affiliate marketing

De 5 beste affiliate netwerken

Als je online geld wil verdienen, is affiliate marketing zonder twijfel één van de beste manieren.

Je kan dit immers op tal van manieren aanpakken, en makkelijk combineren met andere bronnen van online inkomen die je reeds hebt.

Affiliate marketing is het promoten van de producten en diensten van anderen, waarvoor jij dan een commissie ontvangt.

Een blog, een YouTubekanaal, een Instagramkanaal, en tal van andere opties zijn zaken waar je via affiliate marketing geld kunt verdienen.

Als je hier meer over wil leren, kan je altijd mijn artikels lezen:

Beginnen met affiliate marketing is eenvoudig, en je kan zeker een specifieke affiliate link halen voor een bepaald product of dienst via het bedrijf zelf, maar als je dit op grotere schaal wil aanpakken (misschien zelfs in meerdere talen) is een affiliate netwerk de beste optie.

In dit artikel geef ik je de 5 beste affiliate netwerken.

Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een website/platform waar je allerlei affiliate deals kan vinden.

Er zijn netwerken die zich specialiseren in bepaalde niches, bijvoorbeeld dating.

Bij dat netwerk kan je dan voornamelijk dating affiliate offers vinden.

Veel affiliate netwerken bieden echter een divers aanbod aan, en je kan er deals van allerlei sectoren vinden.

Je schrijft je in bij dat netwerk, registreert je website of je bron van verkeer, en dan kan je je inschrijven voor affiliate deals.

Via dat netwerk kan je dan simpelweg bijhouden hoeveel geld je per dag verdient, en wat je beste verdieners zijn, enzovoort.

Dat is naar mijn mening en ervaring een veel beter systeem dan je inschrijven bij 10 verschillende affiliate deals en die elk individueel moeten bijhouden via een eigen dashboard.

De 5 beste affiliate netwerken

Clickbank

Clickbank is een internationaal affiliate netwerk waar je meer dan 6 miljoen (!) producten kan vinden om te promoten.

Sommige van deze hebben erg hoge commissies, soms zelfs 75% van de prijs.

Clickbank is vooral handig voor abonnementen te promoten, want hiermee kan je echt een passief inkomen verdienen – je zal geld blijven verdienen zolang de persoon die jij verwezen hebt zijn of haar abonnement blijft vernieuwen.

Amazon Associates

Natuurlijk kan ik het niet nalaten om Amazon Associates te vermelden.

Dit is immers een apart affiliate netwerk in de zin dat je in theorie maar met 1 verdeler omgaat … maar Amazon is echt gigantisch en je hebt er zoveel producten, dat het ook wel telt als een affiliate netwerk.

In tegenstelling tot andere netwerken is het wel niet zo makkelijk om hiermee te beginnen, want je moet sowieso minstens 3 dingen verkopen tijdens je eerste 6 maanden.

Klinkt eenvoudig, maar als je van 0 begint is dit niet altijd zo evident.

Tevens moet je solide eigen en originele inhoud hebben op je site, met minstens 10 artikels.

Met Amazon kan je echt veel richtingen uit, en je bent ook niet beperkt tot alleen maar fysieke producten – eBooks bijvoorbeeld zijn altijd een optie, want die kan je altijd promoten via om het even welke niche.

MaxBounty

MaxBounty is een affiliate netwerk waar ik redelijk wat ervaring mee heb, en ik kan je dus verzekeren dat het vrij eenvoudig is om ermee aan de slag te gaan.

Het is een iets “serieuzer” affiliate netwerk, en richt zich meer op de grote promoties met meer dan 2000 actieve campagnes tegelijk.

Er zijn veel verschillende niches, waaronder betaalde surveys, dating, financiën, enzovoort. Je kan ook kiezen uit allerlei betaalmodellen, en het leuke is dat je bij MaxBounty elke week al betaald krijgt.

ShareASale

Met een naam zoals deze is het vrij duidelijk wat ShareASale doet.

Bij dit affiliate netwerk kan je bijna 5000 verschillende winkels vinden waarvan je de producten kan promoten.

Dit netwerk richt zich, mijns inziens, voornamelijk op fysieke producten, dus ik heb er zelf niet veel ervaring mee.

Dat gezegd zijnde is de digitale kant ook nog goed vertegenwoordigd, met affiliate deals voor WordPress plugins, hosting providers, enzovoort.

ShareASale is een uitstekend “all round” affiliate netwerk, en de kans is zeer groot dat je hier iets kan vinden om te promoten.

Daisycon

affiliate netwerk daisycon

En dan komen we tot slot bij Daisycon.

Daisycon is naar mijn mening het beste affiliate netwerk voor Europeanen.

Je kan er terecht voor affiliate deals in tientallen sectoren, in tientallen landen.

Daisycon is, naar mijn (toch niet geringe) ervaring met affiliate netwerken veruit de beste optie voor iedereen die net begint met affiliate marketing.

Het is eenvoudig om je in te schrijven en om ermee te beginnen, er zijn heel veel niches waaruit je kan kiezen, de betalingen komen betrouwbaar binnen, het dashboard is zeer helder en overzichtelijk, je kan statistieken raadplegen, zeer veel verschillende media downloaden om je te helpen (banners etc) enzovoort.

Ik verdien er al jarenlang elke maand geld mee, en de enige negatieve ervaringen die ik ermee heb gehad waren vanwege de traagheid van mijn vorige laptop.

Voor de rest kan ik Daisycon alleen maar aanprijzen, veruit het beste affiliate netwerk voor Europeanen.

Ik heb reeds een Daisycon review geschreven, dus als je hier interesse in hebt kan je dat altijd eens bekijken.