gas en stroom vergelijken

Besparen op vaste lasten

Om financieel onafhankelijk te worden, is één van de eerste stappen je uitgaven minimaliseren. Een klein beetje besparen op veel kleine dingen zal na verloop van tijd een grote som geld vertegenwoordigen.

Ik heb je eerder 11 tips geven om geld te besparen op allerlei zaken, en in dit artikel overloop ik een aantal online vergelijkingsdiensten: bedrijven waarbij je voorzieners van vaste lasten (energie, tanken, telefoon, …) met elkaar kan vergelijken en ontdekken welke de meest voordelige is voor jouw situatie.

Gas en stroom vergelijken, internet vergelijkers opzoeken, energie vergelijken op de beste site,… Er zijn veel manieren waarop je kan besparen.

Besparen op vaste lasten kan je gemakkelijk meer dan € 1000 per jaar opbrengen, dus dat is zeker wel de moeite waard.

Als je €1000 per jaar extra investeert, kan je immers heel wat sneller financieel onafhankelijk worden. Vooral een stroom abonnement vergelijken kan je winst opleveren.

LET OP: niet alle aanbieders werken zowel in Nederland als in België!

1. Minder.nl

Bij Minder.nl kan je als Nederlandse zakelijke klant terecht. Heb je een bedrijf en wil je je energiefactuur naar beneden halen?

Dan kan je bij Minder.nl gratis energievoorzieners vergelijken.

Ze beweren op de site dat je per jaar tot € 650 kan besparen, en dat lijkt me een geloofwaardig getal – afhankelijk van je verbruik en grootte van je bedrijf, natuurlijk.

2. UnitedConsumers.com

UnitedConsumers is een website waarop je voorzieners van allerlei vaste lasten kan vergelijken en de goedkoopste kiezen. Je kan hier kortingen krijgen op de volgende zaken, met de maximale besparing tussen haakjes:

In total komt dit dus op een € 500 besparen per jaar uit. Niet slecht, als je bedenkt dat je hiervoor een tiental ETF’s kan kopen.

3. Mefirst.be

Mefirst is een Belgische website waar je terecht kan om allerlei verzekeringen te vergelijken met elkaar.

De focus ligt vooral op autoverzekeringen, maar hiernaast kan je er ook offertes voor brandverzekeringen, woningverzekeringen (als huurder), schuldsaldoverzekeringen, reisverzekeringen, en nog een heleboel andere dingen vinden.

4. Jawel.nl

Bij Jawel.nl kan je je inschrijven en meteen wat aanbiedingen krijgen om op je vaste lasten te besparen. Je krijgt dan een voordeliger aanbod voorgeschoteld, waarop je kan kiezen om actie te ondernemen of niet.

Dit is voor Nederlanders, en Jawel.nl richt zich vooral op besparingen op je hypotheek. Als je investeert in vastgoed, loont het wellicht om deze site eens te bekijken.

Jawel.nl geeft je immers de keuze om te selecteren uit de laagste rentes op de markt.

Hiernaast kan je er ook je stroom abonnement vergelijken, zorgverzekeringen, leningen, internet, enzovoort.

5. Huurtoeslag.nl

Tot niemands verbazing kan je op Huurtoeslag.nl allerlei informatie vinden over je huurtoeslag. Je kan gratis berekenen of je er recht op hebt, hoeveel dit zal zijn en tot slot kan je ook de huurtoeslag aanvragen via hen. Dat kost je wel €39,50.

Geschreven door

Stefan

Stefan

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *