Passief Inkomen

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen is een inkomen dat je automatisch verdient, zonder hier specifiek moeite voor hoeven te doen om het te blijven verdienen.

De beste manier om dit te zien is in tegenstelling tot een actief inkomen, waarbij je evenredig betaald krijgt voor de uren die je erin stopt. Een gewone job is een voorbeeld van een actief inkomen.

Passieve inkomsten hebben betekent niet dat je hier geen moeite of werk voor moet doen.

Een passief inkomen genereren doe je door er eerst werk in te steken, en dan kan je genieten en blijf je passief geld verdienen, waar je ook bent, zelfs als je slaapt.

Klinkt goed, toch?

Voorbeelden van een passief inkomen:

  • Een website opzetten waar mensen digitale producten kunnen kopen, die hen automatisch worden toegestuurd. Na je site, producten en de hele structuur op te zetten, hoef je bijna niets meer te doen om geld te blijven verdienen
  • Cryptocurrency copytrading, waarbij je iemand anders volgt en zijn trades overneemt
  • Je huis of appartement verhuren voor lange termijn, waarbij je automatisch elke maand geld krijgt in de vorm van huur

Een passief inkomen opbouwen vergt dus zeker wat werk (enfin, de ene methode al wat meer dan de andere) maar als je de vruchten ervan begint te plukken, zal je zien hoe fantastisch dit is.

Hoe kan je een passief inkomen genereren?

Op deze site toon ik je de, naar mijn mening, beste opties om een passief inkomen te vergaren.

En ik wil meteen een enorm belangrijk punt naar voren schuiven: om hier echt goed van te kunnen leven en met een gerust hart te kunnen slapen, heb je meerdere bronnen waarmee je kan passief geld verdienen.

Als je bijvoorbeeld alles had ingezet op copytrading, en cryptocurrency de kelder in duikt, zit je zonder inkomen. Kut!

Net als het een goed idee is om je investeringen te diversificeren, moet je ook variatie in je inkomen brengen.

Mijn persoonlijke strategie

Ik richt me op 5 bronnen van passief inkomen: cryptocurrency, bloggen, affiliate sites, beleggen en vastgoed.
Alle 5 vormen van passief inkomen zijn in andere economische sectoren, zodanig dat als er 1 tak van de economie het slecht doet, ik er amper iets van voel, want de andere 4 zijn er op dit op te vangen.

Alle 5 individueel kunnen je rijk maken. Crypto miljonairs bestaan, en duizenden mensen verdienen een inkomen van 6 cijfers hiermee. Er zijn ook veel bloggers die meer dan een miljoen dollar per jaar verdienen. Beleggen op de beurs…tsja, je weet hoe dat zit, ook hier zijn al veel mensen rijk van geworden. Vastgoed, zelfde.

Maar je moet ACTIEF werken om dit te verwezenlijken. En als je actief in alle 5 die sectoren bezig bent, slaap je niet meer, gegarandeerd.

Mijn aanpak daarentegen is veel kleinschaliger. Ik verdien niet veel met elke bron individueel, ik zou er zeker niet van kunnen leven. Maar alle 5 samen? Ja, dat ziet er al beter uit.

En ik hoef er niet veel moeite voor te doen. Inkomen blijft komen, ook als ik slaap. Hierdoor kan ik me focussen op hobby’s, of op andere interesses waarmee ik actief geld verdien.

Een passief inkomen creƫren is, zonder overdrijven, de beste zet van mijn leven geweest. Met deze blog wil ik mijn landgenoten de kans geven om hetzelfde te doen, en de dagelijkse sleur van een actief inkomen te doorbreken.

Hier zijn de beste en meest betrouwbare bronnen van passief geld verdienen: