Waarom beleggen in crypto?

Waarom beleggen in crypto?

Beleggen in cryptocurrency is een geladen onderwerp waar steeds meer mensen interesse in tonen.

Je hebt de die-hard fans die bij alles wat crypto is zweren, en je hebt de haters die alleen maar de negatieve zaken zien.

En dan heb je iedereen in het midden, mensen die begrijpen dat crypto voor- en nadelen heeft, en die langs de ene of de andere kant neigen.

Behoor je tot het kamp dat denkt dat de voordelen talrijker en belangrijker zijn, en denk je dat in crypto beleggen een goed idee is?

Dan beschik je wellicht al over wat cryptomunten via Binance of Bitvavo.

Twijfel je nog? Weet je niet goed wat je ervan moet denken, en waarom beleggen in crypto zo populair is?

In dit artikel geef ik je drie goede redenen waarom je dit ook zou moeten overwegen.

ProfitFarmers Banner

Cryptocurrency brengt meer diversificatie

Een goede strategie om succesvol te beleggen voor de meeste amateurs is een sterke diversificatie toepassen in hun portfolio.

Dat betekent gewoon niet al je geld in één beleggingsinstrument steken, maar het verspreiden over meerdere opties, in verschillende sectoren, liefst ook over de hele wereld.

Als je bijvoorbeeld alles belegt in aandelen, en de beurs crasht, dan verlies je alles.

Heb je daarentegen slechts 25% van je geld in aandelen, en ook aanzienlijke sommen in vastgoed, obligaties, cash geld, en goud, dan zit je vrij veilig om het even wat er gebeurt.

En cryptocurrency is een van de nieuwste mogelijke toevoegingen aan een portfolio.

Het is vandaag de dag sterk aangeraden om een deel van je beleggingen aan crypto te wijden.

Cryptocurrency is immers een gedecentraliseerde vorm van valuta, en dus doen ze het doorgaans goed als de traditionele markten het slechter doen.

Wanneer het Westen in elkaar stort binnen de komende jaren, zal cryptocurrency zonder twijfel een zeer aantrekkelijke optie zijn om internationale betalingen mee door te voeren.

Hoe slechter het gaat in de wereld (denk aan een oorlog, regio’s die zich afsplitsen van een geheel, regimeveranderingen, meer totalitarianisme, enzovoort), hoe beter crypto het zal doen – want het is niet afhankelijk van die factoren, in tegenstelling tot de meeste andere vormen van beleggen.

Cryptocurrency geeft je kans op veel winst

Cryptocurrency is doorgaans een goede belegging, omdat de waarde van de meeste munten op lange termijn stijgt.

Ja, het is een zeer volatiel goed, en munten kunnen op een paar weken tijd volledig gedecimeerd worden … maar ze kunnen op die periode ook maal tien in waarde gaan.

Het zit nu eenmaal in de natuur van crypto zoals Bitcoin dat de prijzen op en neer zullen gaan, maar als je op lange termijn kijkt zit er wel een stijging over de hele lijn in.

Kijk bijvoorbeeld eens naar deze grafiek, van de munt Ethereum:

prijs ethereum koers

Sterke pieken, sterke dalingen, maar op lange termijn een duidelijke stijging in waarde.

Dat gezegd zijnde blijft investeren in crypto nog steeds een riskante belegging wegens deze volatiliteit, dus beleg nooit wat je niet kan missen.

“Riskant” is een grappig woord als het om beleggen gaat. Met elke belegging kan je geld verliezen, maar hou er rekening mee dat je met niet-beleggen GEGARANDEERD geld verliest op het vlak van koopkracht wegens inflatie.

Mijn persoonlijke aanpak is ongeveer 20% van wat ik beleg aan crypto te spenderen.

Dat is geld dat ik gewoon opzij zet en er vrede mee neem dat het kan verdampen.

Maar zoals je kan lezen in mijn ervaringen met Binance, heb ik er momenteel meer dan 2000% winst mee gemaakt.

Het is ok een feit dat steeds meer mensen interesse vertonen in cryptomunten, en dat betekent dat de prijzen sowieso zullen stijgen.

Cryptocurrency is de toekomst van geld

De meeste mensen begrijpen cryptocurrency niet zo goed, en denken dat het alleen maar digitale munten zijn, met niets van intrinsieke waarde.

En op het eerste gezicht klopt dat … cryptocoins kunnen gewoon worden gemaakt, en er hangt meestal niets aan vast.

Maar … hangt er iets vast aan papieren geld, geld dat we momenteel gebruiken?

Er is niets dat de euro of dollar onderscheidt van Bitcoin of Ethereum behalve dat die eerste twee goedgekeurd en gesteund worden door overheden.

Overheden kunnen onbeperkt euro’s en dollars printen, dus wat is het verschil precies met Bitcoins mijnen?

Oh ja, Bitcoin heeft een harde limiet, er kunnen er slechts een bepaald aantal van worden gemaakt, het algoritme laat niet meer toe.

Natuurlijk zijn er andere cryptomunten waar er geen limiet is, maar het punt hier is dat dit hetzelfde is met ons huidige systeem.

Cryptocurrency is gebaseerd op revolutionaire technologie genaamd blockchain.

Een blockchain is een soort database waar alle transacties worden opgeslagen in blokjes die aan elkaar worden gezet.

In tegenstelling tot traditioneel geld staat een blockchain niet ergens op een centrale server (waar er dus ruimte is voor corruptie, fraude en wanbeheer), maar wel verspreid over duizenden, miljoenen computers van de gebruikers.

Blockchain is zeer interessant en heeft de mogelijkheid om ons technologische leven radicaal te veranderen.

En cryptocurrency is hier slechts één toepassing van, de financiële kant.

Met andere woorden, crypto wordt dus wel degelijk ondersteund door iets waardevols, het berust op technologie die een even grote impact kan hebben als het internet indertijd had.

Zaken zoals een Binance Visa Card, Crypto Staking, en Decentralized Finance zijn een goed begin, en deze zullen zonder twijfel een grote rol spelen in de toekomst.

Naarmate het wantrouwen in banken en overheden stijgt (met duidelijke en goede redenen), komt er steeds meer vraag naar en interesse in een alternatief.

Andere manieren om te betalen die niet berusten op een corrupt en wankel systeem.

Cryptocurrency is die manier.

De meest gebruikte cryptomunt zal wellicht niet Bitcoin zijn (te duur en de technologie begint achterhaald te worden), maar binnen een aantal decennia is de kans zeer groot dat betalen met een cryptocurrency de dominante vorm van financiële transacties wordt.

Persoonlijk ben ik hier zeer enthousiast over, en ik doe er alles aan om me voor te bereiden.

Wil je zelf ook wat cryptomunten aanschaffen voordat ze algemeen aanvaard worden en dus gigantisch in waarde zullen stijgen? Dan kan je dit doen via Binance of Bitvavo, twee brokers waar ik zelf ook bij beleg en goede ervaringen mee heb.

Beleg in cryptocurrency aan lage kosten

Bezoek Binance
ProfitFarmers Banner

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.