easyhost.be review

Easyhost.be review

Laatste update: 27 maart 2022

Wat is Easyhost.be?

Easyhost.be is een Belgisch hostingbedrijf voor mensen die een website willen opzetten binnen een bepaald budget, gevestigd in Gent.

Hun netwerk- en datacenterinfrastructuur bevindt zich in Brussel.

Je kan bij hen terecht voor een websitenaam, hosting, SSL-certificaten en e-mail voor particulieren en bedrijven.

Zelf zeggen ze dat ze de goedkoopste hosting van België aanbieden, 150.000 tevreden klanten hebben, en betrouwbare service voorzien.

Easyhost.be voordelen

 • Je kan hier .BE en .NL domeinnamen kopen
 • Het is een lokaal bedrijf, dus je kan in principe persoonlijk bij hen langsgaan om het een en ander te bespreken
 • Ze spreken Nederlands, dus communiceren is eenvoudig (op dit vlak), zeker voor mensen die Engels niet goed beheersen
 • Je ontvangt je facturen mooi op voorhand, met meerdere herinneringen om zeker tijdig te betalen
 • Redelijk goedkoop (maar niet de goedkoopste optie)
 • Je kan een mooi overzicht van je reeds betaalde facturen en je producten (met vervaldata) in je dashboard vinden

Easthost.be nadelen

 • De klantendienst is weinig behulpzaam. Veel dingen die je bij een andere provider aan de klantendienst kan vragen, worden hier afgewimpeld en je moet het zelf maar oplossen
 • Deze klantendienst is alleen bereikbaar op weekdagen tijdens werkuren. Dit is gigantisch irritant als je website een probleem heeft buiten die tijden. Als je een e-commerce site hebt en er gaat iets mis de vrijdagavond net voor een druk weekend, moet je tot 8-9u op maandagochtend wachten tot je geholpen kan worden
 • Je kan de klantendienst alleen bereiken via e-mail (traag) of telefoon (tegen betaling). Waar andere providers standaard een 24/7 chatfunctie hebben, blijft Easyhost in de 20ste eeuw aanmodderen
 • Irritant onlogisch en weinig klantvriendelijk dashboard
 • Mist veel voordelen en functies die andere internationale providers aanbieden
 • Easyhost zegt dat ze de goedkoopste webhosting in België aanbieden, maar dat is niet zo. Er zijn meerdere andere providers die een goedkoper tarief aanbieden
 • Websitesnelheid is gemiddeld
 • Je moet per jaar betalen, in tegenstelling tot andere providers (zoals NameCheap) waarbij je per maand betaalt
 • De artikelen in hun database zijn verouderd en worden duidelijk niet up-to-date gehouden. Dit geeft nog een extra laag frustratie aan omgaan met problemen met Easyhost, in combinatie met hiernaar verwezen worden door de incompetente klantendienst

Persoonlijke ervaringen Easyhost.be

Mijn persoonlijke ervaringen met Easyhost zijn gemiddeld tot slecht. Ik heb 2 domeinen bij hen gekocht en daar een paar jaar gehost.

Meestal ging dat goed (behalve dan de trage websitesnelheid), maar telkens ik een probleem had (dat is meer keren dan ik op beide handen kan tellen voorgevallen), wist ik dat ik er dagenlang door gefrustreerd zou worden.

Omdat hun dashboard zo slecht is, moest ik vaak een beroep doen op hun klantendienst, en zoals je boven hebt kunnen lezen, is die echt waardeloos.

Het duurde steevast lang tot ik antwoord kreeg (ze zijn alleen “actief” in de week tussen 9 en 5), en zelden was mijn probleem opgelost met slechts 1 mail.

Als je niets van (de back-end van) websites afweet, blijf weg van Easyhost.

Alles wat meer dan basiskennis vereist wimpelen ze af met “Helaas, wij doen XYZ niet voor onze klanten. Hier is een artikel waarmee je het zelf kan oplossen.”

Verbatim quotering, en dat artikel was dan vaak nog niet eens up to date.

“Doe het minimaal vereiste werk voor je klanten” zou een goed motto voor Easyhost,be zijn.

Het is al meerdere keren voorgevallen dat één van mijn sites offline was, wegens dit of dat, en nooit was dit opgelost dezelfde dag.

Ik heb al een pak geld verloren door deze amateurs.

Easyhost.be review conclusie

De conclusie van dit Easyhost.be review is wellicht al te raden.

Ik heb geprobeerd om zo neutraal mogelijk te blijven, de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen, maar mijn ervaringen domineren mijn mening uiteraard.

Er zijn een paar voordelen aan Easyhost, voornamelijk het feit dat je er een .BE of .NL domeinnaam kan kopen … maar dat kan je bij andere bedrijven ook.

De prijzen vallen op zich ook mee, maar niet als je ze afweegt tegen wat je ervoor krijgt.

Ja, €5 per maand is redelijk goedkoop, maar hiervoor krijg je een gemiddeld tot trage site, en je mag hopen dat er niets misloopt.

Als dat gebeurt zit je met de gebakken peren.

Tenzij het probleem erg eenvoudig op te lossen is, of je zelf veel van websitebeheer weet, reken er niet op dat je site snel terug zal functioneren.

Dat is meteen ook het grootste nadeel voor mij, met het oog op Passief Inkomen. Ik zet affiliate sites op en wil er daarna zo weinig mogelijk last mee hebben.

Ze moeten gewoon blijven draaien en geld opbrengen.

Maar met Easyhost heb ik er al te veel last mee gehad, zelf al veel moeten zitten knoeien, en ondertussen (wegens de offline site) geld verloren.

Alles aan dit bedrijf schreeuwt gewoon “amateurs”.

Indien er geen andere opties zouden zijn, zou ik Easyhost aanraden. Maar er zijn zoveel betere en goedkopere opties op de markt dat je gek moet zijn om bij hen te gaan/blijven.

Ik heb het er alleszins mee gehad.

Mijn sites zet ik mooi over naar BlueHost. Een internationale provider met veel betere klantendienst, een duidelijker dashboard, en voor de eerste drie jaar is het zelfs goedkoper dan Easyhost.

Conclusie Easyhost.be review: bespaar jezelf frustratie. Betaal niet voor ondermaatse dienstverlening en ga elders.

Persoonlijk zit ik nu bij NameCheap en Bluehost, beide internationale hosting providers waar ik erg tevreden over ben. Je kan hun reviews hier lezen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.