naam die veel op die van mij lijkt!

Hier kan je over de avonturen van Peter lezen, die net als mij erg veel interesse heeft in een passief inkomen opbouwen, door middel van aandelen, vastgoed, geld sparen, enzovoort.

The Balance

The Balance is zonder twijfel de meest professionele blog in deze lijst, want met meer dan 9000 artikels en 20 jaar ervaring weet je dat je met ervaring te maken hebt.

Geen amateurschrijvers hier, alleen professionele financiële experts.

Deze schrijven over alle financiële onderwerpen die je je maar kan inbeelden, met helaas wel een duidelijke focus op de Verenigde Staten.

NerdWallet

NerdWallet is een site die reeds sinds 2009 actief is en informatie verschaft over bankieren, kredietkaarten, hypotheken, investeren, geld lenen, enzovoort.

Meestal is dit gericht op Amerikanen, maar er zijn ook tal van interessant artikels die voor iedereen zijn, zoals crypto aankopen met een kredietkaart, persoonlijke verhalen van succesvolle ondernemers, enzovoort.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.