wat verdient een blogger

De meest succesvolle bloggers ter wereld

Wat zijn de meest succesvolle bloggers ter wereld? Laten we even kijken.

Er zijn miljoenen blogs op het internet, maar ik zou zeggen dat er slechts een paar honderd echt zeer succesvol zijn.

Dat is een klein percentage.

Natuurlijk is “succesvol” subjectief, en iemand met een paar duizend lezers per maand kan al genoeg geld verdienen om zijn of haar maandelijkse kosten te dekken.

Dat is ook een vorm van succes.

Maar vandaag bekijk ik de 3 meest succesvolle bloggers ter wereld, mannen en vrouwen die miljoenen verdienen met hun blog en in veel opzichten een voorbeeld kunnen zijn voor iedereen die een blog heeft of daarmee wil beginnen.

Huffpost (voormalig The Huffington Post)

meest succesvolle bloggers ter wereld

Het is een beetje raar om The Huffington Post hier te zetten, want door de jaren heen is dit in feite een gigantisch media-imperium geworden met honderden miljoenen dollars in omzet, en tot zelfs 1000 artikels per dag.

Per dag.

Maar als we even teruggaan naar 2005, begon The Huffington Post als elke andere blog, geschreven door Ariana Huffington.

Ze gaf commentaar op hedendaagse zaken, en nam al snel posts van andere schrijvers aan.

De blog begon over min of meer alles te schrijven, en met honderden artikels per dag is het wel duidelijk dat er een paar ervan veel zullen worden gelezen.

Het succes van The Huffington Post is zeker een opsteker voor iedereen die een blog heeft, maar laten we eerlijk zijn – de kans dat jouw blog ooit een omzet van $500 miljoen per jaar zal halen is enorm klein.

Endgadget

meest succesvolle bloggers ter wereld

Zoals de naam al doet vermoeden kan je bij Endgadget informatie vinden over “gadgets”, maar in feite over technologie in het algemeen.

Denk aan robotica, smartphones, videogames, internet, crypto, noem maar op.

Endgadget bestaat al sinds 2004, en werd later overgenomen door Verizon Media.

Waar The Huffington Post vooral succes haalt uit de vele, vele, vele duizenden artikels die de site publiceert en dus ook een gigantisch verkeer aantrekt, richt Endgadget zich ook op affiliate marketing.

Een strategie die ik zeker kan aanraden, want naar mijn mening is affiliate marketing één van de beste manieren om een online inkomen te verdienen.

Het is echt duidelijk dat Endgadget volledig inzet op affiliate marketing (vooral in de product-reviews), want de best-verkopende producten staan vaak bovenaan de navigatiebalken.

De site verdient “maar” 10% van wat Huffpost binnenhaalt, maar dat is nog altijd een slordige 50 miljoen dollar per maand.

Moz

meest succesvolle bloggers ter wereld

Iedereen die een blog heeft en aan SEO doet heeft wellicht al eens van Moz gehoord.

Het is een stuk software dat je kan gebruiken om websites te analyseren, je eigen SEO te optimaliseren, SEO technieken, en heel wat meer.

Maar wist je dat Moz ook een zeer grote blog heeft?

Ik had er eerlijk gezegd nog niet bij stilgestaan, maar bij mijn onderzoek naar veel artikels voor deze site kwam ik inderdaad ook uit bij informatie die via de blog van Moz werd gepubliceerd.

Die blog is dus een vorm van “content marketing”, een manier om gratis heel veel relevant verkeer naar je site te halen en die te overhalen om je product/service te kopen.

Moz geeft case studies en rapporten uit de sector uit, zet educatieve vlogs op, en heeft heel wat andere interessante en zeer linkbare artikels.

Conclusie

Wat kunnen we nu opmaken uit deze top 3 meest succesvolle bloggers ter wereld?

Wel, heel wat zaken, en wat me opvalt is dat elk van deze drie gigantische blogs een andere aanpak heeft om geld te verdienen.

Huffpost richt zich op zoveel mogelijk verkeer aan te trekken door gigantisch veel artikels te schrijven, waarvan er 90% onzin zijn, maar 10% een grote kans hebben om viraal te gaan en dus miljoenen lezers aan te trekken.

Die aanpak heeft een kleine persoonlijke blog omgevormd tot een invloedrijke internationale mediagigant, dus het is duidelijk dat dit werkt.

Maar … je hebt wellicht geen tijd of zin om honderden artikels per dag te publiceren.

Kijken we dan eens naar Endgadget, en daar zien we dat affiliate marketing een voorname rol speelt in het verdienmodel.

Dit is wellicht de aanpak die ik het meest zou aanraden aan iedere beginnende blogger, want je hebt niet heel veel verkeer nodig om met affiliate marketing geld te beginnen verdienen – en het is makkelijk, dus iedereen kan dit doen.

Moz tot slot is een expert in het type marketing dat ze doen.

Ze lokken klanten en leads door kwalitatieve en informatieve blogposts te schrijven over onderwerpen waar ze ook een gericht product voor aanbieden.

Die lezers worden meteen warmgemaakt door de keurige informatie van Moz, en zijn dus ook veel meer geneigd om het product/hun dienst aan te kopen.

Van deze aanpakken kan je zonder twijfel wat leren, maar persoonlijk neig ik naar wat Endgadget doet, met de methode van Moz als tweede methode.

Wil je zelf beginnen met je blog, dan kan je een domein aankopen bij Bluehost!