bnb coin binance coin

Altcoin Analyse 15: BNB Coin

Wat is BNB Coin?

BNB Coin is een cryptocurrency die wordt uitgegeven door Binance, een van de grootste cryptocurrency-exchanges ter wereld.

Het wordt gebruikt als een utility-token voor de Binance Exchange en biedt een aantal voordelen voor gebruikers, zoals lagere handelskosten en toegang tot bepaalde functies op het platform.

BNB Coin is gebaseerd op de Ethereum blockchain en maakt gebruik van het ERC-20-tokenstandaard.

Dit betekent dat het kan worden opgeslagen in Ethereum-wallets en kan worden verhandeld op elke beurs die ERC-20-tokens ondersteunt.

Een van de belangrijkste voordelen van BNB Coin is dat het kan worden gebruikt om handelskosten te betalen op de Binance Exchange.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om handelskosten te betalen in BNB in plaats van de oorspronkelijke valuta, zoals BTC of ETH, om korting te krijgen op de kosten.

De korting begint op 25% in het eerste jaar en wordt elk jaar verminderd totdat het vierde jaar is bereikt.

BNB Coin wordt ook gebruikt als een manier om deel te nemen aan Initial Exchange Offerings (IEO’s) op Binance Launchpad, het crowdfundingplatform van Binance.

Gebruikers moeten BNB Coin bezitten om deel te kunnen nemen aan IEO’s en de prijs van BNB Coin kan stijgen als er meer vraag is naar de munten voor dit doel.

Waar kan je de BNB Coin kopen?

BNB Coin kan worden gekocht op de Binance Exchange, waar het is genoteerd aan verschillende handelsparen, waaronder BTC, ETH, USDT, en meer.

Om BNB Coin op Binance te kopen, moet je eerst een account aanmaken op de Binance Exchange en deze verifiëren.

Lukt het je niet om zelf een account te maken bij Binance, lees dan zeker mijn gids Hoe werkt Binance!

Als alternatief kan BNB Coin worden gekocht op andere cryptocurrency-beurzen die BNB Coin ondersteunen.

Een aantal bekende beurzen die BNB Coin ondersteunen zijn Bitfinex, Huobi, BitMax en KuCoin.

En jazeker, ook via het Nederlandse Bitvavo is dit mogelijk, en dat kan ik je dan ook van harte aanraden. Zo ziet dit eruit:

bnb coin binance coin

Het is ook mogelijk om BNB Coin te kopen op sommige gedecentraliseerde exchanges (DEXs), zoals PancakeSwap, die op de Binance Smart Chain werken.

Om BNB Coin op een DEX te kopen, moet je een cryptocurrency wallet hebben die Binance Smart Chain ondersteunt, zoals MetaMask.

BNB Coin beoordeling en analyse

De prijs van BNB Coin heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. In 2017 werd BNB Coin geïntroduceerd voor een prijs van ongeveer $0,10 USD en de prijs bleef relatief stabiel tot het begin van 2018.

In de eerste helft van 2018 steeg de prijs van BNB Coin snel tot bijna $25 USD in juni 2018, voordat deze weer daalde tot ongeveer $5 USD aan het einde van het jaar.

In 2019 en begin 2020 bleef de prijs van BNB Coin relatief stabiel rond de $15 USD, voordat deze in februari 2020 weer begon te stijgen.

Tijdens de piek van de cryptocurrency-markt in mei 2021 bereikte BNB Coin een hoogtepunt van ongeveer $690 USD, wat een enorme stijging was ten opzichte van de prijs van begin 2021.

Sinds de piek van mei 2021 is de prijs van BNB Coin echter sterk gedaald, met name vanwege de recente volatiliteit van de cryptocurrency-markt als geheel. Momenteel (april 2023) schommelt de prijs van BNB Coin rond de $500 USD.

Zoals je kunt zien is dit nog steeds een gigantische groei sinds het ontstaan.

Het feit dat je met BNB Coin min of meer alleen op Binance iets kan doen beperkt het nut ervan wel, maar als je via Binance investeert in crypto, is het een uitstekend idee om een heel pak BNB Coin aan te kopen – die kortingen zijn echt mooi.

Je kan er zelf in investeren via Binance!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.