Wat is tokenization

Wat is tokenization?

Laatste update: 31 maart 2022

In dit artikel geef ik zeer kort een antwoord op de vraag “Wat is tokenization?” en leg uit hoe je hier geld mee kan verdienen.

Wat is tokenization?

Tokenization (in het Nederlands: “tokenizering” of “tokenizatie” of iets dergelijks) komt gewoon neer op digitale “tokens” (munten, deeleenheden) te creëren en uit te geven, die elk een gelijk deel in een bedrijf, organisatie of beleggingsinstrument moeten vertegenwoordigen.

Je kan dit vergelijken met pokerchips in een casino, die elk een bepaalde waarde voorstellen.

Tokenization heeft nog een aantal andere definities, maar in deze context komt het daar op neer.

Dit maakt het natuurlijk zeer interessant voor beleggers, omdat we hierdoor makkelijker kunnen investeren in allerlei zaken die normaal gezien buiten bereik zijn.

En dat is ideaal voor portfolio diversificatie.

De technologie die achter tokenization zit is de blockchain.

Je kent die wellicht nog wel van een andere bekende toepassing: cryptocurrency.

Als voorbeeld kunnen we een bedrijf nemen dat een schilderij van Picasso bezit, met een geschatte waarde van 50 miljoen euro.

Investeren in kunst is niet iets dat ik normaal gezien zou aanraden, omdat het vaak een groot deel van je portfolio inneemt, geen passief inkomen opbrengt, er veel mis mee kan gaan, enzovoort.

Maar als je zou kunnen investeren in een aantal tokens, die elk pakweg 1/10.000ste van de waarde van het schilderij waard zijn (dus €5000 elk), is het voor veel mensen al heel wat aantrekkelijker.

Deze vorm van investeren staat nog in zijn kinderschoenen, maar de mogelijkheden lijken quasi onbeperkt en het is een zeer interessante ontwikkeling.

Hoe kan je geld verdienen met tokenization?

Geld verdienen met tokenization is nogal vanzelfsprekend: je koopt wat tokens aan van je beleggingsinstrumenten naar keuze, en hoopt dan dat deze in waarde stijgen.

Een simpel principe, maar natuurlijk erg effectief – mits je weet waar je mee bezig bent.

Wat meer is, je hoeft hier niet veel voor te doen, want je kan dergelijke zaken vaak gewoon online regelen, 24/7, waar dan ook ter wereld.

Nu, persoonlijk ga ik nog niet investeren in tokens.

Zoals gezegd staat de technologie nog niet helemaal op punt, en hier komt nog bij dat de wetgeving (en eventuele bescherming van beleggers) ook ontoereikend is.

Dit is ook een volledig speculatieve vorm van beleggen, met hoog risico om je geld te verliezen.

Het is dus leuk om te weten wat is tokenization, en hou zeker een oogje in het zeil op ontwikkelingen in deze sector, want in de toekomst zal dit zonder twijfel een revolutionaire impact hebben op de financiële wereld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.